Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel""Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel", apare în martie pe Netflix - TRAILER Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18

Elvis Presley și Royal Philharmonic Orchestra: "If I Can Dream" - AUDIO

"If I Can Dream", o piesă înregistrată de Elvis Presley în 1968, a fost reeditată pentru un album postum ce va conține cele mai cunoscute melodii ale ”Regelui”, cu un aranjament muzical reîmprospătat de Royal Philharmonic Orchestra. Discul va fi lansat pe 30 octombrie 2015.
Elvis Presley în anii '50

Elvis Presley în anii '50

Muzica lui Elvis Presley este readusă în actualitate printr-un nou album, realizat la inițiativa fostei soții, Priscilla. ”If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra” oferă fanilor ”Regelui” ocazia de a asculta piese clasice din repertoriul lui Elvis cu un aranjament diferit, realizat cu sprijinul Royal Philharmonic Orchestra.

În opinia Priscillei Presley, acesta este albumul pe care Elvis ar fi vrut să-l lanseze dintotdeauna.

"Acesta este albumul pe care el și-ar fi dorit cu siguranță să-l înregistreze. Casa de discuri, însă, nu i-ar fi permis niciodată să înregistreze cu o orchestră. Dacă ar fi fost doar la decizia managerului Parker, Elvis ar fi cântat singur pe scenă, fără background. Cred că i-am acordat acum libertatea de a experimenta cu toate orchestrele cu care i-ar fi plăcut să lucreze", a declarat văduva lui Elvis într-un interviu acordat Rolling Stone Magazine.

Cele 14 piese incluse pe noul album au fost alese de Priscilla, aceasta mărturisind că nu a făcut decât să alcătuiască o listă cu ”melodiile evidente”, sau altfel spus: cele mai cunoscute și îndrăgite cântece ale lui Elvis.

Tracklist ”If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra”:

 1. "Burning Love"
 2. "It’s Now Or Never" (feat. Il Volo)
 3. "Love Me Tender"
 4. "Fever" (feat. Michael Bublé)
 5. "Bridge Over Troubled Water"
 6. "And The Grass Won't Pay No Mind"
 7. "You've Lost That Loving Feeling"
 8. "There's Always Me"
 9. "Can't Help Falling In Love"
 10. "In The Ghetto"
 11. "How Great Thou Art"
 12. "Steamroller Blues"
 13. "An American Trilogy"
 14. "If I Can Dream"

Prima piesă dezvăluită este cea care dă titlul discului, "If I Can Dream". Compozița a fost înregistrată de Elvis Presley în 1968, la două luni după asasinarea lui Martin Luther King, Jr.

Elvis Presley - "If I Can Dream" - AUDIO

Ideea lansării unui nou album Elvis, cu orchestră, a pornit din dorința Priscillei de a-l menține pe ”Rege” contemporan.

"Sunt derutată de modul în care industria muzicală funcționează astăzi. Casele de discuri mor. A intervenit ”social media”, YouTube-ul, serviciul iTunes, totul e confuz. În urmă cu câțiva ani nu puteai să te joci cu muzica unui artist. Nu te puteai atinge de ea. O lăsai așa cum era. Acum există DJ care îmbină stiluri, piese, artiști. Trebuie să îl păstrăm pe Elvis actual."

Așadar, noile generații, ce nu au avut oportunitatea de a-l asculta live pe Elvis, îi vor putea cunoaște muzica într-o interpretare modernă. Albumul ”If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra” va fi lansat pe 30 octombrie.

Citește mai multe despre Elvis Presley
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Hurts a lansat o piesă nouă, "Lights" - AUDIO

Hurts continuă promovarea albumului ”Surrender” prin lansarea noului single "Lights". Piesa încorporează în sound influențe de funk, în stil Prince.

Închide