Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel""Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel", apare în martie pe Netflix - TRAILER Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18

Radio Guerrilla revine pe frecvențe. CNA a acordat postului 7 licențe

Radio Guerrilla a recâștigat prin concurs 7 dintre licențele retrase de CNA în septembrie 2013. Postul va reveni pe frecvențe de anul viitor, la mai bine de doi ani de la încetarea emisiei.
Radio Guerrilla

Radio Guerrilla

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a anunțat câștigătorii concursului pentru licențe radio desfășurat în perioada 17 - 24 noiembrie. Pe listă se află și Radio Guerrilla, postul recâștigând 7 dintre licențele pierdute în 2013. Astfel, Guerrilla va putea emite din nou în București (94,8), Bistrița (95,1), Brăila (105,5), Craiova (92,7), Darabani (97,6), Timișoara (100,0) și Vaslui (95,2).

Data la care postul Radio Guerrilla va reveni în FM nu a fost încă stabilită. Se dorește, însă, ca acest lucru să se întâmple la începutul anului viitor, în ianuarie sau februarie.

”Săptămana viitoare pregătim deja actele pentru ANCOM. Ne dorim ca undeva la sfârșitul lui ianuarie, începutul lui februarie să emitem deja, dacă totul va fi în regulă. Avem lista de necesar făcută, dar evident că nu puteam demara nimic înainte de a avea licențele”, a declarat Mihai Dobrovolschi într-un interviu acordat lui Petrișor Obae pentru paginademedia.ro.

În ce privește echipa oamenilor de radio ce va reveni pe frecvențe în formula Guerrilla, Mihai Dobrovolschi a declarat că se va păstra vechea componență în proporție de 90%.

La momentul încetării emisiei, Radio Guerrilla beneficia de 23 de licențe terestre (Bucureşti, Baia Mare, Brăila, Cernavodă, Cluj, Comăneşti, Constanţa, Craiova, Dărăbani, Focşani, Iaşi, Olteniţa, Petroşani, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Sighişoara, Sulina, Târgu Mureş, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Vaslui şi Zalău) și de 0 licență de satelit.

Retragerea licențelor Radio Guerrilla a fost propusă în 2013 de către membrul CNA Valentin Jucan, care a susținut că Realitatea Media SA avea intenția de a vinde licențele, fapt interzis de lege.

Astfel, în ședința CNA de pe 17 septembrie 2013, membrii consiliului au sesizat vânzarea ilegală a licențelor Radio Guerrilla și au interzis tranzacționarea lor prin licitație. Prin urmare, acțiunea a fost oprită, iar anunțurile de pe site-ul administratorului judiciar al Realitatea Media au fost eliminate. Cu toate acestea, în ședința de pe 19 septembrie, Valentin Jucan a reluat în discuție problema și a cerut retragerea licențelor deținute de Realitatea Media SA. Decizia a fost aprobată cu 7 voturi „pentru” și 3 „împotrivă”.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Alternosfera a pus "Punct" în "Haosoleum" - AUDIO

Alternosfera a lansat în mediul online o nouă piesă de pe albumul ”Haosoleum”. Melodia se numește ”Punct” și este compusă...

Închide