Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Robin and the Backstabbers "vor face brazii și apa" într-"Un Nou Univers" creat de trupa VUNK         

Trupa Robin and the Backstabbers va cânta în deschiderea concertului Vunk de pe 7 octombrie, programat la Sala Polivalentă.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers
Robin and the Backstabbers

Cel mai mare eveniment multimedia din România, concertul VunkUn Nou Univers” îi va avea în deschidere pe Robin and the Backstabbers. Trupa Vunk a luat aceasta decizie spontan, într-un dialog public pe o rețea de socializare, după ce Robin and the Backstabbersi-a aruncat mănușa” prin câteva remarci făcute pe pagina lor de Facebook.

Foarte apropiați de comunitatea științifică și implicați în proiecte care o susțin, membrii trupei Robin and the Backstabbers au fost incitați de interactivitatea celui mai important proiect al celor de la Vunk , care oferă publicului o bogată experiență artistică prin mijloace tehnologice folosite în premieră în România.

"Facem brazii, facem apa. Chiar și în #Un NouUnivers, dacă se ocupă trupa Vunk de restul", au scris Robin and the Backstabbers pe contul lor de Facebook.

Replica celor de la Vunk a venit imediat pe pagina oficiala a retelei de socializare:

"Robin and the Backstabbers, este timpul să cântați la evenimentul anului: pe 7 octombrie, la Polivalentă. Doar facem ce vrem în intimitatea țării noastre. Pardon, a sălii noastre. Ce ziceți?"

"Brazii, apa și ‪#‎UnNouUnivers! Se întâmplă. 7 octombrie, Sala Polivalentă, ‪#Bucuresti. Să scape muzica închisă-n cântece", au răspuns imediat cei de la Robin and the Backstabbers.

În urma dialogului de pe Facebook, cei care vor avea motive de bucurie sunt fanii celor două trupe. Pe 7 octombrie, trupa Vunk va crea "Un Nou Univers", iar Robin and the Backstabbers va marca marca momentul ”Big Bang” și va cânta în deschiderea primului eveniment multimedia din România.

“În momentul acesta, Robin and the Backstabbers mi se pare că este cea mai importantă și mai vie formație din underground. Este trupa cu cel mai personal sound, cu o producție muzicală foarte buna, asumată, specială. Este o combinație de naivitate cu maturitate, amestecate cu sarcasm și poezie. Cel mai mult la ei respect fapul că pun foarte mult accent pe mesaj, pe text, pe imaginile din text. Reușesc să creeze un univers cu fiecare piesă și, totuși, toate să fie din aceeași poveste. Un alt aspect important în cazul lor este că pun mult accent și pe creația vizuală, ceea ce ajută publicul să se transpună și mai ușor în lumea lor. Ne bucurăm că, după ce acum un an i-am avut invitați pe cei de la Byron, acum ne întâlnim în același univers cu Robin and the Backstabbers”, a declarat Cornel Ilie, liderul trupei Vunk.

Biletele la concertul Vunk “Un Nou Univers”, de pe 7 octombrie, la Sala Polivalentă, au fost puse în vânzare în rețeaua magazinelor Germanos, Diverta, Orange și Vodafone, în oficiile Poștei Române, la terminalele de plată Zebra Pay din întreaga țară și online.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Afiș Vunk concert Sala Polivalentă 2015
Concerte miercuri, 7 octombrie 2015

Vunk

Loc
Sala Polivalentă
Comentează

Concerte & turnee

Asaf Avidan este cap de afiș la Rocanotherworld 2024; află ce artiști mai urcă pe scenă

Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 20-23 iunie 2024 la Iași, și va reuni pe scenă un lineup internațional de excepție. Abonamentele sunt deja disponibile online. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, care a luat naștere la Iași în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu, fiind organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

Primii artiști confirmați la Rocanotherworld 2024

Asaf Avidan, om la lună, Robin and The Backstabbers, K not K și Dora Gaitanovici sunt primii artiști care își anunță prezența în fața publicului festivalier.

Orientat spre o carieră solo de mai bine de un deceniu, Asaf Avidan a fascinat publicul din întreaga lume printr-o abordare muzicală autentică, versuri emoționante și un timbru vocal emblematic. De-a lungul timpului, Avidan s-a aventurat în turnee mondiale extinse, continuând să scoată un număr impresionant de bijuterii muzicale. Într-un cadru solo intim, sub umbrela Ichnology Solo Tour, artistul poartă poveștile de pe cel mai recent album, "Anagnorisis", vechile sale hituri și talentul său multi-instrumental și va aduce pe scena festivalului ieșean un show fermecător.

Călătoria muzicală inițiată sub numele om la lună ne întoarce în primăvara anului 2018 spre proiectul de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite de Doru. În toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, om la lună devenind astfel full band, cu apariții live tot mai dese. La patru ani de la înființare, om la lună a devenit una dintre cele mai populare și iubite trupe de rock alternativ / indie rock din România, cu numeroase concerte sold out și o comunitate de fani devotați în continuă expansiune. Așa cum se autodefinesc "Om la lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, singurătate, bucurie, tristețe și regăsire" care continuă să seducă și să cucerească publicul din toată țara.

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept "pop melodramatic". Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul "Graceland" al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice. "Vladivostok", mult-așteptatul epilog al trilogiei "Bacovia Overdrive" a fost lansat în noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din București și a fost precedat de trei cântece: "Vladivostok 2" - cu un videoclip realizat de Barna Nemethi, "Tarantella (O casă, cândva)" - cu un videoclip gândit de Horia Cojan și "M E C A N I C Ă F I N Ă".

Unul dintre cele mai interesante exporturi muzicale din Europa de Est, duo-ul K not K (cunoscut inițial sub numele de Karpov not Kasparov) face muzică electronică optimistă inspirată de jocul de șah. În ultimii 8 ani, trupa a cântat în 38 din 44 de țări europene pe scene de club sau culturale, muzee, galerii de artă, dar și pentru festivaluri importante, împărțind scena cu nume sonore precum GusGus, Underworld, AltinGun, Poni Hoax și altele. K not K are în discografie LP-ul "Soundtrack for a Game of Chess", "The Vocal Edits", EP-ul "Memory". După un turneu european și național, duo-ul pregătește lansarea unui nou material discografic imprimat cu arome orientale.

Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original și îndrăzneț. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Publicul i-a remarcat la Vocea României și la Eurovision, iar piesa "Ana" a stat 3 săptămâni pe locul 1 în Top 50 Viral Romania pe Spotify, lucru care le-a oferit o invitație specială pe main stage la Electric Castle. Pasiunea pentru muzică și forța interpretărilor i-au plasat pe tinerii artiști printre favoriții publicului iubitor de reprezentații live.

Prețuri și info bilete Rocanotherworld 2024

  • Abonamentele au fost puse în vânzare online, la prețuri cuprinse între 160 lei (+comision) și 320 lei (+comision).
  • Studenții beneficiază de abonamente la un preț redus, iar copiii cu vârstele sub 12 ani au acces gratuit, însoțiți de un adult posesor de bilet.
  • Persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit, în baza completării formularului online.
Citește în continuare

Muzică nouă

VUNK a lansat piesa "Un scaun lângă noi" - AUDIO

VUNK oferă ascultătorilor o nouă mostră din viitorul album de studio odată cu lansarea "Un scaun lângă noi". Melodia este disponibilă de ascultat în articol.

Publicat

pe

Cornel Ilie
Cornel Ilie │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

"Un scaun lângă noi" a fost compusă de Cornel Ilie și Gabriel Maga și este extrasă de pe albumul "De Luni Până Duminică". Versurile melodiei sunt presărate cu ironie, cu toate că mesajul este unul cât se poate de serios. Experiențele trecute și bagajul emoțional pot afecta dureros o relație amoroasă.

Discul "De Luni Până Duminică" va fi disponibil pe toate platformele de streaming începând cu 16 februarie 2024. Materialul va îngloba 26 de piese, 26 de povești pline de viață și farmec. Ele vor fi aduse live în fața publicului în cadrul unui turneu național ce debutează luna aceasta.

De 28 ani pe scena muzicală din România, VUNK este trupa inovației în rock-ul românesc. Primul videoclip 3D, primul concert multimedia, primul afiș exclusiv din GIF-uri sau primul videoclip filmat live pe Facebook. Single-uri precum "Pleacă" (Hit Gold), "Vreau o țară ca afară", "Așa și" sau "Numai la doi" au ocupat primul loc în topurile radio de-a lungul anilor, timp de mai multe săptămâni. În 2018, formația VUNK a devenit protagonista primului documentar al unui artist român - "Jur să spun adevărul". Folosind tehnologia, show-urile spectaculoase și cântecele cu mesaj profund, VUNK își continuă viziunea de a conecta oamenii și de a le aduce bucurie, încredere și speranță.

AUDIO: VUNK - Un scaun lângă noi

Citește în continuare

Concerte & turnee

The Motans, VUNK, Minelli concertează la West Side Christmas Market

West Side Christmas Market, Târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE în Parcul Drumul Taberei, promite o nouă săptămână de atracții și concerte ale unor îndrăgiți artiști români. Te invităm să descoperi programul.

Publicat

pe

The Motans / Cornel Ilie (VUNK)
The Motans / Cornel Ilie (VUNK) │ FOTO: InfoMusic

La West Side Christmas Market, distracția începe de luni, 18 decembrie, cu DJ Jiji și continuă până sâmbătă, 23 decembrie, cu Moonlight Breakfast, The Motans, VUNK, Costina Lica și Minelli. Concertele se vor desfășura, în fiecare zi, începând cu ora 19:30. Intrarea este gratuită.

Program West Side Christmas Market, săptămâna 18 - 24 decembrie

  • DJ Jiji - luni, 18 decembrie
  • Moonlight Breakfast - marți, 19 decembrie
  • The Motans - miercuri, 20 decembrie
  • VUNK - joi, 21 decembrie
  • Costina Lica / Corul Universității București - vineri, 22 decembrie
  • Minelli - sâmbătă, 23 decembrie
  • Romanița - duminică, 24 decembrie

Programul zilelor de Crăciun de la West Side Christmas Market

Târgul de Crăciun și toate atracțiile vor fi deschise și pe perioada Crăciunului. La scena West Side Christmas Market veți putea petrece Ajunul Crăciunului cu Romanița Duminică, de la ora 18:00. În prima zi de Crăciun, de la orele 19:30, Irina Sârbu va susține un concert special de Crăciun. Pe 26 decembrie, Olivia Addams urcă pe scena West Side Christmas Market de la ora 19:30. Miercuri, sărbătorile se vor încheia alături de Eva Timush care va cânta tot de la ora 19:30.

West Side Christmas Market va funcționa, pe perioada sărbătorilor, conform programului:

  • Duminică, 24 decembrie - 11:00-20:00
  • Luni, 25 decembrie - 13:00 - 22:30
  • Marți, 26 decembrie - 13:00 - 22:30
  • Miercuri, 27 decembrie 13:00 - 22:30
Citește în continuare

Trending