Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO Mauricio Desole și Natalia Lopez la "Românii au talent" 2021Mauricio Desole și Natalia Lopez au creat o poveste pe scena de la "Românii au talent" Alessandro Dănescu la "Românii au talent" 2021"Ne-ai lovit! Nu ne așteptam la așa ceva", i-a spus Andi Moisescu unui concurent la "Românii au talent" - VIDEO Stand-Up RevolutionStand-up Revolution, emisiunea cu Teo, Vio, Costel și Dan Badea în juriu, e prezentată de Ilona Brezoianu și Șerban Copoț VUNK cu Ioana Ignat - Ultimul anuntVUNK și Ioana Ignat - Ultimul anunț Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021

Cristina Bălan este Vocea României 2015: "Nu sunt o victimă. Și nu sunt nici erou"

Pe 18 decembrie, Cristina Bălan, din echipa lui Tudor Chirilă, a fost desemnată Vocea României 2015. Cea de-a doua poziție în ierarhia finalei a fost ocupată de Tomi Weissbuch, din echipa lui Moga, ultimii clasați fiind concureții lui Smiley. Ca și în celelalte sezoane, câștigătorul a fost ales de către public, clasamentul fiind stabilit în urma centralizării voturilor înregistrate prin apel și sms.
Cristina Bălan a câștigat Vocea României 2015

Cristina Bălan a câștigat Vocea României 2015

Vocea României 2015 s-a încheiat cu o finală plină de surprize și emoții. Publicul a avut de ales între cei doi concurenți ai lui Smiley, respectiv Michel Kotcha și Tobi Ibitoye, concurentul lui Marius Moga, Tomi Weissbuch, și concurenta lui Tudor Chirilă, Cristina Bălan. În urma unor modificări de regulament, Loredana Groza a rămas în ultima etapă a concursului fără niciun reprezentant al echipei sale, voturile publicului excluzându-i în semifinală pe ultimii ei concurenți: Mihai Rait și Antonio Fabrizi.

Pentru finala de pe 18 decembrie, cei 4 finaliști au avut de pregătit 3 momente live: o piesă solo, un duet cu un invitat surpriză și o melodie împreună cu antrenorul. Publicul a luat în considerare toate aceste prestații, votarea încheindu-se după o seară cu live-uri care mai de care mai interesante. Pentru a maximiza șansele concurenților, fiecare antrenor a încercat să aducă invitați surpriză cât mai iubiți de public, Marius Moga mizând pe Andra, iar Smiley pe Dan Bittman și pe Alina Eremia. O strategie diferită am putut observa la Tudor Chirilă, care a invitat Corul Regal, deși ar fi putut alege un artist sau a o trupă din zona comercială, și implicit mai populară, a muzicii românești.

Clasamentul finalei Vocea României 2015:

Publicul a urmărit cele 3 live-uri puse în scenă de fiecare concurent, a votat prin apel și sms, și după centralizare a fost stabilit clasamentul final. Câștigătoarea concursului a primit trofeul Vocea României și un cec în valoare de 100.000 de euro.

  1. Cristina Bălan (echipa Tudor Chirilă) - Vocea României 2015
  2. Tomi Weissbuch (echipa Moga)
  3. Tobi Ibitoye (echipa Smiley)
  4. Michel Kotcha (echipa Smiley)

Un câștigător controversat și o ierarhie surprinzătoare

Analizând comentariile de pe pagina de Facebook a concursului, ajungem la concluzia că ierarhia a fost una surprinzătoare pentru mulți dintre spectatori. Cristina Bălan a fost unul dintre cei mai contestați concurenți, carieră ei muzicală de dinaintea participării la Vocea României punând-o într-o lumină proastă. ”Fata de la Impact”, așa cum i s-a spus de la începutul emisiunii, a fost acuzată de faptul că s-a înscris într-un concurs ce ar trebui să promoveze, în opinia publicului, talente noi, nedescoperite încă. În realitate, însă, concursul nu interzice înscrierea artiștilor cu piese pe radio, cazuri similare putând fi observate și în anii precedenți (Aliona Munteanu, Yanka, etc.).

La fel de surprinzătoare a fost și ocuparea celorlalte poziții ale clasamentului. Comentariile de pe Facebook-ul emisiunii indică faptul că Tobi Ibitoye și Michel Kotcha erau, în ochii unora, cei mai buni artiști din concurs. Cu toate acestea, cei doi concurenți de culoare au ocupat, în urma voturilor, ultimele poziții din clasament.

Reacția Cristinei Bălan după câștigarea trofeului Vocea României 2015

La scurtă vreme de la câștigarea trofeului Vocea României, Cristina Bălan a publicat o scrisoare deschisă, în care povestește ce a simțit pe scenă, motivând participarea sa la acest concurs:

Nu sunt o victimă. Și nu sunt nici erou. Sunt doar un om care, prin propriile puteri, o ia de la început și se expune unui public care are posibilitatea de a-l judeca după bunul plac.

Let them hate me, hit me, hurt me, nail me to their tree...

Eu am spus totul prin piesele pe care le-am cântat cu multă dragoste și emoție. Pentru cine e deschis să priceapă. Toată experiența asta m-a întărit și mi-a dăruit lucrul de care aveam cel mai mult nevoie: încredere. Încredere că mai sunt multe suflete frumoase, că prejudecățile pot fi doborâte, că muzica înseamnă emoție și dăruire totală, că imposibilul este doar pentru cei care nu încearcă. Încredere în mine? Lucrez la asta.

(...) Câștigătorii sunt mereu contestați. Am văzut-o-n repetate rânduri. Sunt conștientă că pentru unii am meritat marele premiu, în timp ce pentru alții nu. Oamenii frumoși vor vedea mereu frumosul, în timp ce restul vor căuta și se vor consuma doar cu părțile urâte.  Eu sunt mândră de ce-am realizat!

And the show does go on, pentru mine și pentru toată lumea.” - Cristina Bălan

Live-urile concurenților cu invitații surpriză @Finala Vocea României 2015:

Citește mai multe despre Cristina BălanMarius MogaSmileyTudor Chirila
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Fameless, live la Vocea României 2015: "For the Love of God" - VIDEO

La un an de la câștigarea trofeului Vocea României, Tiberiu Albu a revenit pe scena care i-a adus primii fani....

Închide