Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel""Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel", apare în martie pe Netflix - TRAILER Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18

Ian "Lemmy" Kilmister, solistul Motörhead, a murit la 70 ani

Ian "Lemmy" Kilmister, solistul și basistul trupei Motörhead, s-a stins din viață pe data de 28 decembrie 2015. Artistul a dus o luptă scurtă cu un cancer foarte agresiv. Lemmy împlinise 70 de ani pe 24 decembrie.
MOTORHEAD la OST Fest 2012

MOTORHEAD la OST Fest 2012 │ FOTO: Teodora Maftei / InfoMusic.ro

Potrivit trupei, Lemmy aflase de boală pe 26 decembrie, cu 2 zile înainte să se stingă. Solistul Motörhead a murit în reședința sa din Los Angeles, California. Cu patru zile în urmă împlinise vârsta de 70 de ani.

Lemmy a cântat alături de Motörhead la București pe 17 iunie 2012, cu prilejul OST Fest. Motörhead a fost headlinerul celei de-a treia zi de festival, oferind publicului 70 de minute de rock plin de adrenalină - citește recenzia aici și urmărește galeria foto.

Ian „Lemmy” Kilmister, solistul Motörhead, în concert la București pe 17 iunie 2012

Ian „Lemmy” Kilmister, solistul Motörhead, în concert la București pe 17 iunie 2012 │ FOTO: Teodora Maftei / InfoMusic.ro

Ian Fraser Kilmister, cunoscut pe numele de scenă Lemmy, a înființat trupa de heavy metal Motörhead în 1975, fiind totodată vocalist și basist. A fost și singurul membru constant al acesteia. Formația a lansat 23 de albume de studio, 10 înregistrări live, 12 compilații și 5 EP-uri. Cel mai cunoscut material este "Ace of Spades" din 1980, care a urcat până pe locul al patrulea în clasamentul din Marea Britanie, unde a primit și discul de aur. Succesul acestuia se datorează în special single-ului omonim, care a rezistat 12 săptămâni în topul amintit mai sus, atingând poziția a 15-a.

Albume precum "Overkill", "Bomber”, "Ace Of Spades" sau "1916" au adus formației popularitatea la nivel mondial și distincţii precum Discul de Argint pentru "Bomber" în 1980, o nominalizare la Grammy pentru "1916" în 1991, sau Discul de Aur pentru piesa "The Game" în 2001.

Printre artiștii care au oferit primele condoleanțe s-au numărat printre alții, membrii Metallica și Pearl Jam, Ozzy Osbourne și Geddy Lee (RUSH).

"Lemmy, tu ești unul dintre principalele motive pentru care există această trupă. Îți vom fi mereu recunoscători pentru toată inspirația oferită. RIP", transmite Metallica pe Twitter

Citește mai multe despre Motörhead
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Mel B doreşte ca Spice Girls să se reunească la cea de-a 20-a aniversare

Trupa Spice Girls va aniversa în curând 20 de ani, iar Mel B nu vrea să lase această ocazie să...

Închide