Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 RBD"Rebelde" va fi difuzat pe Netflix într-o nouă versiune - TEASER Liana Stanciu anunțâ când vom afla care e piesa României la Eurovision 2021Piesa României la Eurovision 2021 - Când e aleasă și ce jurați fac selecția Ana-Maria Mărgean la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Ana-Maria Mărgean a fost micuța ventrilocă care a primit Golden Buzz de la Andra Destiny ALA la "Românii au talent" 2021Destiny ALA a emoționat juriul de la "Românii au talent" cu puterea de a simți muzica chiar dacă nu o aud Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit"Câștigătorii Globurilor de Aur 2021 - Lista completă Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!"

Lana Del Rey a realizat un cover după Daniel Johnston, un muzician bolnav de schizofrenie

Lana Del Rey a înregistrat un cover al piesei "Some Things Last a Long Time", compuse de Daniel Johnston, un muzician diagnosticat cu schizofrenie și tulburare bipolară. Noua versiune a compoziției se regăsește pe coloana sonoră a unui scurtmetraj ce prezintă povestea emoționantă a lui Johnston.
Daniel Johnston, Lana Del Rey, Gabe Sunday

Daniel Johnston, Lana Del Rey, Gabe Sunday │ FOTO: Sara Clarken

Chiar dacă numele lui trece adeseori neobservat, Daniel Johnston este unul dintre muzicienii talentați ai industriei. Diagnosticat de la o vârstă fragedă cu schizofrenie, acesta a reușit să compună muzică și să picteze în ciuda condiției sale. Kurt Cobain a fost unul dintre fanii săi înfocați, albumul ”Yip/Jump Music” al lui Johnston fiind unul dintre discurile sale preferate. În prezent, Johnston este recunoscut pentru influența sa majoră asupra muzicii alternative.

După documentarul ”The Devil and Daniel Johnston” din 2005, în care era prezentată copilăria lui Johnston și modul în care se manifesta schizofrenia în diferite momente din viața sa, un nou scurtmetraj readuce în atenția publicului povestea marcantă a muzicianului. Intitulat "Hi, How Are You Daniel Johnston?", scurtmetrajul este regizat de Gavin Sunday și prezintă povestea unui artist care îmbătrânește și încearcă să înțeleagă ce s-a întâmplat cu idealurile sale din tinerețe. Filmul conține un interviu între Daniel Johnston din adolescență și cel de acum (54 de ani).

Pe coloana sonoră a acestui scurtmetraj se află o piesă înregistrată de Lana Del Rey, respectiv un cover al unei melodii compuse de Johnston, "Some Things Last a Long Time". Artista a fost impresionată de povestea acestui muzician și a dorit să se implice în proiect pentru a-i reaminti cât de importantă este muzica lui.

"M-a mișcat povestea lui. A fost tristă. M-a emoționat. Sunt atât de multe dimensiuni într-o singură cameră: trecutul și prezentul pe aceeași filă, și apoi el, lângă noi, uitându-se la el în acest documentar. Ceea ce sper să se întâmple cu el după acest scurtmetraj este ca, în timp ce pictează singur în casa lui, să conștientizeze că a influențat cu adevărat viețile multor oameni. Mie mi-a schimbat cu certitudine perspectiva și modul de a gândi", a explicat Lana Del Rey într-un interviu acordat publicației Billboard cu ocazia premierei scurtmetrajului.

Lana Del Rey - "Some Things Last a Long Time" (cover Daniel Johnston)

Citește mai multe despre Lana Del Rey
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Vunk dedică o piesă victimelor din Colectiv care "au plecat într-Un Nou Univers"

Pe 30 octombrie, cu câteva ore înainte să se petreacă tragedia din clubul Colectiv, trupa Vunk înregistra prima piesă dintr-o...

Închide