Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO Victor SocaciuVictor Socaciu e internat cu COVID-19; Starea muzicianului este gravă Pepe - Marina Voica la "Te cunosc de undeva!"Pepe a câștigat o nouă ediție "Te cunosc de undeva!", transformat în Marina Voica - VIDEO Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală

Iron Maiden îi dedică lui Robin Williams piesa "Tears of a Clown"

Iron Maiden a inclus pe noul album „The Book of Souls” o piesă intitulată "Tears of a Clown", pe care o dedică regretatului actor de comedie Robin Williams.
Robin Williams / Bruce Dickinson

Robin Williams / Bruce Dickinson

Iron Maiden va lansa pe 4 septembrie 2015 primul dublu-album de studio din carieră, The Book of Souls”. Piesa favorită a lui Bruce Dickinson de pe acest album este "Tears of a Clown", compoziție pe care formația i-a dedică lui Robin Williams. Actorul s-a sinucis pe 11 august 2014, pentru o lungă perioadă de timp din viața sa luptându-se cu depresia.

"Piesa mea preferată de pe noul album este una pe care nu am scris-o eu. Se numește "Tears of a Clown" și face referire la Robin Williams. Mereu mă întreb cum putea fi atât de deprimat, când în văzul lumii părea a fi atât de bucuros", a declarat solistul Bruce Dickinson într-un interviu acordat unei publicații italiene.

The Book of Souls” este cel de-al 16-lea material de studio al veteranilor heavy metal-ului britanic. Discul fost produs de Kevin „Caveman” Shirley și include cea mai lungă piesă cumpusă până acum de formație: „Empire of the Clouds„, ultima compoziție de pe cel de-al 2-lea disc, are 18 minute.

„Am abordat acest album dintr-o perspectivă diferită comparativ cu discul precedent. Multe dintre piese au fost compuse chiar în studio, le-am repetat și le-am înregistrat imediat, cât încă erau calde, și cred că elementul acesta de spontaneitate se simte când asculți piesele. E aproape ca și cum am fi înregistrat live”, a declarat basistul Steve Harris pentru Rolling Stone.

Tracklist „The Book of Souls” – Iron Maiden:

Disc 1

 1. „If Eternity Should Fail”
 2. „Speed of Light”
 3. „The Great Unknown”
 4. „The Red and the Black”
 5. „When the River Runs Deep”
 6. „The Book of Souls”

Disc 2

 1. „Death or Glory”
 2. „Shadows of the Valley”
 3. „Tears of a Clown”
 4. „The Man of Sorrows”
 5. „Empire of the Clouds”

Recent, Iron Maiden a făcut o surpriză fanilor de pretutindeni lansând prima piesă de pe noul album - ”“Speed of Light””. Melodia este acompaniata de un videoclip în care rolul principal este interpretat de bine cunoscutul Eddie, mascota formației.

Citește mai multe despre Bruce DickinsonIron Maiden
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Morrissey lansează primul său roman de ficțiune, "List of the Lost"

Morrissey va lansa toamna aceasta primul său roman de ficțiune, "List of the Lost". Volumul va fi publicat la sfârșitul...

Închide