Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Iron Maiden îi dedică lui Robin Williams piesa "Tears of a Clown"

Iron Maiden a inclus pe noul album „The Book of Souls” o piesă intitulată "Tears of a Clown", pe care o dedică regretatului actor de comedie Robin Williams.

Publicat

pe

Robin Williams / Bruce Dickinson
Robin Williams / Bruce Dickinson

Iron Maiden va lansa pe 4 septembrie 2015 primul dublu-album de studio din carieră, The Book of Souls”. Piesa favorită a lui Bruce Dickinson de pe acest album este "Tears of a Clown", compoziție pe care formația i-a dedică lui Robin Williams. Actorul s-a sinucis pe 11 august 2014, pentru o lungă perioadă de timp din viața sa luptându-se cu depresia.

"Piesa mea preferată de pe noul album este una pe care nu am scris-o eu. Se numește "Tears of a Clown" și face referire la Robin Williams. Mereu mă întreb cum putea fi atât de deprimat, când în văzul lumii părea a fi atât de bucuros", a declarat solistul Bruce Dickinson într-un interviu acordat unei publicații italiene.

The Book of Souls” este cel de-al 16-lea material de studio al veteranilor heavy metal-ului britanic. Discul fost produs de Kevin „Caveman” Shirley și include cea mai lungă piesă cumpusă până acum de formație: „Empire of the Clouds„, ultima compoziție de pe cel de-al 2-lea disc, are 18 minute.

„Am abordat acest album dintr-o perspectivă diferită comparativ cu discul precedent. Multe dintre piese au fost compuse chiar în studio, le-am repetat și le-am înregistrat imediat, cât încă erau calde, și cred că elementul acesta de spontaneitate se simte când asculți piesele. E aproape ca și cum am fi înregistrat live”, a declarat basistul Steve Harris pentru Rolling Stone.

Tracklist „The Book of Souls” – Iron Maiden:

Disc 1

 1. „If Eternity Should Fail”
 2. „Speed of Light”
 3. „The Great Unknown”
 4. „The Red and the Black”
 5. „When the River Runs Deep”
 6. „The Book of Souls”

Disc 2

 1. „Death or Glory”
 2. „Shadows of the Valley”
 3. „Tears of a Clown”
 4. „The Man of Sorrows”
 5. „Empire of the Clouds”

Recent, Iron Maiden a făcut o surpriză fanilor de pretutindeni lansând prima piesă de pe noul album - ”Speed of Light”. Melodia este acompaniata de un videoclip în care rolul principal este interpretat de bine cunoscutul Eddie, mascota formației.

Premii muzicale

Rock and Roll Hall of Fame anunţă nominalizaţii pentru anul 2021: Foo Fighters, RATM, Iron Maiden

Începutul de an ne aduce şi cea mai nouă serie de artişti şi trupe nominalizate la introducerea în Rock and Roll Hall of Fame. Ediţia 2021 are nişte nume grele gata să intre în panteonul starurilor rock, iar printre ele se numără Iron Maiden, Rage Against the Machine şi Foo Fighters. Lista completă de nominalizaţi o aflaţi din articol.

Publicat

pe

Nominalizati Rock and Roll Hall of Fame 2021
Nominalizati Rock and Roll Hall of Fame 2021 │ FOTO: Rock Hall

Numele au fost anunţate pe 10 februarie, iar selecţia este eclectică, incluzând artişti din mai multe genuri muzicale. Jay-Z reprezintă hip-hop-ul, iar Tina Turner muzica pop-rock. Pentru a putea fi eligibil pentru intrarea în Rock and Roll Hall of Fame un artist sau o trupă trebuie să îşi fi lansat prima înregistrare comercială cu cel puţin 25 de ani în urmă. De pe noua listă artişti ca Jay-Z, Carole King, The Go-Go's, Foo Fighters sau Iron Maiden sunt propuşi pentru prima oară.

Dave Grohl a fost deja introdus în panteon, odată cu Nirvana în 2014, iar acum ar putea intra într-un club select al dublu nominalizaţilor. Lista finală va fi anunţată în luna mai, iar ceremonia specială Rock and Roll Hall of Fame 2021 va avea loc în Cleveland, Ohio în toamnă. Iată lista completă a nominalizaţilor Rock and Roll Hall of Fame 2021:

 • Mary J. Blige
 • Kate Bush
 • Devo
 • Foo Fighters
 • The Go-Go's
 • Iron Maiden
 • Jay-Z
 • Chaka Khan
 • Carole King
 • Fela Kuti
 • LL Cool J
 • New York Dolls
 • Rage Against the Machine
 • Todd Rundgren
 • Tina Turner
 • Dionne Warwick

Fanii vor putea să contribuie la selecţia finală, deoarece tocmai a debutat Rock Hall Fan Vote, care ţine până pe 30 aprilie. Artiştii cu cele mai multe voturi (top 5) vor intra pe listă alături de verdictele date de artişti, istorici ai muzicii şi membrii ai industriei muzicale. Peste 1000 de votanţi de acest tip vor face selecţia. Puteţi vota pentru artistul preferat la rockhall.com.

Pentru cei curioşi, Iron Maiden este selectată pentru distincţie în componenţa următoare: Bruce Dickinson la voce, Steve Harris la bas, Nicko McBrian la tobe şi Adrian Smith, Dave Murray şi Janick Gers la chitară. Mai sunt incluşi totuşi şi fostul vocalist Paul Di'Anno, fostul toboşar Clive Burr şi fostul chitarist Dennis Straton.

Printre cele mai mari nume din rock care încă nu au ajuns în Hall of Fame se numără Iron Maiden, Judas Priest şi Motorhead. Au fost mulţi artişti care au aşteptat o perioadă lungă: KISS putea fi introdusă din 1999, dar s-a întâmplat doar în 2014. Deep Purple era eligibilă din 1993 şi abia în 2016 a primit distincţia.

La final de 2020 au fost introduşi în Rock and Roll Hall of Fame Whitney Houston, Depeche Mode şi Nine Inch Nails.

Citește în continuare

Trending

CLOSE
CLOSE