Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Sepultura revine la București pentru a sărbători 30 de ani de activitate

Sepultura, una dintre cele mai mari trupe ale scenei metal internaționale, revine în România pe 24 noiembrie. Concertul va avea loc la Arenele Romane și va marca aniversarea a 30 de ani de activitate a formației.

Publicat

pe

Sepultura

După show-ul incendiar de la Metalhead Meeting 2014, Sepultura a ales Bucureștiul drept una din destinațiile turneului mondial “Sepultura – 30 years” datorită fanilor dedicați pe care îi au în România. Noul concert al formației va avea loc pe 24 noiembrie 2015, într-un cort încălzit amenajat la Arenele Romane. Fiind un show aniversar, Sepultura a pregătit un setlist special, care va conduce fanii prin toate albumele, din 1991 până în prezent.

Sepultura și-a început activitatea în 1984, în perioada de glorie a metalului, în Belo Horizonte, Brazilia. Trupa este o forță majoră a thrash metalului, îmbinând totodată influențe de hardcore punk și industrial metal. Cu 13 materiale discografice de studio la activ, brazilienii au vândut milioane de albume în cei 30 de ani de carieră. Albume de succes precum "Arise" (1991), "Chaos A.D." (1993) și "Roots" (1996) au intrat în cultura muzicală a oricărui iubitor al genului, iar piese precum "Roots, Bloody Roots", "Arise","Refuse Resist","Ratamahatta","Territory" și "Attitude" se regăsesc în playlistul oricărui fan al muzicii metal, de mai bine de 30 de ani.

Componența actuală a trupei este Andreas Kisser – chitară, Paulor Jr. – bass, Eloy Casagrande – tobe și Derrick Green la voce, solistul trupei din 1997, după plecarea lui Max Cavalera.

Primele 100 de bilete pentru concertul Sepultura de pe 24 noiembrie au preț special. De asemenea, zona WAR TERRITORY din fața scenei este limitată la 200 de persoane.

Prețuri bilete pentru concertul Sepultura din 2015:

  • WAR TERRITORY - în fața scenei (doar 250 de bilete) la prețul de 120 de lei;
  • Earlybird (doar 100 de bucăți) – Acces General - 75 de lei;
  • După epuizarea ofertei earlybird, următoarele 200 de bilete din categoria Acces General vor costa 85 de lei și după epuizarea acestora 95 de lei;
  • În ziua concertului biletele vor costa 100 de lei.

Rețeaua de puncte fizice pentru achiziționarea biletelor: Magazinul Muzica, Rețeaua Say Shops - partener Orange, Magazinul V Generation de pe calea Moșilor și din Sun Plaza, Magazinele IQBox, Uman și Agențiile Perfect Tour din toată țara, dar și pe cele 1500 de terminale self-service ZebraPay din Kaufland, Cora, Auchan, Carrefour și Mega Image din toată țara.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Afiș Sepultura Concert Arenele Romane 2015
Concerte marți, 24 noiembrie 2015

Sepultura

Loc
Arenele Romane
Comentează

Concerte & turnee

Sepultura se retrage din muzică după 40 de ani de carieră; Anunţă turneu de adio în 2024

O veste tristă vine în decembrie 2023 pentru fanii muzicii thrash: Sepultura a decis să se retragă din muzică, după 40 de ani de activitate. Grupul braziliano-american va încheia o poveste epică în metal cu un turneu de adio în 2024. Avem detalii mai jos.

Publicat

pe

Sepultura@Metalhead Meeting 2017 │ FOTO: Florin Matincă / Metalhead

Cariera Sepultura e împărţită în două: etapa de 20 de ani cu Max Cavalera şi etapa de 20 de ani cu Derrick Green la voce. Legendele metalului din Brazilia au anunţat o serie de concerte de adio în 2024 şi putem doar să sperăm că vor ajunge şi în România. Personal i-am văzut la noi în 2003 la Arenele Romane, când de abia venise Green în postura de solist şi a ieşit iureş.

Apoi au mai fost de câteva ori la noi şi ţin minte că i-am văzut alături de Cradle of Filth la Arenele Romane în 2017. Sepultura mai are un plan pentru a încheia în glorie cariera: va înregistra 40 de piese live în 40 de oraşe diferite pentru a lansa o super compilaţie cu cele mai încărcate de energie momente de pe scenă.

Iată şi mesajul transmis de grup:

Sepultura a ajuns la final de drum şi a ales să plece cu o moarte planificată. Pe parcursul următoarelor 18 luni vom sărbători 40 de ani de existenţă împreună, alături de fanii noştri loiali în cadrul unui turneu de adio, care va parcurge întregul glob. Va fi o sărbătorire a trecutului şi a prezentului pentru o ultimă dată.

După 4 decenii pline de suişuri şi coborâşuri, după ce am vizitat 80 de ţări şi nenumărate culturi, am avut şansa să devenim mesagerii Braziliei spre lume şi să răspândim culorile şi ritmurile noastre în toată lumea. Cu cel mai nou album de studio, "Quadra", o încununare a carierei noastre, am adăugat un capitol de neuitat urmat de experienţă SepulQuarta, care ne-a ajutat să depăşim vremurile grele ale pandemiei.

Sepultura are planificate concerte în 2024 în Franţa, Germania, Olanda, Belgia, UK, Irlanda, Ungaria, Austria, Cehia.

Trupa groove metal şi thrash metal lua fiinţă în 1984, fondată de fraţii Igor Cavalera şi Max Cavalera. Max a plecat în 1996 şi Igor în 2006. Grupul a lansat 15 albume de studio şi a vândut 3 milioane de albume doar în SUA, iar global 20 de milioane.

Citește în continuare

Trending