Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO Victor SocaciuVictor Socaciu e internat cu COVID-19; Starea muzicianului este gravă Pepe - Marina Voica la "Te cunosc de undeva!"Pepe a câștigat o nouă ediție "Te cunosc de undeva!", transformat în Marina Voica - VIDEO Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală

Bob Dylan a fost numit "Cel mai bun compozitor al tuturor timpurilor" - TOP 25

Bob Dylan a primit titlul de "Cel mai bun compozitor al tuturor timpurilor" din partea editorilor revistei Rolling Stone. Publicația a inclus în Top 100 atât veterani precum Paul McCartney, Leonard Cohen sau Lou Reed, cât și artiști din noua generație, cum ar fi Taylor Swift.
Bob Dylan

Bob Dylan

Editorii revistei Rolling Stone au publicat recent un Top 100 al celor mai buni compozitori ai tuturor timpurilor, în fruntea căruia l-au poziționat pe Bob Dylan. Fără nicio îndoială, Dylan este unul dintre cele mai influente personalități ale secolului 20, fiind un simbol al inovaţiei în muzică și cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambițiile intelectuale.

Muzicianul a câștigat nenumărate distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un premiu Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în 2000 a primit Polar Music Prize, iar în 2012 președintele american Barack Obama i-a decernat Medalia Prezidenţială pentru Libertate (Presidential Medal of Freedom).

Bob Dylan - Blowing In The Wind (Live On TV, March 1963)

În topul Rolling Stone sunt incluse și nume contemporane precum Taylor Swift (locul 97), Eminem (locul 91), Kanye West (locul 84), Jay Z (locul 68). Mai jos puteți consulta lista artiștilor de pe primele 25 de poziții.

TOP 25 - Cei mai buni compozitori ai tuturor timpurilor

 1. Bob Dylan
 2. Paul McCartney
 3. John Lennon
 4. Chuck Berry
 5. Smokey Robinson
 6. Mick Jagger and Keith Richards
 7. Carole King and Gerry Goffin
 8. Paul Simon
 9. Joni Mitchell
 10. Stevie Wonder
 11. Bob Marley
 12. Brian Wilson
 13. Hank Williams
 14. Bruce Springsteen
 15. Eddie Holland, Lamont Dozier and Brian Holland
 16. Leonard Cohen
 17. Neil Young
 18. Prince
 19. Ellie Greenwich and Jeff Barry
 20. Jerry Leiber and Mike Stoller
 21. Lou Reed
 22. Van Morrison
 23. Robert Johnson
 24. Elvis Costello
 25. Randy Newman

Pentru Top 100 - Cei mai buni compozitori ai tuturor timpurilor puteți consulta articolul publicat în ediția online a revistei Rolling Stone.

Citește mai multe despre Bob Dylan
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Vița de Vie, OCS și Luna Amară cântă la prima ediție Fire In The Park Rock Fest

Unul dintre cele mai vechi și emblematice cluburi din capitală, Fire Club, sărbătorește 15 ani de existență și marchează această...

Închide