Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz Azul GuaitaCe actori joacă în "Rebelde", versiunea din 2022, de pe Netflix RBD"Rebelde" va fi difuzat pe Netflix într-o nouă versiune - TEASER Ana-Maria Mărgean la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Ana-Maria Mărgean a fost micuța ventrilocă care a primit Golden Buzz de la Andra Destiny ALA la "Românii au talent" 2021Destiny ALA a emoționat juriul de la "Românii au talent" cu puterea de a simți muzica chiar dacă nu o aud

Madonna, după atentatele din Paris: "Doar iubirea va schimba lumea" - VIDEO

La o zi de la atentatele din Paris, în care au murit peste 130 de persoane, Madonna a susținut un concert în Stockholm. În cadrul acestui show, artista a vorbit publicului despre modul în care a fost afectată de moartea atâtor persoane nevinovate, precum și despre ideile sale cu privire la libertate, respect și schimbare.
Madonna ținând un discurs pe fondul atentatelor din Paris

Madonna ținând un discurs pe fondul atentatelor din Paris

"Mi-a fost foarte greu să mă pregătesc pentru acest show având în minte cele întâmplate noaptea trecută, așa încât trebuie să mă opresc pentru câteva minute și să meditez asupra tragicelor crime și asasinate și asupra pierderii atâtor vieți prețioase în atentatele din Paris. Acest incident m-a tulburat pe parcursul întregii zile și mi-a fost greu să continui cu spectacolul pentru că mă simțeam afectată de o contradicție. De ce sunt aici, dansând și distrându-mă, în timp ce alți oameni plâng și îi jelesc pe cei dragi care și-au pierdut viețile?", a declarat Madonna în cadrul concertului său din Stockholm.

După această introducere, Madonna i-a invitat pe cei prezenți la concert să reflecte asupra celor întâmplate în Paris și asupra noțiunii de libertate.

"Inițial am vrut să anulez show-ul, dar apoi m-am gândit mai bine: <<De ce să le dau satisfacția asta? De ce să le permit să mă oprească pe mine și să ne oprească pe noi să ne bucurăm de libertate?>>. Toate locațiile în care au murit oameni au fost locuri în care te duci pentru a te distra. Oamenii se simțeau bine în acele momente. Se relaxau mâncând într-un restaurant, dansând, cântând și urmărind un meci de fotbal. Acestea sunt libertăți de care ne bucurăm, considerând că ni se cuvin. Chiar dacă nu e așa, merităm să beneficiem de aceste libertăți pentru că muncim din greu și nu ar trebui să fie nimeni pe lumea asta care să ne oprească din a face ceea ce ne place să facem."

Madonna a vorbit apoi despre respectul reciproc și despre schimbarea lumii, care trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi.

"Da, sunt persoane care nu au niciun fel de respect pentru viața unui om și comit lucruri degradante și de neiertat. Cu toate acestea, noi nu vom reuși niciodată să schimbăm lumea în care trăim dacă noi înșine nu ne schimbăm - dacă nu schimbăm felul în care îi tratăm pe cei din jur zi de zi. Da, lumea nu se schimbă prin alegerea unui nou președinte sau prin omorârea a încă 100 de persoane. Putem schimba ceva dacă noi schimbăm felul în care ne comportăm cu ceilalți în cele mai mărunte situații. Trebuie să începem să tratăm fiecare ființă umană cu respect. Doar iubirea va schimba lumea. E foarte greu să iubești necondiționat pe cei pe care nu îi înțelegi sau care sunt diferiți. Dar trebuie să facem asta. Sau astfel de incidente vor continua la nesfârșit."

VIDEO: Madonna vorbind publicului despre libertate și schimbare @Stockholm

Citește mai multe despre Madonna
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Enya a lansat o piesă nouă, "Even In The Shadows" – AUDIO

Enya a lansat un nou single de pe albumul “Dark Sky Island”. Melodia se numește "Even In The Shadows" și...

Închide