Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

OCS, White Walls și Taine și-au anulat viitoarele concerte din solidaritate pentru victimele din Colectiv

În semn de respect și solidaritate pentru cei afectați de incendiul din Colectiv, mai multe formații au anunțat anularea viitoarelor concerte. Astfel, turneul aniversar al formației Omul cu Șobolani nu va mai continua. White Walls își anulează toate concertele, pe termen nelimitat, iar trupa Taine a anunțat că nu va mai participa la festivalul TOP T și nici la concerte în cluburi în care se fumează.

Publicat

pe

OCS / Taine / White Walls
OCS / Taine / White Walls

Turneul aniversar al trupei Omul cu Șobolani, ce se afla în plină desfășurare, nu va mai continua. Început pe 3 octombrie, acesta ar fi trebuit să se încheie pe 20 noiembrie. Trupa a anunțat că cele 3 concerte programate în perioada următoare (5 noiembrie / București, 7 noiembrie / Iași, 20 noiembrie / Constanța) au fost anulate.

”Din respect și solidaritate pentru victimele accidentului de la Colectiv, cât și pentru cei răniți acolo, trupa Omul cu Șobolani anulează turneul aniversar 18 ani. Nu putem sărbători nimic și nici nu ne dorim asta. Avem cu toții nevoie să ne reculegem, să ținem doliu pentru oamenii dragi care au fost victime ale acestui accident și să reflectăm la ce putem schimba pentru a ne asigura că așa ceva nu se va mai întâmpla niciodată.” - OCS

White Walls anulează toate concertele, pe termen nelimitat. Formația a anunțat, de asemenea, că la evenimentele la care vor mai participa, va fi strict interzis fumatul și că vor reduce drastic numărul localurilor în care vor accepta să cânte.

”Trecem cu toții printr-o perioadă extraordinar de dificilă. Durerea pe care o simțim este absolut imposibil de pus în cuvinte, din păcate la fel și furia și neputința.

Am stabilit unanim zilele trecute că ne este imposibil să cântăm până când colegii din Axial Lead (care trebuiau să fie cu noi pe 12 Noiembrie în București) și restul oamenilor ce se luptă în spitale nu își revin. Drept urmare, anulăm toate concertele white walls, pe termen nedeterminat. Când ne vom vedea prietenii din nou ne vom mai gândi să punem concerte.

De asemenea, ne declarăm 100% în asentimentul colegilor de la TAINE . Începând de la viitorul concert WW, la evenimentele la care vom participa va fi strict interzis fumatul. De asemenea vom mai opera o serie de modificări în contracte/ridere, care probabil vor reduce drastic numărul locurilor în care vom putea cânta. Sperăm că ne puteți înțelege.” - White Walls

Taine a anulat concertul pe care ar fi trebuit să-l susțină pe 6 noiembrie, în cadrul festivalului Top T. Trupa a anunțat, de asemenea, că își suspendă activitatea concertistică până când fumatul va fi interzis în cluburi (definitiv sau măcar în timpul desfășurării unui concert).

”Cu toții trecem prin momente groaznice în aceste zile de mari incercări. Toată comunitatea celor care iubesc muzica rock și nu numai, este profund socată și indurerată de evenimentul absolut apocaliptic care a avut loc în clubul Colectiv zilele trecute. Am pierdut zeci de colegi, prieteni, cunoscuți, fără să apucăm să ne luăm ramas bun, alții se zbat între agonie și moarte în spitale, mulți dintre ei vor fi mutilați pe viață, încât putem spune cu tristețe,” DA, astăzi suntem mai putini”.

În semn de profundă compasiune pentru frații noștri de scenă, precum și pentru toți prietenii dispăruti dintre noi sau spitalizați în stare gravă, colegii, rudele și familiile lor, oamenii care au avut de suferit și care incă mai suferă de pe urma tragicului eveniment , anuntăm pe această cale că ne anulăm concertul care trebuia să aibă loc pe 6 Noiembrie în cadrul festivalului “TOP T”. Ne pare nespus de rău că nu putem fi prezenți acolo pentru cei care sunt sanatosi si care voiau să ne vadă, dar suntem profund marcați de accidentul teribil, astfel încât am stabilit să punem pauză pentru moment.

Nu putem fi pe scenă ca și cum nimic nu s-a întâmplat, nu putem privi înainte fără să ne uităm in urma și fără să ne gândim la cei care incă suferă! Nu ne putem manifesta artistic decât atunci când ei vor reveni în public. Vrem iar să-I vedem acolo în fața scenei, și dacă vor trece luni de zile pană atunci, nu-I nimic , îi vom aștepta ! Fara ei ne simtim inutili !

Și nu ne oprim doar aici!

Timp de 22 ani am cântat în foarte multe locuri din țara, cunoaștem foarte bine acest fenomen numit rock și ne dăm seama după atâta timp cât de inconștienți am fost de foarte multe ori ! De câte alte zeci de ori se putea întâmpla acest dezastru ! De câte ori am fi putut fi noi victime, noi și publicul nostru! (...)

Astăzi spunem că nu mai putem continua în felul ăsta la nesfârșit ! Și am vrea ca toată lumea să afle că de azi înainte, TAINE își supenda activitatea concertistica, până când fumatul va fi interzis, măcar pe perioada concertelor, dacă nu definitiv - în cluburi. Este un pas mic către normalitate, care nu va schimba multe deocamdată. Dar este un pas important pentru cei care ar trebui să conștientizeze pericolele la care suntem expuși , și mai ales de faptul că trebuie ca într-o bună zi ajungem să ne respectăm între noi - ca oameni.”- Andy (TAINE)

Comentează

Concerte & turnee

Satyricon, The Flower Kings, Monuments, Borknagar, Taine sunt primii artiști anunțați la ARTmania Festival 2024

ARTmania Festival 2024 începe să-ți construiască lineup-ul ediției programate pentru 26-28 iulie în Piața Mare din Sibiu. Cel de-al 17-lea capitol al festivalului promite să electrizeze participanții cu o muzică de calitate și o atmosferă de neratat. Detalii și bilete în articol.

Publicat

pe

Publicul ARTmania Festival 2019
Publicul ARTmania Festival 2019 │ FOTO: Focus Events

Satyricon, The Flower Kings, Monuments, Borknagar și Taine sunt primii artiști confirmați la ARTmania Festival 2024.

O adevărată legendă a black metalului, formația norvegiană Satyricon va aduce un sunet puternic și intens pe scena Artmania Festival 2024. Cu o carieră ce se întinde pe trei decenii, trupa a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea și popularizarea black metalului norvegian. Fondată în 1991, formația este condusă de figuri-cheie precum Satyr și Frost și se remarcă prin sunete de chitară distorsionate, blast-beat-uri puternice și versuri învăluite în teme ca natura, mitologia nordică, nihilismul și ocultismul.

The Flower Kings, condusă de talentatul chitarist și compozitor Roine Stolt, este o trupă de rock progresiv cu o carieră bogată. Formația se remarcă prin sensibilitatea melodică, versurile complexe și diversitatea influențelor muzicale, care variază de la elemente de rock'n'roll până la note clasice și acorduri de jazz.

Monuments este o trupă britanică de metal progresiv cu o carieră de peste o decadă, cunoscută pentru abilitățile tehnice impresionante ale membrilor săi și pentru compozițiile lor complexe. Cu un sound distinctiv bazat pe riff-uri de chitară complexe, ritmuri de tobe tehnice și vocale impresionante, Monuments și-a câștigat un loc solid în lumea muzicii metal progressive.

Formația norvegiană Borknagar, cunoscută pentru abordarea sa muzicală complexă și exploratoare, se alătură line-up-ului Artmania Festival 2024. Albumul "True North" aduce o perspectivă proaspătă asupra black metalului progresiv, marcând un capitol nou în evoluția trupei. Cu influențe variate și explorarea temelor diverse, Borknagar se pregătește să cucerească inimile publicului.

Cu o carieră de peste două decenii, Taine se remarcă pe scena de underground românească cu un sound puternic și inovator. Recent, trupa a lansat albumul "Chaos and Contemplation," un material ce reflectă creșterea și evoluția lor ca artiști.

Trupe câștigătoare la Showcase-ul ARTmania Festival

În cadrul evenimentului "CLOSING 2023 - Evenimentul de Închidere ARTmania Festival 2023," parte a proiectului "Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural," care a avut loc pe 19 octombrie în Club Quantic, au participat cinci trupe: AXiS, Awake the Demons, Warhymn, June Turns Black, și Alpha Q.

Prin votul publicului și al juraților, două trupe au fost desemnate câștigătoare și vor urca pe scena Artmania Festival 2024: Awake The Demons și Alpha Q.

Prețuri bilete ARTmania Festival 2024:

  • Abonamentele pentru cea de-a 17-a ediție ARTmania Festival sunt disponibile online, la prețul de 476,78 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending