Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria"

David Gilmour despre Pink Floyd: "Toate lucrurile trebuie să aibă un sfârșit"

Pregătind lansarea noului său album solo, "Rattle That Lock", David Gilmour a acordat un interviu revistei Rolling Stone în care a povestit despre procesul de creație din spatele noilor compoziții. Inevitabil, muzicianul a fost întrebat și despre viitorul trupei Pink Floyd, răspunsul venind nuanțat, dar ferm.
David Gilmour

David Gilmour │ FOTO: Kevin Westenberg

După ani buni scurși de la lansarea disculuiOn an Island” (2006), David Gilmour va reveni luna viitoare cu cel de-al 4-lea material solo, „Rattle That Lock”. Albumul conține 10 piese noi și va fi lansat oficial pe 18 septembrie, prin intermediul Columbia Records.

Aflându-se în perioada de promovare a noului material, David Gilmour a acordat un interviu revistei Rolling Stone în care a detaliat felul în care s-au închegat noile piese, care au fost sursele de inspirație și motivul pentru care a luat această lungă pauză discografică.

"Nu am intenționat să iau această pauză. Am vrut să reiau munca de studio imediat, dar viața are planurile ei și alte lucruri au intervenit: creșterea copiilor, obligațiile părintești, susținerea soției mele în activitatea ei din domeniul literaturii. Va lansa în curând o carte genială, ”The Kindness”. (...) La vârsta mea cred că mi-e permis acest timp liber. Totuși, ca și data trecută, îmi doresc să lansez următorul album mult mai repede."

David Gilmour - ”Rattle That Lock” (copertă album)

David Gilmour - ”Rattle That Lock” (copertă album)

Interviul a inclus și întrebarea ce stă pe buzele tuturor fanilor Pink Floyd: ”Activitatea formației s-a încheiat definitiv (concertistic și discografic)?”  Ca de obicei, David Gilmour a oferit un răspuns ferm și direct.

"M-am bucurat de acea parte a vieții; acea perioadă mi-a oferit enorm de mult pe plan personal și profesional. A fost multă bucurie, multe râsete și multă satisfacție din punct de vedere creativ. Am avut o relație bună pentru 95% din timpul petrecut împreună. N-aș vrea ca cele 5 procente care au fost ceva mai acre să mă facă să rămân cu o amintire mai puțin plăcută. Toate lucrurile sunt trecătoare. Toate lucrurile trebuie să aibă un sfârșit. N-aș vrea să mă întorc acolo. Am făcut asta. (...) Știu că oamenilor le place să rămână atașați emoțional de anumite lucruri, dar eu nu sunt una dintre acele persoane. Ideea de a cânta din nou pe stadioane imense nu-mi aduce niciun fel de bucurie sau entuziasm. Vreau să fiu mai aproape de oameni, să simt că mă bucur de experiența asta din acea perspectivă a muzicianului."

David Gilmour va concerta în perioada următoare în UK și Statele Unite. Deși biletele pentru primele show-uri anunțate s-au vândut ca pâinea caldă, muzicianul a rămas consecvent planului său de a susține un turneu restrâns, ”de om bătrân”.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sepultura revine la București pentru a sărbători 30 de ani de activitate

Sepultura, una dintre cele mai mari trupe ale scenei metal internaționale, revine în România pe 24 noiembrie. Concertul va avea...

Închide