Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
BT Live: GOLAN / Ruben Keybo
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi

Miles Davis, cel mai bun artist de jazz al tuturor timpurilor într-un sondaj BBC

Miles Davis a fost plasat pe prima poziție într-un clasament BBC al celor mai buni artiști de jazz din toate timpurile. Topul a fost realizat pe baza voturilor exprimate de ascultătorii posturilor BBC Radio și Jazz FM.
Miles Davis

Miles Davis

Miles Davis, unul dintre pionierii muzicii jazz, a ocupat prima poziție într-un top BBC al celor mai buni muzicieni ai acestui gen. Clasamentul a fost realizat pe baza preferințelor exprimate de ascultătorii BBC Radio și Jazz FM. Cei care au participat la sondaj au avut de ales dintr-o listă de 50 de muzicieni selectați de către prezentatorii posturilor de radio numite, artiști de jazz contemporani, diverși critici și jurnaliști.

În urma centralizării voturilor s-a întocmit un top 10, în fruntea căruia s-a plasat Miles Davis. Podiumul a fost completat de Louis Armstrong și Duke Ellington.

Top 10 BBC - Cei mai buni artiști de muzică jazz ai tuturor timpurilor:

  1. Miles Davis
  2. Louis Armstrong
  3. Duke Ellington
  4. John Coltrane
  5. Ella Fitzgerald
  6. Charlie Parker
  7. Billie Holiday
  8. Thelonious Monk
  9. Bill Evans
  10. Oscar Peterson

Miles Davis (1926 - 1991) este considerat unul dintre artiștii-cheie ai jazz-ului, contribuind major la dezvoltarea acestui stil muzical. Trompetist, compozitor și liderul mai multor trupe, Davis a intrat pentru prima oară într-un studio de înregistrări în 1945, pe atunci fiind membru al grupului Herbie Fields. A colaborat cu numeroși muzicieni de-a lungul anilor, influențându-i astfel pe Gil Evans, John Coltrane, Paul Chambers, Gerry Mulligan, Chick Corea. Cel mai apreciat album al său este ”Kind Of Blue”, lansat în 1959. A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame post-mortem, în 2006.

Miles Davis a devenit recent subiectul unui film biografic în regia actorului Don Cheadle. Pelicula se numește ”Miles Ahead” și-l surprinde pe Davis în anii '70, când muzicianul luase o pauză în cariera sa muzicală. Miles Davis este interpretat chiar de către Don Cheadle, în film fiind distribuit și Ewan McGregor.

"Miles a avut multe laturi...a fost un artist și o comoară națională, dar și o enigmă pentru toți cei din jurul său, în special în perioada sa de tăcere", a declarat Don Cheadle.

Filmul biografic ”Miles Ahead” este așteptat în cinematografe în aprilie 2016.

Citește mai multe despre Miles Davis
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concert Sepultura la București - Program, reguli de acces și măsuri de siguranță

Sepultura, una dintre cele mai mari trupe ale scenei metal internaționale, revine în România pe 24 noiembrie. Concertul va avea...

Închide