Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Cele mai populare videoclipuri ale anului 2015, în România și la nivel internațional

Ca la fiecare sfârșit de an, Google face publică lista videoclipurilor cu cele mai multe vizualizări pe YouTube. Conform acestei monitorizări, în 2015, topul celor mai populare clipuri din România este dominat de artiști autohtoni. La nivel internațional, clasamentul este condus de Wiz Khalifa și Charlie Puth, cu al lor tribut adus regretatului actor Paul Walker.

Publicat

pe

Cele mai populare videoclipuri în 2015
Cele mai populare videoclipuri în 2015

Top 10: Cele mai populare video-uri muzicale pe YouTube în România (videoclipuri oficiale):

Artiștii români domină topul de anul acesta al celor mai vizionate videoclipuri muzicale de pe YouTube în România: opt din cele 10 piese din top sunt creații autohtone. Colaborările dintre Delia și Carla’s Dream sunt cele care au stârnit cel mai mare interes în 2015 pe YouTube România, primele două poziții în top fiind rezultatul acestora.

  1. Carla's Dreams feat. Delia - Cum ne noi (Official video) (Cat Music)
  2. Delia - Da, mama (by Carla's Dreams) (Official Video) (Cat Music)
  3. Ruby feat. What's Up - Nu pune la suflet (Official Video) (Cat Music)
  4. Jo feat. Randi - Până vara viitoare (Official Video) by Famous Production (Cat Music)
  5. Corina + Mira + Skizzo Skillz - Fete din Balcani (Official Music Video) (RotonMusicTV)
  6. NAGUALE feat. ANDRA - Falava (Official Video) by KAZIBO (KAZIBOmusic)
  7. Major Lazer & DJ Snake - Lean On (feat. MØ) (Official Music Video) (majorlazer)
  8. Ruby feat. Morosanu & Dorian Popa - Lasa cucu-n pace (Official Video) (Cat Music)
  9. Peter Pop feat Lora - Singuri in doi (MediaProMusic)
  10. Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack (Wiz Khalifa)

Pentru acest top au fost luate în calcul doar video-uri publicate în 2015, videoclipuri oficiale (de pe canalul care deține conținutul), fără clipuri ce conțineau doar versuri sau poze. Selecția pentru această categorie s-a realizat printr-un algoritm care ia în calcul vizualizările și nivelul de interactivitate (like-uri, share-uri, comentarii). Ierarhizarea a fost realizată în funcție de numărul de vizualizări realizate din România.

Cele mai populare video-uri muzicale pe YouTube la nivel global (videoclipuri oficiale):

  1. Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack
  2. Maroon 5 - Sugar
  3. Ellie Goulding - Love Me Like You Do (Official Video)
  4. Major Lazer & DJ Snake - Lean On (feat. MØ) (Official Music Video)
  5. Taylor Swift - Bad Blood ft. Kendrick Lamar
  6. David Guetta - Hey Mama (Official Video) ft Nicki Minaj, Bebe Rexha & Afrojack
  7. Sia - Elastic Heart feat. Shia LaBeouf & Maddie Ziegler (Official Video)
  8. Fifth Harmony - Worth It ft. Kid Ink
  9. Adele - Hello

Albume noi

Taylor Swift a lansat "The Tortured Poets Department", un dublu-album despre complexitatea unei despărțiri

"The Tortured Poets Department", mult-așteptatul album al lui Taylor Swift, a fost lansat. Discul cuprinde colaborări cu Past Malone și Florence and the Machine. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift - "The Tortured Poets Department"
Taylor Swift - "The Tortured Poets Department" │ FOTO: captură YouTube / Taylor Swift

Taylor Swift explorează din nou iubirea și toate ramificațiile ei, inclusiv despărțirile, în noul său album, "The Tortured Poets Department". A fost compus de artistă, alături de vechii săi colaboratori, Jack Antonoff și Aaron Dessner. Conține 16 piese, printre care două colaborări - "Fornight" (feat. Post Malone) și "Florida!!!" (feat. Florence and The Machine).

Fanii artistei au fost extaziați de această lansare, însă Swift le-a mai pregătit o surpriză. La scurt timp după publicarea albumului, ea a dezvăluit că a pregătit încă o serie de 15 melodii:

<<"The Tortured Poets Department>> este în secret un dublu-album. Am scris atât de multă poezie dureroasă în ultimii 2 ani și am vrut să o împărtășesc pe toată cu voi , așa că iată a doua parte din TTPD: <<The Anthology>>. Și acum povestea nu mai este a mea… este toată a voastră."

Taylor Swift a descris noul său disc drept "o antologie de piese noi care reflectă evenimente, opinii și sentimente dintr-o perioadă trecătoare și fatalistă, una care a fost în același timp senzațională și dureroasă în egală măsură".

A continuat:

"Această perioadă a vieții autorului s-a încheiat acum, capitolul s-a închis și s-a dus. Nu există nimic de răzbunat, nu există obiective de stabilit odată ce rănile s-au vindecat. Și după o reflecție ulterioară, un număr bun din ele s-a dovedit a fi autoprovocat. Acest autor este ferm convins că lacrimile noastre devin sfinte sub formă de cerneală pe o pagină. Odată ce am spus cea mai tristă poveste a noastră, ne putem elibera de ea... și atunci tot ce a rămas în urmă este poezia chinuitoare.

"The Tortured Poets Department" este disponibil pe vinil, CD, casetă și formate digitale. Albumul a fost disponibil și în câteva ediții de colecție, care includeau melodii bonus unice (intitulate "The Bolter", "The Albatros" și "The Black Dog"). În prezent, copii fizice ale albumului cu piesa bonus "The Manuscript" sunt disponibile pe site-ul Taylor Swift.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Electric Castle 2024 a anunțat un nou val de artiști; Paolo Nutini, Sevdaliza, Sean Paul fac parte din lineup

Festivalul Electric Castle își desăvârșește lineup-ul ediției din acest an. Organizatorii au anunțat o serie proaspătă de artiști care vor urca pe scenă cu cele mai tari show-uri. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Paolo Nutini, Fall in Love (Mogosoaia), 4 septembrie 2022 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Electric Castle revine anul acesta cu cea de-a zecea ediție, una aniversară, care va promite concerte de neratat și o atmosferă electrizantă. Evenimentul va avea loc în perioada 17-21 iulie. Organizatorii au completat lineup-ul cu noi artiști, astfel:

  • Sean Paul
  • Paolo Nutini
  • Sevdaliza
  • Kungs
  • L'entourloop
  • Apashe with Brass Orchestra
  • Hernan Cattaneo B2B Sasha
  • Honeyluv
  • Vama
  • Șuie Paparude
  • CTC
  • Delia
  • Andy Purnell
  • BAO G
  • Mel Woods
  • Aris & Edi
  • Azteka
  • Palaye Royale

Aceștia li se adaugă muzicienilor deja anunțați la sfârșitul anului trecut, printre care Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age și Chase & Status.

Sean Paul este unul dintre cei mai importanți pionieri ai muzicii dancehall. Piesele "Get Busy/Like Glue," "Temperature", "Baby Boy" împreună cu Beyonce, "Rockabye" cu Clean Bandit sau "Cheap Thrills" cu Sia sunt hit-uri de neuitat. În 2004 a câștigat premiul Grammy pentru "Best Reggae Album", în 2005 la American Music Award a câștigat "Best Pop/Rock Male Artist", iar în 2009 a câștigat "Best Reggae Artist" la Soul Train Award. Sean a avut și alte nominalizări la unele dintre cele mai prestigioase gale de premii din muzică.

De-a lungul carierei sale, Sean Paul s-a făcut remarcat drept un artist cu o abordare muzicală unică. Capacitatea sa de a arăta puterea și unitatea în muzică prin diverse colaborări, în mai multe genuri, i-a catapultat cariera în diferite topuri, aducându-i, în același timp, numeroase premii, dar și un fanbase uriaș.

Paolo Nutini este un cântăreț, compozitor și muzician scoțian. Albumul său de debut, "These Streets" (2006), a ajuns pe locul trei în UK Albums Chart. Următorul său disc, "Sunny Side Up" (2009), a debutat pe primul loc în UK Albums Chart. Cinci ani mai târziu, Nutini a lansat al treilea album de studio, "Caustic Love", în aprilie 2014. Materialul a primit recenzii pozitive din partea criticilor muzicali și a debutat pe primul loc în topurile albumelor din Marea Britanie. Cel mai recent album al artistului este "Last Night in the Bittersweet".

Paolo Nutini a concertat pentru prima dată în România în 2022, în cadrul festivalului Fall in Love.

Sevdaliza, pe numele real Sevda Alizadeh, este cântăreață, compozitoare, producătoare și regizoare irano-olandeză. A devenit activă pe scena muzicală în 2014, iar un an mai târziu a lansat două EP-uri, "The Suspended Kid" și "Children of Silk". Primul său album de studio, "ISON", a fost publicat pe 26 aprilie 2017 prin casa ei de discuri, Twisted Elegance. În 2018, a lansat un al treilea EP, "The Calling", urmat de al doilea album de studio, "Shabrang", în 2020.

Mai multe despre muzica Electric Castle 2024:

Electric Castle înseamnă 5 zile de party non-stop, întreținut, anul acesta, de regina muzicii techno, Nina Kravitz, Hernan Cattaneo, un nume important în progressive house, DJ Shadow, maestru în arta de sampling, Kungs, Todd Terje, și mulți alți DJi în premieră în festival. Revin la castel Sasha și Bonobo, producători descoperiți de fanii festivalului la primele ediții și mereu foarte bine primiți aici.

Pentru cei care își iau energia din rock, aventura muzicală va trece prin metal alături de frații Max și Igor Cavalera, fondatorii Sepultura, ce au reînregistrat două dintre albumele "clasice" ale trupei și le vor prezenta live, într-o formulă nouă, Sleaford Mods, probabil cea mai punk trupă din UK la ora actuală, sau garage rock cu Iguana Death Cult și She Wants Revenge. Palaye Royale adaugă un strop de eleganță în line up, cu stilul lor unic, autodefinit ca fashionart-rock.

Ritmuri latino, africane sau orientale își găsesc spațiu pe cele 10 scene ale festivalului și la ediția a 10-a. Fie că vor cânta în spaniolă, precum iLe, câștigătoare a Latin Grammys pentru cel mai bun album urban, în turcă, așa cum o fac Derya Yildirim & Group Șimșek, sau pe ritmuri congoleze, o premieră prin concertul Fulu Miziki, artiștii aduc o importantă contribuție la misiunea festivalului de a promova muzică de calitate din întreaga lume.

Artiștii români rămân în centrul atenției și la ediția a 10-a a festivalului: Subcarpați, Vița de Vie, Coma, Vama, Irina Rimes, Byron, Delia, Șuie Paparude, CTC și alte zeci de nume sunt confirmate de către organizatori.

Prețuri bilete Electric Castle 2024

Abonamentele pentru ediția 2024 a festivalului sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 493,02 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Muzică și film

Filmul-concert "Taylor Swift: The Eras Tour" a doborât un record pe Disney +

Taylor Swift a stabilit un nou record pe platforma Disney + odată cu lansarea filmului său muzical "Eras Tour". Lungmetrajul a fost filmat în timpul mai multor concerte din Los Angeles, din perioada 3-5 august 2023.

Publicat

pe

Taylor Swift în filmul-concert "The Eras Tour"
Taylor Swift în filmul-concert "The Eras Tour" │ FOTO: captură YouTube / Taylor Swift

"Taylor Swift: The Eras Tour (Versiunea lui Taylor)" a avut 4,6 milioane de vizionări pe Disney+ în primele trei zile de la lansare. Astfel, a devenit cel mai de succes film muzical din istoria platformei de streaming. Chiar și cei care nu au avut răbdare să vadă filmul până la capăt au contribuit la succesul acestuia. "The Eras Tour" a adunat un total de 16,2 milioane de ore vizualizate.

"Taylor Swift: The Eras Tour" a debutat pe Disney+ la nivel mondial pe 14 martie. Pelicula include cinci cântece bonus: "Cardigan", plus patru variante acustice: "Death by a Thousand Cuts", "Maroon", "You Are in Love" și "I Can See You".

Disney a plătit peste 75 de milioane de dolari pentru drepturile de streaming la nivel mondial pentru filmul "The Eras Tour", produs de compania lui Taylor Swift.

La lansarea în cinematografe, "Taylor Swift: The Eras Tour" a generat 261,7 milioane de dolari la box office-ul global după debutul său din 13 octombrie, devenind cel mai de succes film-concert de până acum. Pe 13 decembrie, de ziua de naștere a artistei, filmul a fost lansat digital prin Universal Pictures, într-o variantă ce cuprinde trei melodii bonus care nu au fost auzite în cinematografe - "Wildest Dreams", "The Archer" și "Long Live" - care sunt și ele în versiunea de pe Disney+.

Citește în continuare

Trending