Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Noul album Radiohead este aproape finalizat

Toboșarul Radiohead, Philip Selway, a confirmat într-un interviu că trupa se reîntoarce în studioul de înregistrări pentru a finaliza un nou album. Formația lucrează la acest material încă din noiembrie 2014.

Publicat

pe

Radiohead
Radiohead

Cel de-al 9-lea material de studio Radiohead este aproape finalizat. Într-un interviu acordat Press Association, Phil Selway a declarat că trupa se întoarce în studio cu scopul de a încheia înregistrările pentru noul disc.

”Avem o toamnă aglomerată înainte. Vrem să terminăm un album și cam asta e prioritar momentan. Ne pregătim să reluăm înregistrările...ne-am reîntors la pupitrul de lucru. Pentru noi, niciodată nu e plictisitor să fim întrebați despre Radiohead: faptul că oamenii sunt încă interesați de noi e un lucru minunat.”

În februarie, tot bateristul anunța presa că materialul se încheagă deja destul de bine.

„Totul merge foarte bine. Am lucrat la album din toamnă până înainte de Crăciun (2014), iar acum am luat o pauză pentru a ne ocupa de alte proiecte. Ne vom întoarce în studio în martie și vom evalua stadiul în care eram ultima oară. Suntem entuziasmați, oricum, de ceea ce am înregistrat până acum. Nu e nici pe departe terminat, deci va trebui să investim multă muncă. Timpul petrecut în studio a fost, însă, productiv”, povestea acesta într-un interviu acordat Drowned in Sound.

Considerând faptul că Radiohead lucrează la acest album încă din 2014, nu ar fi surprinzătoare o lansare pe final de 2015. Fanii formației se pot aștepta, așadar, la o surpriză plăcută. După o pauză de 4 ani de la apariția materialului precedent, ”The King of Limbs” (2011), un nou album va fi gata chiar în această toamnă.

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

O casetă cu trei piese nelansate de trupa ce avea să devină Radiohead este scoasă la licitație

Este vorba de o casetă demo din anii '87-'88 produsă de On A Friday, trupă ce și-a schimbat ulterior denumirea și a devenit Radiohead. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Radiohead
Radiohead

Intitulată "Gripe", caseta conține șase piese, dintre care trei nu au mai fost lansate până acum. Caseta este disponibilă prin intermediul casei de licitații Omega ca parte a licitației online Punk și Indie din 26 ianuarie. Este de așteptat ca "Gripe" să se vândă cu 2.000 de lire sterline.

Caseta demo vine cu o copertă creată de Thom Yorke. Pe caseta în sine, Yorke a scris: "Gripe + 3 trax la început", iar pe cartonașul din interior este menționat: "Înainte de cele de pe partea cealaltă sunt acestea (cele mai recente înregistrări din 1989) "Promise Me" (Thom), "Boy In A Box" (Colin/Thom) și "These Are The Chains". Aceste trei melodii nu au mai fost lansate. În plus, "Gripe" conține încă trei rarități pe care fanii ar putea să le cunoască deja: "Happy Song", "To Be a Brilliant Light" și "Sinking Ship".

Piesele ar fi fost înregistrate după ce membrii trupei au absolvit şcoala, dar înainte de a semna cu EMI Records şi de a-şi schimba numele în Radiohead (1991).

Vânzătorul, care a dorit să rămână anonim, a cunoscut formaţia la începutul anilor '90 şi a primit caseta de la un membru al grupului. Potrivit lui Paul Fairweather, reprezentantul casei de licitaţii, "melodiile sunt brute, dar cu siguranţă sugerează ceva din potenţialul fantastic pe care trupa avea să-l atingă în câţiva ani".

Cei cinci membri ai formaţiei britanice s-au cunoscut la o şcoală din Abingdon, Oxfordshire, şi au format iniţial grupul On A Friday, înainte de a cunoaşte succesul internaţional cu albume precum "OK Computer" şi "The Bends"⁣. Denumirea trupei a fost inspirată de ziua din săptămână în care aveau repetiţii.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE