Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Elvis Presley și Royal Philharmonic Orchestra: "If I Can Dream" - AUDIO

"If I Can Dream", o piesă înregistrată de Elvis Presley în 1968, a fost reeditată pentru un album postum ce va conține cele mai cunoscute melodii ale ”Regelui”, cu un aranjament muzical reîmprospătat de Royal Philharmonic Orchestra. Discul va fi lansat pe 30 octombrie 2015.

Publicat

pe

Elvis Presley în anii '50
Elvis Presley în anii '50

Muzica lui Elvis Presley este readusă în actualitate printr-un nou album, realizat la inițiativa fostei soții, Priscilla. ”If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra” oferă fanilor ”Regelui” ocazia de a asculta piese clasice din repertoriul lui Elvis cu un aranjament diferit, realizat cu sprijinul Royal Philharmonic Orchestra.

În opinia Priscillei Presley, acesta este albumul pe care Elvis ar fi vrut să-l lanseze dintotdeauna.

"Acesta este albumul pe care el și-ar fi dorit cu siguranță să-l înregistreze. Casa de discuri, însă, nu i-ar fi permis niciodată să înregistreze cu o orchestră. Dacă ar fi fost doar la decizia managerului Parker, Elvis ar fi cântat singur pe scenă, fără background. Cred că i-am acordat acum libertatea de a experimenta cu toate orchestrele cu care i-ar fi plăcut să lucreze", a declarat văduva lui Elvis într-un interviu acordat Rolling Stone Magazine.

Cele 14 piese incluse pe noul album au fost alese de Priscilla, aceasta mărturisind că nu a făcut decât să alcătuiască o listă cu ”melodiile evidente”, sau altfel spus: cele mai cunoscute și îndrăgite cântece ale lui Elvis.

Tracklist ”If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra”:

 1. "Burning Love"
 2. "It’s Now Or Never" (feat. Il Volo)
 3. "Love Me Tender"
 4. "Fever" (feat. Michael Bublé)
 5. "Bridge Over Troubled Water"
 6. "And The Grass Won't Pay No Mind"
 7. "You've Lost That Loving Feeling"
 8. "There's Always Me"
 9. "Can't Help Falling In Love"
 10. "In The Ghetto"
 11. "How Great Thou Art"
 12. "Steamroller Blues"
 13. "An American Trilogy"
 14. "If I Can Dream"

Prima piesă dezvăluită este cea care dă titlul discului, "If I Can Dream". Compozița a fost înregistrată de Elvis Presley în 1968, la două luni după asasinarea lui Martin Luther King, Jr.

Elvis Presley - "If I Can Dream" - AUDIO

Ideea lansării unui nou album Elvis, cu orchestră, a pornit din dorința Priscillei de a-l menține pe ”Rege” contemporan.

"Sunt derutată de modul în care industria muzicală funcționează astăzi. Casele de discuri mor. A intervenit ”social media”, YouTube-ul, serviciul iTunes, totul e confuz. În urmă cu câțiva ani nu puteai să te joci cu muzica unui artist. Nu te puteai atinge de ea. O lăsai așa cum era. Acum există DJ care îmbină stiluri, piese, artiști. Trebuie să îl păstrăm pe Elvis actual."

Așadar, noile generații, ce nu au avut oportunitatea de a-l asculta live pe Elvis, îi vor putea cunoaște muzica într-o interpretare modernă. Albumul ”If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra” va fi lansat pe 30 octombrie.

PUBLICITATE
Comentează

Lansări de carte

Cariera lui Elvis Presley va fi prezentată într-un roman grafic - FOTO

Intitulat "Elvis: The Graphic Novel", romanul va fi lansat anul acesta prin compania Z2 Comics. Proiectul va prezenta prin imagini și pasaje scrise cariera unuia dintre cei mai mari muzicieni din istorie. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Elvis Presley
Elvis Presley │ FOTO: hqwallbase.com

Scris de Chris Miskiewicz și ilustrat de Michael Shelfer, "Elvis: The Graphic Novel" va acoperi cariera lui Presley, de la începuturile sale din Memphis și până la succesele, dar și necazurile care au marcat cariera Regelui Rock 'n' Roll-ului.

Recent, Z2 Comics a prezentat un fragment din viitorul roman, ce prezintă adolescența lui Presley și începe cu o scenă dintr-un magazin de discuri în care el și un prieten ascultă "Rocket 88" (Jackie Brenston and His Delta Cats) - o piesă scrisă de Ike Turner și considerată ca fiind prima melodie rock & roll înregistrată vreodată.

Apoi, povestea continuă cu primul concert al lui Elvis, susținut la liceu, în cadrul unui show de talente. Fragmentul făcut public îl prezintă și pe Sam Phillips, fondatorul casei de discuri Sun Records, cel care i-a oferit lui Presley o oportunitate muzicală în 1954.

"Elvis: The Graphic Novel" va fi lansat în august și va fi disponibil atât în ediție cartonată, cât și în ediție broșată. De asemenea, va fi lansată o ediție limitată deluxe, ce va fi livrată cu o husă specială, trei tipărituri de înaltă calitate și un disc în ediție limitată cu albumul de debut al lui Presley. În plus, fiecare copie va fi semnată de echipa de creație a cărții.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending