Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Janet Jackson, inclusă pe lista nominalizărilor Rock and Roll Hall of Fame 2016

Janet Jackson, artista despre care presa americană scria că ar fi fost ”uitată” la edițiile anterioare Rock and Roll Hall of Fame, se află anul acesta pentru prima oară pe lista nominalizărilor. Cele 15 propuneri pentru Rock and Roll Hall of Fame 2016 includ și trupe nominalizate în anii precedenți, cum ar fi Deep Purple, The Smith și Nine Inch Nails.

Publicat

pe

Janet Jackson
Janet Jackson

Păstrând în continuare criteriul celor 25 de ani împliniți de la lansarea primului album, ediția din 2016 vine cu noi propuneri de artiști. Pentru a fi eligibili, primul album/single al muzicienilor / trupelor aspirante la un loc în Rock and Roll Hall of Fame 2016 ar fi trebuit să apară pe piață în 1990 sau înainte de acest an.

Lista propunerilor de anul acesta include atât formații ce au fost evidențiate la edițiile anterioare, cât și artiști și trupe aflate la prima nominalizare. Printre novici se numără Janet Jackson, Chicago, The Cars, Cheap Trick, Steve Miller, Los Lobos  și The J.B.s, trupa lui James Brown în perioada 1970 - 1980.

Janet Jackson, spun criticii, are cele mai mari șanse de a fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. După 7 ani de pauză, artista a revenit anul acesta cu un nou album, intitulat ”Unbreakable”, de pe care au fost extrase single-urile „BURNITUP!” feat. Missy Elliott și ”No Sleeep” feat. J Cole.

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, clasamentul final Rock and Roll Hall of Fame 2016 va fi influențat și de preferințele publicului. Astfel, fanii vor avea din nou posibilitatea de a vota 5 favoriți de la categoria Performers, primii clasați primind un punctaj ce va ajuta la departajarea artiștilor pentru realizarea clasamentului final.

Cei care doresc să-și exprime susținerea pentru un artist, o pot face votând. Publicul își va putea exprima preferința până în decembrie 2015, tot în decembrie urmând a fi anunțați și finaliștii.

Gala Rock and Roll Hall of Fame 2016 se va desfășura în luna aprilie, în New York.

Nominalizări Rock and Roll Hall of Fame 2016:

  1. The Cars
  2. Chic
  3. Chicago
  4. Cheap Trick
  5. Deep Purple
  6. Janet Jackson
  7. The J.B.s
  8. Chaka Khan
  9. Los Lobos
  10. Steve Miller
  11. Nine Inch Nails
  12. N.W.A
  13. The Smith
  14. The Spinners
  15. Yes

La ediția de anul trecut a Rock and Roll Hall of Fame au fost incluse nume precum Green Day, Lou Reed, Paul Butterfield Blues Band, Joan Jett & The Blackhearts, Stevie Ray Vaughan and Double Trouble și Ringo Starr.

Muzică nouă

Dimmu Borgir a lansat un neaşteptat cover după Deep Purple

Dimmu Borgir a ajuns în acel punct al carierei în care găseşte loc pentru experimente. Astfel a decis să lanseze un album de coveruri, din cele mai neaşteptate. Nu se îndepărtează de rock totuşi şi ne oferă acum single-ul "Perfect Strangers", cover după Deep Purple.

Publicat

pe

Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus
Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus │ FOTO: Dimmu Borgir

Acesta este un single de pe albumul "Inspiratio Profanus", o colecţie de piese cover, care va sosi pe 8 decembrie prin Nuclear Blast Records. "Perfect Strangers" e surprinzător de fidelă originalului şi nu îşi asumă o abordare prea black, preferând latura heavy metal, cu elemente de power metal şi floricele progresive pe alocuri.

Sunt şi growl-uri specifice de extreme metal, dar nu aşa... extreme. Dimmu Borgir, sau mai bine zis Silenoz a discutat la un podcast de acum 3 ani faptul că s-a schimbat modul în care trupa pleacă în turneu. Acum artiştii au îmbătrânit, au copii şi nu mai e totul "plug and play". Acum e nevoie de mai multă planificare şi limitele de timp au fost setate la 2-3 săptămâni per turneu, pentru a livra calitatea dorită.

În special în America de Sud au dificultăţi de adaptare nordicii, din ce am înţeles, iar odată cu avansarea în vârstă creşte şi perioada de refacere după zboruri. Ultimul album de studio cu compoziţii originale lansat de Dimmu a fost "Eonian" în 2018. Ni s-a promis o versiune de Dimmu mai simplă şi mai golaşă pentru următorul LP, dar şi mai agresivă şi axată pe chitară. Ne întrebăm dacă asta înseamnă că dispar elementele simfonice.

În ultimii ani grupul, care îi are ca nucleu dur pe Shagrath, Silenoz şi Galder a participat la turnee în toată lumea, inclusiv festivaluri uriaşe că Wacken Open Air sau Hellfest.

Iată tracklist-ul albumului "Inspiratio Profanus":

01. Black Metal (VENOM)
02. Satan My Master (BATHORY)
03. Dead Men Don't Râpe (G.G.F.H.)
04. Nocturnal Fear (CELTIC FROST)
05. Burn In Hell (TWISTED SISTER)
06. Perfect Strangers (DEEP PURPLE)
07. Metal Heart (ACCEPT)
08. Nocturnal Fear (Celtically Processed) (CELTIC FROST)

Trupa o vedem în România la anul la Rockstadt Extreme Fest 2024.

Citește în continuare

Trending