Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Metallica
Trupa Metallica (2018)Metallica revine la București în august 2019 - DETALII BILETE INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ed SheeranPrimul concert Ed Sheeran în România va avea loc în 2019, pe Arena Națională din București HavasiINFO CONCERT:
Havasi
INFO CONCERT:
Lenny Kravitz

John Abercrombie Quartet concertează la Sala Radio în octombrie

John Abercrombie va concerta la Sala Radio din București pe 17 octombrie 2015. Muzicianul revine în România la 6 ani de la primul său concert în țara noastră, desfășurat în cadrul Festivalului de Jazz de la Gărâna.
John Abercrombie

John Abercrombie

Cunoscut pentru stilul său minimalist și eclectic, chitaristul american de geniu John Abercrombie explorează stilurile jazz fusion, post bop, free jazz și avant-garde.

Compozitor și șef de formație, Abercrombie a studiat la prestigiosul Berklee College of Music din Boston, Massachusetts. A înregistrat albumul de debut Timeless alături de casa de discuri a lui Manfred Eicher - ECM, căreia i-a rămas fidel timp de peste 40 de ani. A cântat cu titani ai jazzului precum Billy Cobham, Jack DeJohnette, Michael Brecker,Randy Brecker sau Joe Lovano, pentru a numi doar câțiva.

La aproape 71 de ani, John Abercrombie continuă să concerteze în cadrul unor turnee internaționale. În paralel, acesta compune și înregistrează, reușind să experimenteze și să forțeze granițele jazzului.

“Aș vrea ca oamenii să mă perceapă ca având o legătură directă cu istoria chitarei de jazz, în același timp încercând să extind granițele acestei muzici”, declara John Abercrombie într-un interviu.

Cu o carieră de peste 40 de ani și aproape 50 de albume, John Abercrombie s-a impus ca unul dintre marii maeștri ai muzicii jazz. Favorizând sunete neconvenționale ( cum ar fi, spre exemplu, mandolina electronică) și ansambluri netradiționale, muzicianul este un mare experimentator, reușind să uimească și să inoveze de fiecare dată.

Alături de John Abercrombie, pe scena Sălii Radio vor mai urca Marc Copland (pian), Drew Gress (bass) și Joey Baron (baterie).

Programul concertului:

  • Concertul are loc pe 17 octombrie, ora 20:00, la Sala Radio.
  • Accesul în sală se face începând cu 19:30.

Prețuri bilete la concertul John Abercrombie Quartet:

  • Categoria I - 155 lei
  • Categoria a II-a - 135 lei
  • Categoria a III-a - 95 lei

Citește mai multe despre John Abercrombie
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Alive", o piesă respinsă de Adele, va fi lansată de Sia

Noul single Sia se numește "Alive" și a fost compus inițial pentru Adele. Melodia a fost respinsă de artista britanică,...

Închide