Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO Mauricio Desole și Natalia Lopez la "Românii au talent" 2021Mauricio Desole și Natalia Lopez au creat o poveste pe scena de la "Românii au talent" Alessandro Dănescu la "Românii au talent" 2021"Ne-ai lovit! Nu ne așteptam la așa ceva", i-a spus Andi Moisescu unui concurent la "Românii au talent" - VIDEO

David Gilmour a realizat un cover după o baladă Beatles - AUDIO

David Gilmour a înregistrat un cover după o piesă din repertoriul The Beatles, "Here, There and Everywhere". Noua versiune a melodiei compuse de Paul McCartney conține un solo de chitară marca Gilmour.
David Gilmour

David Gilmour

În urmă cu 2 ani, David Gilmour a realizat un cover după una dintre baladele Beatles ,"Here, There and Everywhere", și a trimis-o publicației Mojo, fără a avea intenția de a o face publică. După mai multe insistențe din partea editorilor revistei, fostul membru Pink Floyd a îngăduit în cele din urmă ca melodia să ajungă la public. Astfel, versiunea Gilmour pentru piesa Beatles a fost inclusă pe compilația David Gilmour & Friends, ce va fi lansată odată cu noul număr al revistei Mojo. Pe acest CD sunt incluse piese înregistrate de chitarist în colaborare cu Orb, Phil Manzanera, Robert Wyatt.

Cu ocazia lansării compilației ce include coverul Beatles, David Gilmour a acordat și un interviu în care vorbește despre influența legendarei formații asupra carierei sale muzicale.

"Chiar mi-aș fi dorit să fac parte din Beatles. Ei m-au învățat cum să cânt la chitară; am învățat totul de la ei: partea de bas, partea de lead, partea ritmică, totul. Au fost fantastici."

Gilmour a înregistrat noua versiune "Here, There and Everywhere" împreună cu fiul său, Joe. Piesa originală este extrasă de pe albumul ”Revolver”, lansat în 1966, și plasat pe prima poziție în topurile din UK, SUA, Australia. Melodia este compusă de Paul McCartney și se află printre compozițiile preferate ale fostului membru Beatles.

David Gilmour - "Here, There and Everywhere" (cover The Beatles)

După ani buni scurși de la lansarea disculuiOn an Island” (2006), David Gilmour va reveni luna viitoare cu cel de-al 4-lea material solo, „Rattle That Lock”. Albumul conține 10 piese noi și va fi lansat oficial pe 18 septembrie, prin intermediul Columbia Records.

David Gilmour va concerta în perioada următoare în UK și Statele Unite. Deși biletele pentru primele show-uri anunțate s-au vândut ca pâinea caldă, muzicianul a rămas consecvent planului său de a susține un turneu restrâns, ”de om bătrân”.

Citește mai multe despre David GilmourThe Beatles
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noul single Taylor Swift, "Wildest Dreams" - AUDIO

Înaintea lansării noului ei videoclip, a cărui premieră este programată pentru 30 august, Taylor Swift oferă fanilor oportunitatea de a...

Închide