Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Lionel Richie va primi în 2016 distincția "MusiCares Person of the Year"

După Bruce Springsteen și Bob Dylan, distincția "MusiCares Person of the Year" îi va fi înmânată lui Lionel Richie. În cadrul galei, ce va avea loc la începutul anului 2016, va concerta Pharrell Williams, noi nume urmând a fi anunțate în perioada următoare.

Publicat

pe

Lionel Richie
Lionel Richie │ FOTO: diymag.com

Impresionanta carieră muzicală și implicarea în proiecte caritabile i-au adus lui Lionel Richie titlul de „ MusiCares Person of The Year”. Premiul îi va fi acordat pe 13 februarie în cadrul unui eveniment special ce va preceda ceremonia Grammy Awards 2016.

"Sunt extrem de mândru de această realizare. Din perspectiva mea, aceasta este cea mai mare onoare de care te poți bucura în industria muzicală pentru că demonstrează că ai o carieră. Ai supraviețuit călătoriei, ca să spun așa. Oamenii care au primit această distincție sfidează orice încadrare în vreo categorie. Să fim serioși, ce poți spune când te gândești la Barbra Streisand, Bob Dylan sau Paul McCartney? Atunci când am intrat în această industrie am vrut să fiu ca ei." - Lionel Richie

Lionel Richie și-a început cariera muzicală în 1968, când a devenit vocalist și saxofonist al trupei Commodores, alături de care a lansat hiturile "Slippery When Wet", "Just to Be Close to You", "Easy", "Three Times a Lady". Primul album solo a fost lansat în 1982 și a înregistrat vânzări de peste 4 milioane de copii. Au urmat apoi alte 10 albume, totalul vânzărilor ajungând la peste 100 de milioane de discuri vândute în întreaga lume. Lionel Richie are, de asemenea, în palamares 4 premii Grammy.

Muzicianul este recunoscut și pentru activitatea sa caritabilă. Acesta susține Fundația Breast Cancer Research, contribuind la strângerea unei sume în valoare de 3.1 milioane de dolari.

Comentează

Trending