Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Brian May, chitaristul trupei Queen, concertează în România alături de Kerry Ellis

Brian May, chitaristul legendarei trupe Queen, va susține în 2016 primul său concert în România. Artistul va cânta pe 14 martie la Sala Palatului, împreuna cu Kerry Ellis, una dintre noile senzații de pe Broadway și West End-ul londonez. Biletele pentru acest concert vor fi puse în vânzare pe 8 octombrie.
Brian May

Brian May

Primul show al lui Brian May la București este inclus în cea de-a doua parte a turneului „One Voice”, care cuprinde alte 11 concerte în Europa de Est, programate pentru luna martie a anului următor:

 • 2 Martie – Cracovia (Polonia)
 • 3 Martie – Ostrava (Cehia)
 • 5 Martie – Zlin (Cehia)
 • 6 Martie – Brno (Cehia)
 • 8 Martie – Praga (Cehia)
 • 9 Martie – Bratislava (Slovacia)
 • 11 Martie – Budapesta (Ungaria)
 • 12 Martie – Budapesta (Ungaria)
 • 14 Martie – Bucuresti (Romania )
 • 16 Martie – Sofia (Bulgaria)
 • 17 Martie – Belgrad (Serbia)

Brian May este unul dintre membrii fondatori ai trupei Queen, alături de Freddie Mercury și de toboșarul Roger Taylor, fiind totodată compozitorul câtorva dintre cele mai cunoscute piese ale trupei: "We Will Rock You", "I Want It All", "Who Wants to Live Forever" sau "The Show Must Go On". Deși moartea lui Freddie în 1991 a însemnat și o ruptură în cadrul trupei, Brian May a reușit, alături de Roger Taylor, să readucă pe scenă esența muzicii Queen, susținând o serie de turnee alături de diferiți soliști ca Paul Rodgers (2004–2009) sau Adam Lambert (din 2011). Brian May este considerat totodată unul dintre cei mai buni chitariști ai lumii, acesta fiind inclus pe poziția a 7-a în clasamentul realizat de Planet Rock, pe locul 26 în lista celor de la Rolling Stone, și pe locul 2 în urma voturilor strânse de Guitar World în 2012.

Colaborarea dintre Brian May și Kerry Ellis a început după întâlnirea acestora în Londra, la audițiile pentru „We Will Rock You – The Musical”. Brian May a produs albumul artistei intitulat „Anthems”, care a fost promovat de un prim turneu susținut împreună în 2011. Acesta a fost urmat de „Born Free Tour” – o serie de show-uri acustice la finalul cărora, în 2013, cei doi au lansat și un album live cu imagini din primele concerte ale turneului, reunite sub numele „Acoustic by Candlelight”.

Piesa „One Voice”, cel mai recent proiect al duo-ului, este una extrem de specială pentru Brian May:

„Această melodie este ’artă pentru artă’! Este un material de care sunt extrem de mândru, datorită lui Kerry - a cărei voce este cu adevărat magnifică, dar și a mesajului foarte clar pe care această piesă îl transmite: ai o voce... vocea ta poate schimba ceva!”.

Lansarea acestui single a fost urmată și de turneul cu același nume, care îi va aduce pe cei doi pentru prima data și în România. Alături de nelipsitele piese Queen, concertul de la București va mai cuprinde și interpretari ale unor hituri clasice, inclusiv piese The Beatles.

Prețuri bilete pentru concertul Brian May de la Sala Palatului:

Biletele pot fi achiziționate începând de mâine, 8 octombrie, la mai multe categorii de preț, în funcție de distanța față de scenă: 121.50 lei, 175.50 lei, 247.50 lei, 337.50 lei sau 436.50 lei, prețuri la care se adaugă comisioanele de ticketing.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Brian MayKerry EllisQueen
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Alternosfera a lansat o piesă nouă, "Cad Fulgi / SOS" - AUDIO

Alternosfera a lansat o nouă piesă, intitulată "Cad Fulgi / SOS". Melodia se regăsește pe noul album ”Hausoleum”, care va...

Închide