Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală Horia Brenciu, la "Rețeaua de idoli": "Îmi e frică de penibil" Cum plănuiește Vama să deschidă Vama. Tudor Chirilă: "Ce facem și-am făcut tot anul ăsta din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă" Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”Coldplay pregătește lansarea unui album ce s-ar putea intitula "Music Of The Spheres" Mariah Carey primind prima doză de vaccin anti-COVID-19Mariah Carey atinge o notă înaltă în timp ce se vaccinează anti-COVID - VIDEO

Charles Aznavour concertează în România în februarie 2016

Charles Aznavour, artistul supranumit Frank Sinatra al Franței, va concerta pentru prima oară în România pe 20 februarie 2016. Evenimentul va avea loc la Romexpo, biletele fiind deja puse în vânzare.
Charles Aznavour

Charles Aznavour

Charles Aznavour este cel mai valoros și apreciat artist francofon al tuturor timpurilor, celebrul critic muzical Stephen Holden numindu-l ”zeul pop-ului francez”. Cu zeci de premii în palmares, în muzică și cinematografie, Charles Aznavour pornește în ultimul său turneu din carieră. Un om cu o viață artistică excepțională, ce a parcurs decenii, ajunge pentru o singură noapte în București pentru a-și întâlni fanii din România. Charles Aznavour va susține primul său concert în țara noastră pe 20 februarie 2016. Evenimentul va avea loc la Romexpo.

Charles Aznavour, tânărul descoperit de Edith Piaf

Născut în 1924 în Paris, dintr-o familie muncitoare de armeni, Shahnhour Varinag Aznavourian, cunoscut sub numele de Charles Aznavour, își începe călătoria artistică încă de la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. Abia în adolescență alege să devină cântăreț, iar în 1946 este descoperit de Edith Piaf, pe care o și acompaniază în turneele ei din Franța (inclusiv în celebrul Moulin Rouge) și Statele Unite.

În 1974, Aznavour cunoaște un succes extraordinar în Marea Britanie, unde celebra piesă “She” atinge prima poziție a clasamentelor de 3 ori mai repede decât orice altceva până atunci, hit urmat și de urmatoarea lui piesa “Dance în the old fashioned way”.

Charles Aznavour - "She"

De-a lungul timpului a colaborat cu Edith Piaf, Fred Astaire, Frank Sinatra (Aznavour a fost unul dintre puținii cântăreți europeni invitați să cânte cu el), Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan (a spus despre Aznavour ca este printre cei mai mari interpreți live pe care i-a văzut), Liza Minnelli, Elton John, Dalida, Serge Gainsbourg, Josh Groban, Petula Clark, Tom Jones, Shirley Bassey, Jose Carreras, Laura Pausini, Nana Mouskouri și Julio Iglesias. În 1974, Jack Jones a înregistrat un întreg album de compoziții Aznavour, denumit “Write me a love song, Charlie”, ce a fost republicat și pe CD de curând, în 2006. Charles a cântat alături de tenorul italian Luciano Pavarotti aria Ave Maria, Elvis Costello a interpretat piesa “She” pentru apreciatul film Notting Hill, iar celebrul tenor de operă, Placido Domingo, prieten bun al acestuia, obișnuia să cânte din creațiile sale, dar și pe scenă alături de el.

Prețuri bilete la concertul Charles Aznavour de la Romexpo:

  • Golden VIP - 575 lei
  • VIP - 490 lei
  • Cat. 1 - 390 lei
  • Cat. 2 - 350 lei
  • Cat. 3 - 260 lei

RECOMANDARE:Cumpără un disc cu Charles Aznavour

album-charles-aznavour-l-essentielalbum-charles-aznavour-greatest-hits-sings-in-englishalbum-charles-aznavour-toujoursalbum-charles-aznavour-au-carnegie-hallalbum-charles-aznavour-duos

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Andra, Alina Eremia și Holograf lansează piese noi la Media Music Awards (MMA) 2015

Gala Media Music Awards 2015 va oferi publicului momente live inedite. Cei mai îndrăgiți artiști din industria muzicală românească vor...

Închide