Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală Horia Brenciu, la "Rețeaua de idoli": "Îmi e frică de penibil" Cum plănuiește Vama să deschidă Vama. Tudor Chirilă: "Ce facem și-am făcut tot anul ăsta din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă" Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”Coldplay pregătește lansarea unui album ce s-ar putea intitula "Music Of The Spheres" Mariah Carey primind prima doză de vaccin anti-COVID-19Mariah Carey atinge o notă înaltă în timp ce se vaccinează anti-COVID - VIDEO

OCS, White Walls și Taine și-au anulat viitoarele concerte din solidaritate pentru victimele din Colectiv

În semn de respect și solidaritate pentru cei afectați de incendiul din Colectiv, mai multe formații au anunțat anularea viitoarelor concerte. Astfel, turneul aniversar al formației Omul cu Șobolani nu va mai continua. White Walls își anulează toate concertele, pe termen nelimitat, iar trupa Taine a anunțat că nu va mai participa la festivalul TOP T și nici la concerte în cluburi în care se fumează.
OCS / Taine / White Walls

OCS / Taine / White Walls

Turneul aniversar al trupei Omul cu Șobolani, ce se afla în plină desfășurare, nu va mai continua. Început pe 3 octombrie, acesta ar fi trebuit să se încheie pe 20 noiembrie. Trupa a anunțat că cele 3 concerte programate în perioada următoare (5 noiembrie / București, 7 noiembrie / Iași, 20 noiembrie / Constanța) au fost anulate.

”Din respect și solidaritate pentru victimele accidentului de la Colectiv, cât și pentru cei răniți acolo, trupa Omul cu Șobolani anulează turneul aniversar 18 ani. Nu putem sărbători nimic și nici nu ne dorim asta. Avem cu toții nevoie să ne reculegem, să ținem doliu pentru oamenii dragi care au fost victime ale acestui accident și să reflectăm la ce putem schimba pentru a ne asigura că așa ceva nu se va mai întâmpla niciodată.” - OCS

White Walls anulează toate concertele, pe termen nelimitat. Formația a anunțat, de asemenea, că la evenimentele la care vor mai participa, va fi strict interzis fumatul și că vor reduce drastic numărul localurilor în care vor accepta să cânte.

”Trecem cu toții printr-o perioadă extraordinar de dificilă. Durerea pe care o simțim este absolut imposibil de pus în cuvinte, din păcate la fel și furia și neputința.

Am stabilit unanim zilele trecute că ne este imposibil să cântăm până când colegii din Axial Lead (care trebuiau să fie cu noi pe 12 Noiembrie în București) și restul oamenilor ce se luptă în spitale nu își revin. Drept urmare, anulăm toate concertele white walls, pe termen nedeterminat. Când ne vom vedea prietenii din nou ne vom mai gândi să punem concerte.

De asemenea, ne declarăm 100% în asentimentul colegilor de la TAINE . Începând de la viitorul concert WW, la evenimentele la care vom participa va fi strict interzis fumatul. De asemenea vom mai opera o serie de modificări în contracte/ridere, care probabil vor reduce drastic numărul locurilor în care vom putea cânta. Sperăm că ne puteți înțelege.” - White Walls

Taine a anulat concertul pe care ar fi trebuit să-l susțină pe 6 noiembrie, în cadrul festivalului Top T. Trupa a anunțat, de asemenea, că își suspendă activitatea concertistică până când fumatul va fi interzis în cluburi (definitiv sau măcar în timpul desfășurării unui concert).

”Cu toții trecem prin momente groaznice în aceste zile de mari incercări. Toată comunitatea celor care iubesc muzica rock și nu numai, este profund socată și indurerată de evenimentul absolut apocaliptic care a avut loc în clubul Colectiv zilele trecute. Am pierdut zeci de colegi, prieteni, cunoscuți, fără să apucăm să ne luăm ramas bun, alții se zbat între agonie și moarte în spitale, mulți dintre ei vor fi mutilați pe viață, încât putem spune cu tristețe,” DA, astăzi suntem mai putini”.

În semn de profundă compasiune pentru frații noștri de scenă, precum și pentru toți prietenii dispăruti dintre noi sau spitalizați în stare gravă, colegii, rudele și familiile lor, oamenii care au avut de suferit și care incă mai suferă de pe urma tragicului eveniment , anuntăm pe această cale că ne anulăm concertul care trebuia să aibă loc pe 6 Noiembrie în cadrul festivalului “TOP T”. Ne pare nespus de rău că nu putem fi prezenți acolo pentru cei care sunt sanatosi si care voiau să ne vadă, dar suntem profund marcați de accidentul teribil, astfel încât am stabilit să punem pauză pentru moment.

Nu putem fi pe scenă ca și cum nimic nu s-a întâmplat, nu putem privi înainte fără să ne uităm in urma și fără să ne gândim la cei care incă suferă! Nu ne putem manifesta artistic decât atunci când ei vor reveni în public. Vrem iar să-I vedem acolo în fața scenei, și dacă vor trece luni de zile pană atunci, nu-I nimic , îi vom aștepta ! Fara ei ne simtim inutili !

Și nu ne oprim doar aici!

Timp de 22 ani am cântat în foarte multe locuri din țara, cunoaștem foarte bine acest fenomen numit rock și ne dăm seama după atâta timp cât de inconștienți am fost de foarte multe ori ! De câte alte zeci de ori se putea întâmpla acest dezastru ! De câte ori am fi putut fi noi victime, noi și publicul nostru! (...)

Astăzi spunem că nu mai putem continua în felul ăsta la nesfârșit ! Și am vrea ca toată lumea să afle că de azi înainte, TAINE își supenda activitatea concertistica, până când fumatul va fi interzis, măcar pe perioada concertelor, dacă nu definitiv - în cluburi. Este un pas mic către normalitate, care nu va schimba multe deocamdată. Dar este un pas important pentru cei care ar trebui să conștientizeze pericolele la care suntem expuși , și mai ales de faptul că trebuie ca într-o bună zi ajungem să ne respectăm între noi - ca oameni.”- Andy (TAINE)

Citește mai multe despre Omul cu Șobolani (OCS)TaineWhite Walls
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Adrian Rugină şi Claudiu Petre au fost decorați post-mortem de preşedintele Iohannis

Adrian Rugină şi Claudiu Petre, doi dintre eroii incendiului din Colectiv, au fost decorați post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis. Cei...

Închide