Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

Charles Aznavour concertează în România în februarie 2016

Charles Aznavour, artistul supranumit Frank Sinatra al Franței, va concerta pentru prima oară în România pe 20 februarie 2016. Evenimentul va avea loc la Romexpo, biletele fiind deja puse în vânzare.
Charles Aznavour

Charles Aznavour

Charles Aznavour este cel mai valoros și apreciat artist francofon al tuturor timpurilor, celebrul critic muzical Stephen Holden numindu-l ”zeul pop-ului francez”. Cu zeci de premii în palmares, în muzică și cinematografie, Charles Aznavour pornește în ultimul său turneu din carieră. Un om cu o viață artistică excepțională, ce a parcurs decenii, ajunge pentru o singură noapte în București pentru a-și întâlni fanii din România. Charles Aznavour va susține primul său concert în țara noastră pe 20 februarie 2016. Evenimentul va avea loc la Romexpo.

Charles Aznavour, tânărul descoperit de Edith Piaf

Născut în 1924 în Paris, dintr-o familie muncitoare de armeni, Shahnhour Varinag Aznavourian, cunoscut sub numele de Charles Aznavour, își începe călătoria artistică încă de la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. Abia în adolescență alege să devină cântăreț, iar în 1946 este descoperit de Edith Piaf, pe care o și acompaniază în turneele ei din Franța (inclusiv în celebrul Moulin Rouge) și Statele Unite.

În 1974, Aznavour cunoaște un succes extraordinar în Marea Britanie, unde celebra piesă “She” atinge prima poziție a clasamentelor de 3 ori mai repede decât orice altceva până atunci, hit urmat și de urmatoarea lui piesa “Dance în the old fashioned way”.

Charles Aznavour - "She"

De-a lungul timpului a colaborat cu Edith Piaf, Fred Astaire, Frank Sinatra (Aznavour a fost unul dintre puținii cântăreți europeni invitați să cânte cu el), Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan (a spus despre Aznavour ca este printre cei mai mari interpreți live pe care i-a văzut), Liza Minnelli, Elton John, Dalida, Serge Gainsbourg, Josh Groban, Petula Clark, Tom Jones, Shirley Bassey, Jose Carreras, Laura Pausini, Nana Mouskouri și Julio Iglesias. În 1974, Jack Jones a înregistrat un întreg album de compoziții Aznavour, denumit “Write me a love song, Charlie”, ce a fost republicat și pe CD de curând, în 2006. Charles a cântat alături de tenorul italian Luciano Pavarotti aria Ave Maria, Elvis Costello a interpretat piesa “She” pentru apreciatul film Notting Hill, iar celebrul tenor de operă, Placido Domingo, prieten bun al acestuia, obișnuia să cânte din creațiile sale, dar și pe scenă alături de el.

Prețuri bilete la concertul Charles Aznavour de la Romexpo:

  • Golden VIP - 575 lei
  • VIP - 490 lei
  • Cat. 1 - 390 lei
  • Cat. 2 - 350 lei
  • Cat. 3 - 260 lei

RECOMANDARE:Cumpără un disc cu Charles Aznavour

album-charles-aznavour-l-essentielalbum-charles-aznavour-greatest-hits-sings-in-englishalbum-charles-aznavour-toujoursalbum-charles-aznavour-au-carnegie-hallalbum-charles-aznavour-duos

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Andra, Alina Eremia și Holograf lansează piese noi la Media Music Awards (MMA) 2015

Gala Media Music Awards 2015 va oferi publicului momente live inedite. Cei mai îndrăgiți artiști din industria muzicală românească vor...

Închide