Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Lady Gaga i-a adus un tribut lui Frank Sinatra interpretând "New York, New York" - VIDEO

Lady Gaga și-a exprimat aprecierea pentru unul dintre cei mai influenți artiști ai secolului XX interpretând piesa "New York, New York" în cadrul unui concert tribut Frank Sinatra. Evenimentul a marcat aniversarea a 100 de ani de la nașterea regretatului artist.

Publicat

pe

Lady Gaga la concertul tribut Frank Sinatra
Lady Gaga la concertul tribut Frank Sinatra

Anul acesta, ziua de naștere a lui Frank Sinatra a fost sărbătorită în cadrul unui eveniment de amploare, ce a reunit pe aceeași scenă nume sonore ale industriei muzicale. Artiști premiați cu Grammy, precum Alicia Keys, John Legend, Tony Bennett și Usher, i-au adus un tribut regretatului muzician interpretând piese clasice din repertoriul său.

La eveniment a fost invitată și Lady Gaga, un nume cu rezonanță nu doar în pop, ci și în jazz, artista fiind premiată cu Grammy pentru albumul său de duete cu Tony Bennett, ”Cheek to Cheek”. Momentul live oferit de Gaga la ”Sinatra 100 — An All-Star GRAMMY Concert” a stârnit ropote de aplauze din partea spectatorilor prezenți la Wynn Las Vegas’ Encore Theatre, piesa "New York, New York" recăpătând strălucirea din anii de aur ai muzicii jazz.

Lady Gaga - "New York, New York" (Live From Sinatra 100) - VIDEO

Lady Gaga va continua să facă muzică jazz, declarând în presă că își dorește să înregistreze din nou împreună cu Tony Bennett. Cei doi vor lansa un nou album de duete, ambii fiind extrem de încântați de ideea reluării acestei colaborări. În paralel, artista va lucra și la un nou album pop, ce ar putea să aibă și ceva influențe rock, Gaga declarându-se o fană a trupei Iron Maiden.

Recent, Lady Gaga a fost nominalizată la Globurile de Aur pentru primul ei rol într-un serial televizat: ”American Horror Story: Hotel”. Gaga interpretează în acest serial rolul contesei Elizabeth, un personaj întunecat, aflat într-un triunghi al iubirii.

Tehnologie

Lady Gaga va fi headliner în Fortnite Festival din 22 februarie

Lady Gaga va fi viitorul star din Festivalul Fortnite. Cel de-al doilea sezon vine pe 22 februarie. Artista a lansat un teaser în acest sens.

Publicat

pe

Lady Gaga, cap de afiș la Festivalul Fortnite în noua ediție din 22 februarie
Lady Gaga, cap de afiș la Festivalul Fortnite în noua ediție din 22 februarie │ FOTO: Fortnite

Fortnite Festival a introdus o nouă componentă muzicală în universul Fortnite, joc dezvoltat de Epic Games. Festivalul virtual a demarat pe 9 decembrie 2023 în cadrul de-al 5-lea capitol al jocului, primul sezon avându-l headliner pe The Weeknd și alți 25 de artiști în setlist.

Din 22 februarie 2024 va începe cel de-al doilea sezon Fortnite Festival, iar Lady Gaga va fi headliner, potrivit unui teaser lansat de artistă. Participarea ei va conferi o nouă dimensiune spectacolelor muzicale integrate în gaming. Nu doar că va atrage fanii din întreaga lume, dar va oferi și o experiență specială în cadrul jocului.

Speculațiile privind colaborarea dintre Lady Gaga și Fortnite au început încă din 15 octombrie 2019, când artista a postat pe Twitter întrebarea „What’s fortnight.” Greșeala (intenționată) de scriere de atunci i-a pus fanii în așteptare. A urmat introducerea piesei „Rain On Me” în Battle Royale, piesă ce poate fi auzită pe radiourile mașinilor de pe harta din joc.

Hitul „Bad Romance” a fost adăugat și el în setlistul Festivalului Fortnite. Teaserul de acum face trimitere la postarea din 2019.

Cu siguranță, fanii Fortnite și ai cântăreței vor fi pe servere în noaptea de 22 februarie. În România, Lady Gaga a concertat o singură dată, în Piața Constituției, de atunci au trecut aproape 12 ani... Poți citi impresii de la acel concert aici.

Cât despre joc, în luna decembrie 2023, Fortnite înregistra peste 500 de milioane de conturi, cu peste 235 de milioane de jucători activi. Marea lor majoritate au între 18 și 24 de ani. Jocul lansat inițial pe 25 iulie 2017 e disponibil atât pe PC, console cât și pe dispozitivele mobile.  Dintre artiștii ce au bifat apariții live virtuale în Fortnite îi amintim pe Eminem, The Weeknd, Travis Scott, Marshmello, Ariana Grande și J Balvin.

Citește în continuare

Muzică nouă

Lady Gaga a revenit în studioul de înregistrare - FOTO

2024 se anunță un an muzical pentru Lady Gaga. Artista le-a dat de înțeles fanilor că lucrează la piese noi, după ce a publicat câteva poze din studioul de înregistrare.

Publicat

pe

Lady Gaga în cadru concertului de la Westfield, 2021
Lady Gaga în cadru concertului de la Westfield, 2021 │ FOTO: captură YouTube / Lady Gaga

Lady Gaga a confirmat că petrece timp în studio și a împărtășit cu admiratorii săi fotografii noi-nouțe. Artista de 37 de ani se află într-un studio de înregistrări, înconjurată de instrumente muzicale. Poartă un pulover supradimensionat în dungi, cizme cu platformă și ochelari de soare. O inimă neagră și emoji-ul cu note muzicale completează postarea, dând de înțeles fanilor că lucrează la muzică nouă.

Aceștia sunt dornici de noi piese semnate de artistă, mai ales că ultimul album solo datează din 2020. Lady Gaga s-a concentrat în ultimii trei ani pe alte proiecte. De exemplu, gama ei de make-up, Haus Lab, a lansat o mulțime de produse noi, de la fonduri de ten și farduri de obraz, la creioane și luciuri de buze.

Demn de menționat este și filmul "Joker: Folie à Deux", în care Gaga joacă alături de Joaquin Phoenix. Ea interpretează o versiune a personajului DC Comics - Harley Quinn - un psihiatru care se îndrăgostește de Joker înainte ca acesta să devină "personajul negativ". Tot legat de industria cinematografică, artista a declarat în urmă cu câteva luni că lucrează la un film bazat pe turneul ei din 2022 - "The Chromatica Ball".

Din punt de vedere muzical, Lady Gaga s-a bucurat de succes cu piesa "Hold My Hand", extrasă de pe coloana sonoră a filmului "Top Gun: Maverick". În toamna lui 2023, a colaborat cu Rolling Stones și Steve Wonder pentru piesa "Sweet Sounds of Heaven".

Citește în continuare

Muzică nouă

Colaborarea anului? The Rolling Stones a lansat piesa "Sweet Sounds of Heaven" feat Lady Gaga, Stevie Wonder

The Rolling Stones tocmai a lansat al doilea single de pe noul său album din 2023, "Hackney Diamonds" şi ne surprinde prin magnitudinea numelor ce apar pe acest featuring. E vorba despre Lady Gaga şi Stevie Wonder, iar piesa se numeşte "Sweet Sounds of Heaven".

Publicat

pe

Coperta single Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven
Coperta single Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven │ FOTO: Rolling Stones

Noul album, "Hackney Diamonds" este aşteptat să debuteze pe 20 octombrie şi include o reprezentaţie vocală discretă a lui Lady Gaga, în vreme ce Stevie Wonder poate fi auzit la Fender Rhodes, Moog şi pian. Piesa are ceva de gospel şi aminteşte de "You Can't Always Get What You Want" sau "Shine a Light". Noul single s-ar fi născut spontan, în vreme ce solistul Mick Jagger se afla acasă, în Londra, într-o după amiază însorită.

Muzicianul a fost inspirat de vântul care bătea printre copaci şi a început să cânte la pian acordurile C, F şi B. Track-ul a fost înregistrat la Henson Recording Studios, în Los Angeles, dar şi la Metropolis Studios, în Londra, cu o oprire şi la Sanctuary Studios, din Nassau, Bahamas. De compoziţie s-au ocupat Keith Richards şi Mick Jagger.

În timpul sesiunilor din Los Angeles, The Rolling Stones i-au invitat pe Stevie Wonder şi Lady Gaga să lucreze la "Sweet Sounds of Heaven". Nu e prima dată când vedem o astfel de colaborare. Ambii artişti au urcat pe scenă cu Stones în cadrul turneului "50 & Counting" din 2012. Varianta lor de "Gimme Shelter" a fost lansată pe albumul "GRRR Live". Stevie Wonder a plecat în turneu cu The Rolling Stones şi în 1972, cântând un medley de "Satisfaction" şi "Uptight (Everything's Alright)".

Am avut deja parte de un single de pe albumul din 2023, "Angry", care are un vibe de anii '70 şi de hard rock classic. Ajutat şi de actriţa Sydney Sweeney din "Euphoria", ca protagonistă într-o maşină decapotabilă, în videoclipul oficial. Fostul toboşar Stones, Charlie Watts, care a murit acum doi ani apare pe două track-uri pe noul album, "Mess It Up" şi "Live By the Sword". Pe aceasta din urmă apare şi Elton John.

Citește în continuare

Trending