Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

MTV VMA 2015 - Pharrell, The Weeknd și Demi Lovato cântă, Kanye West este premiat

Pe final de august, MTV ne oferă porția anuală de divertiment organizând o nouă ediție a galei Video Music Awards (VMA). Pe lista celor care vor încinge atmosfera pe scena din L.A. se înscriu Pharrell Williams, The Weeknd, Demi Lovato, Nick Jonas și multe alte nume ce urmează a fi confirmate în curând. Anul acesta, controversatul Kanye West va fi premiat, iar Miley Cyrus va fi gazda evenimentului.

Publicat

pe

MTV VMA 2015
MTV VMA 2015

MTV VMA 2015 va fi o ediție dominată de valul noilor artiști, atât din perspectiva nominalizărilor, cât și a prestațiilor. Cu primul album de muzică pop lansat în 2014, Taylor Swift a cumulat anul acesta 9 nominalizări, fiind urmată în top de tânărul ei coleg și prieten, Ed Sheeran.

Momentele live din cadrul evenimentului vor fi și ele dominate de artiști tineri, aflați la începutul ascensiunii în clasamente: Nick Jonas, The Weeknd, Tori Kelly, Demi Lovato. Show-ul va fi completat și de câteva prestații din partea unor artiști cu background, precum Pharrell Williams și Nicki Minaj. Mai jos puteți consulta lista numelor confirmate, precum și a celor zvonite.

Momente live la MTV VMA 2015:

Pre-Show (artiști confirmați):

  • Nick Jonas – Levels
  • WALK THE MOON – Shup Up + Dance

Show Principal (artiști confirmați):

  • The Weeknd – Can’t Feel My Face
  • Nicki Minaj & LunchMoney Lewis – Trini Dem Girls
  • Tori Kelly – I Was Made for Loving You
  • Pharrell – Freedom
  • Macklemore & Ryan Lewis – Downtown
  • Twenty One Pilots & A$AP Rocky
  • Demi Lovato – Cool for the Summer / Confident
  • Justin Bieber – What Do You Mean?

Posibile prestații (neconfirmate):

  • Selena Gomez – Good for You
  • Taylor Swift & Kendrick Lamar – Bad Blood
  • Kendrick Lamar – Alright
  • Bruno Mars – Uptown Funk!

Premiul Michael Jackson Vanguard Award:

  • La ediția de anul acesta, premiul  Michael Jackson Vanguard Award îi va fi acordat lui Kanye West. Trofeul este acordat în fiecare an unui artist care s-a remarcat prin întreaga sa activitate: compoziție, interpretare, prestație scenică.
  • Această distincție a fost acordată la edițiile anterioare unor artiști și trupe precum The Beatles, U2George MichaelMadonna și, evident, Michael Jackson, ce i-a inspirat pe producători să schimbe în 1991 numele acestui premiu.

Gala MTV VMA 2015 se va desfășura pe 30 august la Microsoft Theater din Los Angeles. Gazda ediției de anul acesta va fi nimeni alta decât Miley Cyrus, cea care a adus MTV-ului în 2013 cele mai mari ratinguri din ultimii ani. Detalii despre prestația controversată a lui Miley găsiți aici.

Comentează

Muzică nouă

Pharrell şi Mumford and Sons lansează piesa "Good People"

Pharrell Williams încearcă să ne ofere o nouă piesă de feel good în stil "Happy", lansând "Google People", colaborare cu cei de la Mumford and Sons. E un track cu un sound de american folk şi influențe uşoare de gospel.

Publicat

pe

Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People
Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People

"Good People" sună a piesa care s-ar auzi în timpul unui episod din serialul "True Detective", primul sezon, cel mai bun şi mai controversat. Melodia lui Pharrell Williams cu Mumford and Sons pare a tot construi un crescendo, care nu se finalizează într-o explozie, ci doar menţine un ritm bătut de picioare şi palme. Clasicul folk american aş spune.

Mumford & Sons revine în muzică mare după 5 ani de absentă, cu track-ul "Good People", pe care apare şi Pharrell. De producţie s-a ocupat de altfel rapperul, care a ţinut musai să integreze şi un cor de gospel în fundal. Pe lângă vocea celor de la Mumford & Sons şi Pharrell, se mai aude pe track şi vocea celor de la Native Vocalists. Acesta este un ansamblu de 6 muzicieni, un cor vocal din SUA şi Canada, cu membri ai triburilor indigene de acolo.

Mumford & Sons şi Pharrell Williams sunt prieteni de mai bine de un deceniu şi au discutat în multiple rânduri de o colaborare. Artiştii s-au reconectat la festivalul rapperului Something În the Water, ţinut la Virginia Beach. Ulterior au intrat în studio în Paris şi New York, pentru a înregistra o serie de noi piese împreună, cu Pharrell la butoane.

Ultima piesă lansată de trupa indie a fost "Blând Leading the Blând" din 2019. Cât despre "Good People", s-a auzit în premieră la prezentarea colecţiei Toamna/Iarna 2024 Vuitton Men, semnată chiar de muzicianul american şi desfăşurată pe 16 ianuarie. Trupa a urcat pe scenă alături de The Native Vocalists, pentru un set scurt, dar impresionant.

Ultimul album lansat de Mumford & Sons a fost cel din 2018, "Delta", care a primit 3 steluţe din 5 de la NME. Semne că ni se pregăteşte muzică nouă au mai fost în ultima vreme, grupul interpretând live o piesă numită "Maybe" în timpul unui concert din octombrie.

Citește în continuare

Trending