Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Cei mai bine plătiți artiști în 2015 - TOP Forbes

2015 a fost un an productiv pentru segmentul feminin al industriei muzicale. Conform publicației Forbes, în fruntea topului celor mai bine plătiți artiști ai anului se află Katy Perry. Din clasament nu lipsește nici Taylor Swift și nici cea mai îndrăgită trupă de băieți din industrie: One Direction.

Publicat

pe

Katy Perry / Taylor Swift / Calvin Harris / Justin Timberlake
Katy Perry / Taylor Swift / Calvin Harris / Justin Timberlake

Cine credea că industria muzicală nu generează venituri, este invitat să arunce o privire asupra ultimului top publicat de Forbes. Conform publicației, unii artiști s-au bucurat în 2015 de încasări ce au depășit pragul de 100 de milioane de dolari. Evident, nu vorbim despre nișe, ci despre zona comercială, compusă din cei mai populari dintre cei mai populari cântăreți.

În fruntea clasamentului celor mai bine plătiți artiști ai anului 2015 se află Katy Perry, cu încasări de 135 de milioane de dolari. Deși nu a mai lansat un album din 2013, artista a susținut peste 40 de concerte în unele dintre cele mai mari stadioane europene, fiind implicată și în diverse campanii de publicitate. Anul trecut, Katy Perry ocupa poziția 23, urcarea sa în top fiind impresionantă

Podiumul este completat de One Direction și Garth Brooks (artist de muzică country). Urmează apoi Taylor Swift, cu 80 de milioane de dolari. În top îi regăsim și pe Justin Timberlake, Calvin HarrisLady Gaga și Beyonce, precum și artiști și trupe din zona rock: Paul McCartney, The Rolling Stones, Foo Fighters.

Cei mai bine plătiți artiști ai anului 2015 - TOP Forbes:

1. Katy Perry - 135 de milioane de dolari
2. One Direction - 130 de milioane de dolari
3. Garth Brooks - 90 de milioane de dolari
4. Taylor Swift - 80 de milioane de dolari
5. The Eagles - 73.5 de milioane de dolari
6. Calvin Harris - 66 de milioane de dolari
7. Justin Timberlake - 63.5 de milioane de dolari
8. Diddy - 60 de milioane de dolari
9. Fleetwood Mac - 59.5 de milioane de dolari
10. Lady Gaga - 59 de milioane de dolari
11. The Rolling Stones - 57.5 de milioane de dolari
12. Ed Sheeran - 57 de milioane de dolari
13. Jay Z  - 56 de milioane de dolari
14. Beyoncé - 54.5 de milioane de dolari
15. Elton John  - 53.5 de milioane de dolari
16. Toby Keith - 53 de milioane de dolari
17. Paul McCartney  - 51.5 de milioane de dolari
18. Michael Buble - 45.5 de milioane de dolari
19. Jason Aldean - 43.5 de milioane de dolari
20. Luke Bryan - 42.5 de milioane de dolari
21. Kenny Chesney - 42 de milioane de dolari
22. Bruno Mars  - 40 de milioane de dolari
23. Drake - 39.5 de milioane de dolari
24*. Foo Fighters - 38 de milioane de dolari
24*. Tim McGraw - 38 de milioane de dolari
25. David Guetta - 37 de milioane de dolari
26. Florida Georgia Line - 36.5 de milioane de dolari
27*. Jimmy Buffett - 36 de milioane de dolari
27*. Tiesto - 36 de milioane de dolari
28*. Maroon 5 - 33 de milioane de dolari
28*. Dr. Dre - 33 de milioane de dolari

Legendă: * = artiști aflați la egalitate

Albume noi

Taylor Swift a lansat "The Tortured Poets Department", un dublu-album despre complexitatea unei despărțiri

"The Tortured Poets Department", mult-așteptatul album al lui Taylor Swift, a fost lansat. Discul cuprinde colaborări cu Past Malone și Florence and the Machine. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift - "The Tortured Poets Department"
Taylor Swift - "The Tortured Poets Department" │ FOTO: captură YouTube / Taylor Swift

Taylor Swift explorează din nou iubirea și toate ramificațiile ei, inclusiv despărțirile, în noul său album, "The Tortured Poets Department". A fost compus de artistă, alături de vechii săi colaboratori, Jack Antonoff și Aaron Dessner. Conține 16 piese, printre care două colaborări - "Fornight" (feat. Post Malone) și "Florida!!!" (feat. Florence and The Machine).

Fanii artistei au fost extaziați de această lansare, însă Swift le-a mai pregătit o surpriză. La scurt timp după publicarea albumului, ea a dezvăluit că a pregătit încă o serie de 15 melodii:

<<"The Tortured Poets Department>> este în secret un dublu-album. Am scris atât de multă poezie dureroasă în ultimii 2 ani și am vrut să o împărtășesc pe toată cu voi , așa că iată a doua parte din TTPD: <<The Anthology>>. Și acum povestea nu mai este a mea… este toată a voastră."

Taylor Swift a descris noul său disc drept "o antologie de piese noi care reflectă evenimente, opinii și sentimente dintr-o perioadă trecătoare și fatalistă, una care a fost în același timp senzațională și dureroasă în egală măsură".

A continuat:

"Această perioadă a vieții autorului s-a încheiat acum, capitolul s-a închis și s-a dus. Nu există nimic de răzbunat, nu există obiective de stabilit odată ce rănile s-au vindecat. Și după o reflecție ulterioară, un număr bun din ele s-a dovedit a fi autoprovocat. Acest autor este ferm convins că lacrimile noastre devin sfinte sub formă de cerneală pe o pagină. Odată ce am spus cea mai tristă poveste a noastră, ne putem elibera de ea... și atunci tot ce a rămas în urmă este poezia chinuitoare.

"The Tortured Poets Department" este disponibil pe vinil, CD, casetă și formate digitale. Albumul a fost disponibil și în câteva ediții de colecție, care includeau melodii bonus unice (intitulate "The Bolter", "The Albatros" și "The Black Dog"). În prezent, copii fizice ale albumului cu piesa bonus "The Manuscript" sunt disponibile pe site-ul Taylor Swift.

Citește în continuare

Muzică și film

Filmul-concert "Taylor Swift: The Eras Tour" a doborât un record pe Disney +

Taylor Swift a stabilit un nou record pe platforma Disney + odată cu lansarea filmului său muzical "Eras Tour". Lungmetrajul a fost filmat în timpul mai multor concerte din Los Angeles, din perioada 3-5 august 2023.

Publicat

pe

Taylor Swift în filmul-concert "The Eras Tour"
Taylor Swift în filmul-concert "The Eras Tour" │ FOTO: captură YouTube / Taylor Swift

"Taylor Swift: The Eras Tour (Versiunea lui Taylor)" a avut 4,6 milioane de vizionări pe Disney+ în primele trei zile de la lansare. Astfel, a devenit cel mai de succes film muzical din istoria platformei de streaming. Chiar și cei care nu au avut răbdare să vadă filmul până la capăt au contribuit la succesul acestuia. "The Eras Tour" a adunat un total de 16,2 milioane de ore vizualizate.

"Taylor Swift: The Eras Tour" a debutat pe Disney+ la nivel mondial pe 14 martie. Pelicula include cinci cântece bonus: "Cardigan", plus patru variante acustice: "Death by a Thousand Cuts", "Maroon", "You Are in Love" și "I Can See You".

Disney a plătit peste 75 de milioane de dolari pentru drepturile de streaming la nivel mondial pentru filmul "The Eras Tour", produs de compania lui Taylor Swift.

La lansarea în cinematografe, "Taylor Swift: The Eras Tour" a generat 261,7 milioane de dolari la box office-ul global după debutul său din 13 octombrie, devenind cel mai de succes film-concert de până acum. Pe 13 decembrie, de ziua de naștere a artistei, filmul a fost lansat digital prin Universal Pictures, într-o variantă ce cuprinde trei melodii bonus care nu au fost auzite în cinematografe - "Wildest Dreams", "The Archer" și "Long Live" - care sunt și ele în versiunea de pe Disney+.

Citește în continuare

Premii muzicale

RAYE a câștigat cele mai multe trofee la BRIT Awards 2024; vezi lista completă a câștigătorilor

Cea de-a 44-a ediție BRIT Awards și-a desemnat câștigătorii în cadrul unei gale elegante, ce a avut loc O2 Arena. Au fost înmânate 17 premii, iar unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului au susținut show-uri live.

Publicat

pe

RAYE la BRIT Awards 2024
RAYE la BRIT Awards 2024 │ FOTO: captură YouTube / BRITs

RAYE a dominat gala de decernare cu șase victorii dintr-un record de șapte. Cântăreața și compozitoarea în vârstă de 26 de ani a câștigat unele dintre cele mai prestigioase premii ale serii, inclusiv "Albumul Anului Mastercard". Mai mult, RAYE a făcut istorie pentru cele mai multe victorii BRIT într-o singură noapte, depășindu-i pe Harry Styles, Adele și Blur, care obținuseră câte patru în anii precedenți.

Dua Lipa a luat acasă premiul "Pop Act", unul dintre cele cinci premii votate de fani. Artista are acum în palmares șapte premii BRIT. Ea a deschis spectacolul cu cel mai recent single, "Training Season".

Anul acesta, The BRIT Awards a crescut numărul nominalizaților atât la categoria "Artistul anului", cât și la "Artistul internațional al anului" de la cinci la 10, o schimbare care vizează îmbunătățirea reprezentării și incluziunii. De asemenea, tot de la această ediție, a fost introdus premiul pentru genul R&B, însemnând o gamă diversă de talente, printre care Mahalia, Jorja Smith, Salut și Cleo Sol.

Câștigători BRIT Awards 2024

Albumul anului Mastercard

  • Blur, The Ballad of Darren
  • J Hus, Beautiful and Brutal Yard
  • Little Simz, NO THANK YOU
  • RAYE, My 21st Century Blues - CÂȘTIGĂTOR
  • Young Fathers, Heavy Heavy

Artistul anului

  • Arlo Parks
  • Central Cee
  • Dave
  • Dua Lipa
  • Fred Again..
  • J Hus
  • Jessie Ware
  • Little Simz
  • Olivia Dean
  • RAYE - CÂȘTIGĂTOARE

Grupul anului

  • Blur
  • Chase & Status
  • Headie One & K-Trap
  • Jungle - CÂȘTIGĂTOR
  • Young Fathers

Cel mai bun artist debutant

  • Mahalia
  • Olivia Dean
  • PinkPantheress
  • RAYE - CÂȘTIGĂTOARE
  • Yussef Dayes

Cântecul anului

  • "Miracle" - Calvin Harris/Ellie Goulding
  • "Prada" - cassö/RAYE
  • "Let Go" - Central Cee
  • "Sprinter" - Dave & Central Cee
  • "Dance the Night" - Dua Lipa
  • "Eyes Closed" - Ed Sheeran
  • "Who Told You" - J Hus Ft Drake
  • "Strangers" - Kenya Grace
  • "Wish You the Best" - Lewis Capaldi
  • "Boy’s a Liar" - PinkPantheress
  • "Escapism" - RAYE ft 070 Shake - CÂȘTIGĂTOR
  • "Dancing Is Healing" - Rudimental/Charlotte Plank/Vibe Chemistry
  • "Firebabe" - Stormzy Ft Debbie
  • "REACT" - Switch Disco & Ella Henderson
  • "Messy in Heaven" - Venbee & Goddard

Artistul internațional al anului

  • Asake
  • Burna Boy
  • Caroline Polachek
  • CMAT
  • Kylie Minogue
  • Lana Del Rey
  • Miley Cyrus
  • Olivia Rodrigo
  • SZA - CÂȘTIGĂTOARE
  • Taylor Swift

Grupul internațional al anului

  • Blink-182
  • Boygenius - CÂȘTIGĂTOR
  • Foo Fighters
  • Gabriels
  • Paramore

Cântecul internațional al anului

  • "What Was I Made For?" - Billie Eilish, FINNEAS
  • "Daylight" -  David Kushner
  • "Paint the Town Red" - Doja Cat
  • "Giving Me" - Jazzy
  • "People" -  Libianca
  • "Made You Look" - Meghan Trainor
  • "Flowers" - Miley Cyrus - CÂȘTIGĂTOR
  • "Stick Season" -  Noah Kahan
  • "Miss You" - Oliver Tree & Robin Schulz
  • "vampire" - Olivia Rodrigo
  • "(It Goes Like) Nanana" - Peggy Gou
  • "Calm Down" - Rema
  • "Kill Bill" - SZA
  • "greedy" - Tate McRae
  • "Water" - Tyla

Interpretare alternative/rock

  • Blur
  • Bring Me The Horizon - CÂȘTIGĂTORI
  • The Rolling Stones
  • Young Fathers
  • Yussef Dayes

Interpretare Hip-hop/grime/rap

  • CASISDEAD - CÂȘTIGĂTOR
  • Central Cee
  • Dave
  • J Hus
  • Little Simz

Interpretare Dance 

  • Barry Can’t Swim
  • Becky Hill
  • Calvin Harris - CÂȘTIGĂTOR
  • Fred again..
  • Romy

Interpretare pop

  • Calvin Harris
  • Charli XCX
  • Dua Lipa - CÂȘTIGĂTOARE
  • Olivia Dean
  • RAYE

Interpretare R&B 

  • Cleo Sol
  • Jorja Smith
  • Mahalia
  • RAYE - CÂȘTIGĂTOARE
  • SAULT

Rising star

  • The Last Dinner Party - CÂȘTIGĂTORI
  • Caity Baser
  • Sekou

Compozitorul anului - RAYE

Producătorul anului - Chase and Status

BRITs GLOBAL ICON - Kylie Minogue

Citește în continuare

Trending