Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel""Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel", apare în martie pe Netflix - TRAILER Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18

Expoziția #FIND_US aduce un omagiu fotografilor din Colectiv

În perioada 10 decembrie - 28 ianuarie, la Hanul Gabroveni, va avea loc expoziția foto #FIND_US, dedicată fotografilor afectați de tragedia din Colectiv. Expoziția va fi cu vânzare în scopuri caritabile, licitația pentru fotografiile expuse urmând să înceapă sâmbătă, 12 decembrie, zi în care se va desfășura și vernisajul.
Expoziția #FIND_US la Hanul Gabroveni, 2015

Expoziția #FIND_US la Hanul Gabroveni, 2015

Comunitatea fotografilor a fost profund afectată de incendiul din Colectiv. Ceea ce reprezenta un tot unitar, o familie, acum s-a micșorat, chiar dacă cei rămași în photo pit continuă exemplar să aducă în prim-plan cele mai frumoase momente ale evenimentelor.

Pe mulți dintre cei care au fotografii expuse la ”#FIND_US” i-ați putut vedea la concerte de anvergură din țară, de peste graniță și din cluburile Bucureștiului (Bon Jovi, ArtMania, Electric Castle, GreenSounds Festival, Robbie Williams și lista poate continua) și le-ați admirat apoi pozele pe diverse publicații online. Astfel ajungem și la scopul evenimentului: acela de a omagia munca acestor fotografi, de a vedea emoțiile de pe scenă surprinse prin obiectivele lor și, mai ales, de a-i susține pe supraviețuitori.

Fotografii expoziției #FIND_US la Gabroveni

Fotografii expoziției #FIND_US la Gabroveni │ FOTO: Ciprian Vlăduț

În cadrul  #find_us  vor fi expuse 200 de fotografii în două camere diferite: una va conține fotografii ale celor pierduți în evenimentul de la Colectiv și una ale fotografilor prezenți la expoziție. Pentru pregătirea camerelor a fost nevoie de o zi de muncă, dar una plăcută, ca între prieteni. Unul dintre fotografii prezenți la expoziție, Vladimir Gheorghiu, ne-a vorbit despre acest eveniment:

”Expoziția „#FIND_US” are o inițiativă cu două direcții, cu dublu scop: în primul rând, ea este un eveniment caritabil pentru a ajuta victimele din Colectiv și familiile lor. În al doilea rând, pentru că printre cei care au fost acolo se aflau și mulți fotografi de concert, ne dorim să atragem puțin atenția oamenilor asupra muncii și a artei noastre, a familiei fotografilor de concert. Suntem o familie de artiști, mare, diversă, fiecare având gusturile lui, povestea lui și viziunea lui artistică. Dar ce ne unește este pasiunea pentru muzică și fotografie și cum reușește fiecare să transpună sunete prin intermediul vizualului. Asta fac fotografii de concert, surprind muzica în fotografii. Și vrem ca lumea să descopere și să se bucure împreună cu noi de asta. De aceea #find_us.”

 #find_us este, așadar, o expoziție care dorește să arate publicului viziunea fotografilor raportată la artistul care urcă pe scenă, la reacțiile acestuia și la public. Scopul principal este înțelegerea complexității și pasiunii care există în spatele obiectivului foto. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 12 decembrie, și tot în această zi vor începe și licitațiile. Banii din vânzări vor fi donați victimelor din Colectiv și familiilor acestora.

Citește mai multe despre Bon JoviRobbie Williams
Iolanda Grecu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Aeon Blank și Arashai cânta cu Alternosfera pe 19 decembrie

Concertul Alternosfera programat pe 19 decembrie va fi deschis de trupele Aeon Blank și Arashai. Evenimentul se va desfășura la...

Închide