Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Ian "Lemmy" Kilmister, solistul Motörhead, a murit la 70 ani

Ian "Lemmy" Kilmister, solistul și basistul trupei Motörhead, s-a stins din viață pe data de 28 decembrie 2015. Artistul a dus o luptă scurtă cu un cancer foarte agresiv. Lemmy împlinise 70 de ani pe 24 decembrie.

Publicat

pe

MOTORHEAD la OST Fest 2012
MOTORHEAD la OST Fest 2012 │ FOTO: Teodora Maftei / InfoMusic.ro

Potrivit trupei, Lemmy aflase de boală pe 26 decembrie, cu 2 zile înainte să se stingă. Solistul Motörhead a murit în reședința sa din Los Angeles, California. Cu patru zile în urmă împlinise vârsta de 70 de ani.

Lemmy a cântat alături de Motörhead la București pe 17 iunie 2012, cu prilejul OST Fest. Motörhead a fost headlinerul celei de-a treia zi de festival, oferind publicului 70 de minute de rock plin de adrenalină - citește recenzia aici și urmărește galeria foto.

Ian „Lemmy” Kilmister, solistul Motörhead, în concert la București pe 17 iunie 2012

Ian „Lemmy” Kilmister, solistul Motörhead, în concert la București pe 17 iunie 2012 │ FOTO: Teodora Maftei / InfoMusic.ro

Ian Fraser Kilmister, cunoscut pe numele de scenă Lemmy, a înființat trupa de heavy metal Motörhead în 1975, fiind totodată vocalist și basist. A fost și singurul membru constant al acesteia. Formația a lansat 23 de albume de studio, 10 înregistrări live, 12 compilații și 5 EP-uri. Cel mai cunoscut material este "Ace of Spades" din 1980, care a urcat până pe locul al patrulea în clasamentul din Marea Britanie, unde a primit și discul de aur. Succesul acestuia se datorează în special single-ului omonim, care a rezistat 12 săptămâni în topul amintit mai sus, atingând poziția a 15-a.

Albume precum "Overkill", "Bomber”, "Ace Of Spades" sau "1916" au adus formației popularitatea la nivel mondial și distincţii precum Discul de Argint pentru "Bomber" în 1980, o nominalizare la Grammy pentru "1916" în 1991, sau Discul de Aur pentru piesa "The Game" în 2001.

Printre artiștii care au oferit primele condoleanțe s-au numărat printre alții, membrii Metallica și Pearl Jam, Ozzy Osbourne și Geddy Lee (RUSH).

"Lemmy, tu ești unul dintre principalele motive pentru care există această trupă. Îți vom fi mereu recunoscători pentru toată inspirația oferită. RIP", transmite Metallica pe Twitter

Comentează

Trending