Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Elvis Presley și Royal Philharmonic Orchestra: "If I Can Dream" - AUDIO

"If I Can Dream", o piesă înregistrată de Elvis Presley în 1968, a fost reeditată pentru un album postum ce va conține cele mai cunoscute melodii ale ”Regelui”, cu un aranjament muzical reîmprospătat de Royal Philharmonic Orchestra. Discul va fi lansat pe 30 octombrie 2015.

Publicat

pe

Elvis Presley în anii '50
Elvis Presley în anii '50

Muzica lui Elvis Presley este readusă în actualitate printr-un nou album, realizat la inițiativa fostei soții, Priscilla. ”If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra” oferă fanilor ”Regelui” ocazia de a asculta piese clasice din repertoriul lui Elvis cu un aranjament diferit, realizat cu sprijinul Royal Philharmonic Orchestra.

În opinia Priscillei Presley, acesta este albumul pe care Elvis ar fi vrut să-l lanseze dintotdeauna.

"Acesta este albumul pe care el și-ar fi dorit cu siguranță să-l înregistreze. Casa de discuri, însă, nu i-ar fi permis niciodată să înregistreze cu o orchestră. Dacă ar fi fost doar la decizia managerului Parker, Elvis ar fi cântat singur pe scenă, fără background. Cred că i-am acordat acum libertatea de a experimenta cu toate orchestrele cu care i-ar fi plăcut să lucreze", a declarat văduva lui Elvis într-un interviu acordat Rolling Stone Magazine.

Cele 14 piese incluse pe noul album au fost alese de Priscilla, aceasta mărturisind că nu a făcut decât să alcătuiască o listă cu ”melodiile evidente”, sau altfel spus: cele mai cunoscute și îndrăgite cântece ale lui Elvis.

Tracklist ”If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra”:

  1. "Burning Love"
  2. "It’s Now Or Never" (feat. Il Volo)
  3. "Love Me Tender"
  4. "Fever" (feat. Michael Bublé)
  5. "Bridge Over Troubled Water"
  6. "And The Grass Won't Pay No Mind"
  7. "You've Lost That Loving Feeling"
  8. "There's Always Me"
  9. "Can't Help Falling In Love"
  10. "In The Ghetto"
  11. "How Great Thou Art"
  12. "Steamroller Blues"
  13. "An American Trilogy"
  14. "If I Can Dream"

Prima piesă dezvăluită este cea care dă titlul discului, "If I Can Dream". Compozița a fost înregistrată de Elvis Presley în 1968, la două luni după asasinarea lui Martin Luther King, Jr.

Elvis Presley - "If I Can Dream" - AUDIO

Ideea lansării unui nou album Elvis, cu orchestră, a pornit din dorința Priscillei de a-l menține pe ”Rege” contemporan.

"Sunt derutată de modul în care industria muzicală funcționează astăzi. Casele de discuri mor. A intervenit ”social media”, YouTube-ul, serviciul iTunes, totul e confuz. În urmă cu câțiva ani nu puteai să te joci cu muzica unui artist. Nu te puteai atinge de ea. O lăsai așa cum era. Acum există DJ care îmbină stiluri, piese, artiști. Trebuie să îl păstrăm pe Elvis actual."

Așadar, noile generații, ce nu au avut oportunitatea de a-l asculta live pe Elvis, îi vor putea cunoaște muzica într-o interpretare modernă. Albumul ”If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra” va fi lansat pe 30 octombrie.

Concerte & turnee

Holograma lui Elvis Presley va susține un show în premieră la Londra

Regele rock'n'roll-ului va ajunge din nou în fața publicului cu ajutorul inteligenței artificiale. O hologramă a lui Elvis Presley urmează să susțină spectacolul "Elvis Evolution" în Londra. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Elvis Presley în videoclipul piesei "If I Can Dream"
Elvis Presley în videoclipul piesei "If I Can Dream" │ FOTO: captură YouTube

Show-ul va fi realizat de Layered Reality, o companie din Marea Britanie specializată în experiențe imersive, ale cărei credite includ "Jeff Wayne’s The War of The Worlds: The Immersive Experience" și "The Gunpowder Plot".

"Elvis Evolution" promite să fie un spectacol impresionant care va celebra unul dintre cele mai mari staruri din istorie. Estompând granițele dintre realitate și fantezie, show-ul le va oferi fanilor experiența live a unui concert rock'n'roll. Un Elvis digital, în mărime naturală, va împărtăși cu publicul cele mai emblematice melodii și mișcări ale sale. Prin inteligența artificială și tehnologia revoluționară, participanții vor putea fi martorii unei premiere, dar și ai unor etape marcante din viața și cariera artistului.

Spectacolul va avea loc în luna noiembrie a acestui an, în centrul Londrei, într-un spațiu încă nedezvăluit. Va fi completat de un after-party la un bar tematic Elvis Presley, cu DJ-i, muzică și momente live.

Spectacolele marca Layered Reality combină tehnologia, realitatea augmentată, teatrul și efectele multi-senzoriale. Show-ul "Elvis Evolution" intenționează să ajungă și în alte orașe din lume precum Las Vegas, Berlin sau Tokyo.

Cu aproximativ 500 de milioane de discuri vândute în întreaga lume, Elvis Presley este unul dintre cei mai vânduți artiști muzicali din toate timpurile. A murit în 1977, la vârsta de 42 de ani. Show-ul virtual vine într-un moment în care interesul pentru Presley este la cote maxime, după lansarea din 2022 a filmului "Elvis" (Baz Luhrmann), dar și a peliculei "Priscilla", regizată de Sofia Coppola.

Citește în continuare

Trending