Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden

Dirty Shirt anulează concertele din luna noiembrie, cu excepția evenimentului caritabil "Împreună Rezistăm"

În semn de solidaritate pentru victimele din Colectiv, formația Dirty Shirt a anunțat anularea concertelor pe care le aveau programate în luna noiembrie. Singurul eveniment la care vor participa în perioada următoare este concertul caritabil "Împreună Rezistăm" de la Cluj-Napoca.

Dirty Shirt

Trupa Dirty Shirt a publicat un comunicat prin care își exprimă solidaritatea față de victimele din Colectiv și familiile acestora. Formația a hotărât anularea viitoarelor concerte, vorbind cu acest prilej de nevoia unei reforme a legislației privind activitățile culturale.

Dirty Shirt se aliniază trupelor White Walls și Taine, anunțând că nu vor mai accepta să cânte la evenimente la care nu sunt respectate cu strictețe condițiile de securitate.

Următorul concert Dirty Shirt va avea loc pe 14 noiembrie, la Cluj-Napoca, sub emblema "Împreună Rezistăm". Evenimentul va fi caritabil, banii urmând a fi donați familiilor afectate de incendiul din Colectiv.

”E incredibil de greu de scris acest comunicat, orice cuvinte par inutile față de tragedia de la Colectiv. Trecem prin momente teribile și toată compasiunea noastră se îndreaptă către victime, către familiile lor și către toată mișcarea rock din România (în primul rând cea din București). Încă stăm cu sufletul la gură și așteptăm vești bune de la mulți oameni. E imposibil să nu ne gândim la faptul că săptamâna viitoare urma să cântăm la clubul Colectiv. E imposibil să nu realizăm că de atâtea ori am cântat în conditii de risc, fără să conștientizăm pericolul în care ne găseam. Credem că este nevoie de o schimbare din partea tuturor celor implicați: cluburi, trupe, organizatori și public. Însă problemele sunt mult mai profunde, și o reformă a legislației privind activitățile culturale devine absolut necesară. Avem experiența altor țări, știm că se poate și altfel, dar nu atât timp cât Statul continuă să ignore cultura alternativă și nu îi oferă un sprijin similar altor domenii. Nu e normal ca atâtea fonduri publice locale să fie consumate de sărbătorile orășenești în vreme ce mulți alți artiști (indiferent de domeniu) sunt obligați să se exprime în condiții mizere.

Însă un lucru e cert: Dirty Shirt nu va mai accepta să cânte la un eveniment fără să fie respectate cu strictețe condițiile de securitate: fumatul interzis în timpul concertelor, capacitatea maximă revizuită în funcție de condițiile reale de risc, precum și asigurări că s-au făcut eforturile necesare pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță (extinctoare, uși accesibile, îndepărtarea oricărui material inflamabil, etc.). Toți am fost neglijenți până acum, dar aceste lucruri elementare se pot face ușor, fără mari eforturi. Ne bucură să vedem că trupe, cluburi și promoteri merg toți în aceeași direcție.

Durerea e încă mult prea mare și avem nevoie de puțin timp înainte de a urca din nou pe scenă. Astfel, anulăm toate concertele Dirty Shirt din luna noiembrie, cu excepția concertului #ImpreunaRezistam din Cluj-Napoca. În acea dată, toată țara va cânta și plânge la unison pentru prietenii din Colectiv. Sâmbătă 14 noiembrie trebuia să încheiem turneul aniversar la Cluj, acum vom cânta la un concert caritabil în Parcarea Cluj Arena, alături de trupele prietene For The Wicked, Diamonds Are Forever, Front, Marchosias, Scars of a Story și Costi Cămărășan Band. Toate beneficiile evenimentului vor fi donate victimelor de la Colectiv. Toate trupele participă benevol. Mulțumim în primul rând The Shelter pentru organizare, și Cluj Arena și Open Sky Productions pentru susținere.” - Dirty Shirt

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Încasările albumului Goodbye to Gravity, donate victimelor de la Colectiv

Toate încasările colectate în urma vânzării albumelor ”Mantras of War” (Goodbye to Gravity) și ”Ce simți” (Up To Eleven) vor...

Închide