Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii INFO CONCERT:
James Arthur
David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Janet Jackson, inclusă pe lista nominalizărilor Rock and Roll Hall of Fame 2016

Janet Jackson, artista despre care presa americană scria că ar fi fost ”uitată” la edițiile anterioare Rock and Roll Hall of Fame, se află anul acesta pentru prima oară pe lista nominalizărilor. Cele 15 propuneri pentru Rock and Roll Hall of Fame 2016 includ și trupe nominalizate în anii precedenți, cum ar fi Deep Purple, The Smith și Nine Inch Nails.
Janet Jackson

Janet Jackson

Păstrând în continuare criteriul celor 25 de ani împliniți de la lansarea primului album, ediția din 2016 vine cu noi propuneri de artiști. Pentru a fi eligibili, primul album/single al muzicienilor / trupelor aspirante la un loc în Rock and Roll Hall of Fame 2016 ar fi trebuit să apară pe piață în 1990 sau înainte de acest an.

Lista propunerilor de anul acesta include atât formații ce au fost evidențiate la edițiile anterioare, cât și artiști și trupe aflate la prima nominalizare. Printre novici se numără Janet Jackson, Chicago, The Cars, Cheap Trick, Steve Miller, Los Lobos  și The J.B.s, trupa lui James Brown în perioada 1970 - 1980.

Janet Jackson, spun criticii, are cele mai mari șanse de a fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. După 7 ani de pauză, artista a revenit anul acesta cu un nou album, intitulat ”Unbreakable”, de pe care au fost extrase single-urile „BURNITUP!” feat. Missy Elliott și ”No Sleeep” feat. J Cole.

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, clasamentul final Rock and Roll Hall of Fame 2016 va fi influențat și de preferințele publicului. Astfel, fanii vor avea din nou posibilitatea de a vota 5 favoriți de la categoria Performers, primii clasați primind un punctaj ce va ajuta la departajarea artiștilor pentru realizarea clasamentului final.

Cei care doresc să-și exprime susținerea pentru un artist, o pot face votând. Publicul își va putea exprima preferința până în decembrie 2015, tot în decembrie urmând a fi anunțați și finaliștii.

Gala Rock and Roll Hall of Fame 2016 se va desfășura în luna aprilie, în New York.

Nominalizări Rock and Roll Hall of Fame 2016:

 1. The Cars
 2. Chic
 3. Chicago
 4. Cheap Trick
 5. Deep Purple
 6. Janet Jackson
 7. The J.B.s
 8. Chaka Khan
 9. Los Lobos
 10. Steve Miller
 11. Nine Inch Nails
 12. N.W.A
 13. The Smith
 14. The Spinners
 15. Yes

La ediția de anul trecut a Rock and Roll Hall of Fame au fost incluse nume precum Green Day, Lou Reed, Paul Butterfield Blues Band, Joan Jett & The Blackhearts, Stevie Ray Vaughan and Double Trouble și Ringo Starr.

Citește mai multe despre Deep PurpleJanet JacksonNine Inch Nails
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Robbie Williams își dorește un nou duet cu Kylie Minogue

La 15 ani de la apariția hitului ”Kids”, Robbie Williams își dorește să o aibă din nou alături pe Kylie...

Închide