Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO Victor SocaciuVictor Socaciu e internat cu COVID-19; Starea muzicianului este gravă Pepe - Marina Voica la "Te cunosc de undeva!"Pepe a câștigat o nouă ediție "Te cunosc de undeva!", transformat în Marina Voica - VIDEO Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală

Patronul clubului Expirat: "Am pus viața a mii de oameni în pericol. (...) Eu îmi dau demisia"

Clubul Expirat din București se închide, decizia fiind luată chiar de către patronul localului, Andrei Sosa. Într-o scrisoare deschisă, acesta explică cum a funcționat clubul timp de 14 ani, încheind prin a-și da demisia.
Expirat

Expirat

În urma tragediei din Colectiv, patronul clubului Expirat din București a publicat o amplă scrisoare deschisă în care detaliază modul în care a funcționat localul său timp de 14 ani. Semnalând grave nereguli, acesta anunță închiderea clubului.

”Îmi cer scuze și îmi asum,

Din 2003 am pus viața a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend. Și câte-odată și în timpul săptămânii.

Poate, să-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac... Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie... M-am eșuat în "meseria" asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoașterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit, după calificarea mea, să văd câți amperi sunt în tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule "avarii: electrice în aștia 14 ani. Și multe improvizatii...

Cred că alături de Fire si Club A suntem cei mai vechi care încă mai funcționăm in București.

Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu ca o sa facă mulți ani de pușcarie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine.

(...)
Am funcționat pe "propria răspundere" de 14 ani...
Ne-a "tras cineva de urechi" în anii aștia?

Știu și văd că funcționarii statului stau pe salarii de 2 lei și ar trebui să-și asume multe. Știți care e paradoxul - clădirea în care e Expiratul și Energiea este construită în 1913 ca o investiție privată de un doctor - Leonte Anastasievici. Este numele străzii pe care am parcat mașina la al 4-leal spital căutându-l pe Rugină - Spitalulul Municipal. Vă dați seama "câti bani făcea" un medic acum 100 de ani?

Știti cum se obține autorizația de funcționare de la primărie? Depui în ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai - CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxă etc. Și prin aprilie se elibereză autorizația. Credeți-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze și să dea o autorizație pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute în 4 luni...

Nimeni nu își asumă responsabilități.

Și mă repet și mă pun în capul listei.

Vrem demisii și așa ar trebui să facă niște oameni normali la cap.

Încă nu conștientizăm conceptul de demisie de onoare.

Nu implică asumarea vinovăției, ci asumarea unui sistem în care ești și care nu funcționează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. (...)

Eu îmi dau demisia.

Expirat-ul din București se închide.

De astăzi nu mai pot să-mi asum vieți. Sau poate pot. Om vedea. (...)”  - Andrei Sosa, patronul clubului Expirat

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concert tragic în club Colectiv

În seara de vineri, 30 octombrie 2015, un incediu a izbucnit în timpul unui concert al trupei Goodbye To Gravity,...

Închide