Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Green Day lansează documentarul "Heart Like a Hand Grenade"

Până la următorul album Green Day, trupa lansează un nou documentar. "Heart Like a Hand Grenade" va spune povestea înregistrării discului ”American Idiot”, premiat în 2005 cu Grammy pentru Best Rock Album.

Publicat

pe

Green Day
Green Day

Green Day va oferi publicului posibilitatea de a vedea cum a căpătat contur "American Idiot", albumul pe care mulți îl consideră a fi cel mai bun din discografia formației. În noul documentar "Heart Like a Hand Grenade", care va debuta în cinematografe pe 15 octombrie, vor fi prezentate imagini din studioul de înregistrări, precum și primul concert în cadrul căruia Green Day a interpretat live toate piesele incluse pe "American Idiot".

Ideea de a surprinde pe cameră procesul de creație i-a aparținut regizorului John Roecker, acesta sugerându-i lui Billie Armstrong să filmeze în studioul de înregistrări.

”I-am spus (lui Billie Joe Armstrong) că ar trebui să țină un jurnal video atunci când înregistrează albumul, dar el mi-a raspuns că a mai încercat asta, dar că nu a mers. I-am sugerat atunci să pună camere în studio și să le lase pornite, în așa fel încât să nu fie prea invazive și să-și poată face treaba ca de obicei (speram totuși să citească printre rânduri). Apoi am primit un telefon într-o vineri seară și mi-a spus că el și trupa vor fi în Los Angeles luni și că aș putea să țin eu camera. Și așa au început cele 9 luni alături de Green Day.”

Poster documentar Green Day - ”Heart Like a Hand Grenade”

Poster documentar Green Day - ”Heart Like a Hand Grenade”

"Am avut acces total peste tot pe unde mergea trupa și puteam filma orice. În această perioadă Metallica a lansat filmul ”Some Kind of Monster”, care prezenta trupa într-un moment critic, acela al prăbușirii ei din perspectivă artistică. I-am spus lui Billie despre film și atunci el s-a gândit că s-ar putea să nu mai vreau să fac documentarul pentru că Green Day nu trecea prin nicio dramă. Eu am gândit opusul. Acest documentar nu conține secvențe dramatice sau lupte interioare. El prezintă o trupă într-o formă excelentă, aflată în punctul maxim al creativității ei. E un film care inspiră." - John Roecker

Așa cum bine a subliniat și regizorul John Roecker, muzica Green Day inspiră, motiv pentru care trupa a fost inclusă anul acesta în Rock and Roll Hall of Fame, alături de Bill Withers, Lou ReedStevie Ray Vaughan și Joan Jett and the Blackhearts.

Până la apariția documentarului "Heart Like a Hand Grenade", vă lăsăm în compania piesei care dă titlul albumului premiat cu Grammy pentru Best Rock Album, "American Idiot".

Green Day - "American Idiot"

Muzică nouă

Green Day prezintă piesa "One Eyed Bastard" - AUDIO

Green Day s-a viralizat în ultima săptămână din cauza unei controverse şi la fix pentru asta a scos şi un nou single, "One Eyed Bastard". E o piesă jucăuşă, cu acel ritm sea shanty de cântec de pahar al marinarilor.

Publicat

pe

Green Day One Eyed Bastard Lyric Video
Green Day One Eyed Bastard Lyric Video │ FOTO: Green Day

Green Day a lansat deja două single-uri de pe albumul din 2024, "Saviors": "The American Dream Is Killing Me", şi "Dilemma". În plus, a interpretat live un alt track proaspăt, "Look Ma, No Brains". Cât depre boacăna făcută în ultima vreme, grupul lui Billie Joe Armstrong a schimbat versurile hitului "American Idiot", atunci când a interpretat piesa live.

De la "I'm not a part of a redneck agenda" s-a ajuns la "I'm not a part of the MAGA agenda". Acest atac la adresa lui Trump a fost penalizat chiar de către Elon Musk, care a spus pe X (fostul Twitter), că de la o formaţie punk anti sistem, grupul a ajuns o formaţie pro sistem. "American Idiot" avea iniţial un atac la George W. Bush, dar a fost adaptată vremurilor actuale.

Chitaristul Rage Against the Machine, Tom Morello a luat totuşi apărarea Green Day, afirmând că e dreptul uui artist de a îşi exprima părerile politice. Revenind totuşi la noul single, "One Eyed Bastard", el prefaţează sosirea albumului "Saviors", care debutează pe 19 ianuarie 2024.

Este ultimul single înainte de marele debut al LP-ului cu numărul 14 din istoria formaţiei americane. Billie Joe Armstrong afirmă că această piesă a pornit dintr-o improvizaţie, de la un riff pe care îl avea pregătit, era ceva apropiat de Black Sabbath aparent. Green Day pregăteşte petreceri gratuite de ascultare a noului album în 200 de magazine indie de pe glob, pornind de pe 13 ianuarie 2024.

Grupul are în plan un mega turneu global în 2024, care îi va avea pe The Smashing Pumpkins în deschidere. Rancid, The Linda Lindas deschid concertele din America de Nord, iar cele din Europa sunt deschise de Nothing But Thieves, The Hives, Donots, The Interrupters şi Maid of Ace.

Citește în continuare

Trending