Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Charles Aznavour concertează în România în februarie 2016

Charles Aznavour, artistul supranumit Frank Sinatra al Franței, va concerta pentru prima oară în România pe 20 februarie 2016. Evenimentul va avea loc la Romexpo, biletele fiind deja puse în vânzare.
Charles Aznavour

Charles Aznavour

Charles Aznavour este cel mai valoros și apreciat artist francofon al tuturor timpurilor, celebrul critic muzical Stephen Holden numindu-l ”zeul pop-ului francez”. Cu zeci de premii în palmares, în muzică și cinematografie, Charles Aznavour pornește în ultimul său turneu din carieră. Un om cu o viață artistică excepțională, ce a parcurs decenii, ajunge pentru o singură noapte în București pentru a-și întâlni fanii din România. Charles Aznavour va susține primul său concert în țara noastră pe 20 februarie 2016. Evenimentul va avea loc la Romexpo.

Charles Aznavour, tânărul descoperit de Edith Piaf

Născut în 1924 în Paris, dintr-o familie muncitoare de armeni, Shahnhour Varinag Aznavourian, cunoscut sub numele de Charles Aznavour, își începe călătoria artistică încă de la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. Abia în adolescență alege să devină cântăreț, iar în 1946 este descoperit de Edith Piaf, pe care o și acompaniază în turneele ei din Franța (inclusiv în celebrul Moulin Rouge) și Statele Unite.

În 1974, Aznavour cunoaște un succes extraordinar în Marea Britanie, unde celebra piesă “She” atinge prima poziție a clasamentelor de 3 ori mai repede decât orice altceva până atunci, hit urmat și de urmatoarea lui piesa “Dance în the old fashioned way”.

Charles Aznavour - "She"

De-a lungul timpului a colaborat cu Edith Piaf, Fred Astaire, Frank Sinatra (Aznavour a fost unul dintre puținii cântăreți europeni invitați să cânte cu el), Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan (a spus despre Aznavour ca este printre cei mai mari interpreți live pe care i-a văzut), Liza Minnelli, Elton John, Dalida, Serge Gainsbourg, Josh Groban, Petula Clark, Tom Jones, Shirley Bassey, Jose Carreras, Laura Pausini, Nana Mouskouri și Julio Iglesias. În 1974, Jack Jones a înregistrat un întreg album de compoziții Aznavour, denumit “Write me a love song, Charlie”, ce a fost republicat și pe CD de curând, în 2006. Charles a cântat alături de tenorul italian Luciano Pavarotti aria Ave Maria, Elvis Costello a interpretat piesa “She” pentru apreciatul film Notting Hill, iar celebrul tenor de operă, Placido Domingo, prieten bun al acestuia, obișnuia să cânte din creațiile sale, dar și pe scenă alături de el.

Prețuri bilete la concertul Charles Aznavour de la Romexpo:

  • Golden VIP - 575 lei
  • VIP - 490 lei
  • Cat. 1 - 390 lei
  • Cat. 2 - 350 lei
  • Cat. 3 - 260 lei

RECOMANDARE:Cumpără un disc cu Charles Aznavour

album-charles-aznavour-l-essentielalbum-charles-aznavour-greatest-hits-sings-in-englishalbum-charles-aznavour-toujoursalbum-charles-aznavour-au-carnegie-hallalbum-charles-aznavour-duos

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Andra, Alina Eremia și Holograf lansează piese noi la Media Music Awards (MMA) 2015

Gala Media Music Awards 2015 va oferi publicului momente live inedite. Cei mai îndrăgiți artiști din industria muzicală românească vor...

Închide