Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală Horia Brenciu, la "Rețeaua de idoli": "Îmi e frică de penibil" Cum plănuiește Vama să deschidă Vama. Tudor Chirilă: "Ce facem și-am făcut tot anul ăsta din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă" Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”Coldplay pregătește lansarea unui album ce s-ar putea intitula "Music Of The Spheres" Mariah Carey primind prima doză de vaccin anti-COVID-19Mariah Carey atinge o notă înaltă în timp ce se vaccinează anti-COVID - VIDEO

S-au pus în vânzare biletele pentru primul concert Morrissey în România

Morrissey va cânta în premieră în România pe 14 octombrie 2015. Concertul va avea loc la Sala Palatului din București, biletele pentru acest eveniment având prețuri cuprinse între 120 și 260 de lei.

Steven Morrisey

Steven Patrick Morrissey s-a născut în Davyhulme, Manchester, Marea Britanie. Prinde microbul scrisului la o vârstă foarte fragedă, și deși preferata sa e poezia, atacă toate genurile literare și la doar 20 de ani i se publică biografia lui James Dean, "James Dean nu este mort". Influențe sale literare variază de la Oscar Wilde la Johann Wolfgang Goethe, dar se declară de asemenea un fan înrăit al muzicii pop și al marelui ecran.

David Bowie, Ray Davies și Marc Bolan se numără printre idolii săi muzicali. În 1982, începe să colaboreze cu chitaristul și compozitorul local Johnny Marr și astfel ia naștere probabil cel mai redubatibil duo componistic al anilor ‘80. Versurile spirituale și morbid-sentimentale ale lui Morrissey se potrivesc perfect cu bizarele progresii de acorduri ale lui Marr. Celor doi li se alătură curând colegii de școală ai lui Marr, Andy Rourke (bass) și Mike Joyce (tobe) și astfel ia naștere trupa The Smiths. Formația a lansat 6 albume de studio și mai multe single-uri de succes între 1983 și 1987. N-au ajuns niciodată în mainstream-ul american, dar erau foarte des difuzați de posturile de radio pentru tineret, în primul rând datorită temelor inteligente, de multe ori controversate, ale lui Morrissey. The Smiths s-au despărțit în 1987 din cauza unui conflict dintre Morrissey și Marr.

Anul următor, Morrissey se lansează într-o carieră solo, cu albumul “Viva”, un disc bine primit de fani și de critici depotrivă, care urcă până pe locul 48 în topurile americane. Parcursul său pe cont propriu înregistrează chiar o notorietate mult mai mare în SUA decat avusese vreodată trupa The Smiths. Cel mai mare triumf este albumul "Your Arsenal" (1992), nominalizat la Grammy pentru “cel mai bun album alternativ”. Morrissey s-a declarat întotdeauna fascinat de scena glam-rock a anilor ‘70, și "Your Arsenal" o dovedește din plin - discul e produs de fostul chitarist al lui David Bowie, Mick Ronson. Odată cu el începe și cel mai de durată parteneriat profesional al său, cu chitariștii Alain Whyte și Boz Boorer, care i s-au alăturat și au lucrat cu el de atunci.

Urmează două albume cu mai puțin succes comercial, “Southpaw Grammar” (1995) și „Maladjusted” (1997). Tot în 1997, Mike Joyce, fostul baterist The Smiths, îi acționează în judecată cu succes pe Morrissey și Marr pentru redevențe pentru compoziție. Turneul "Oye Esteban" (1999-2000) prinde foarte bine în America Latină, iar Morrissey revine în 2004 cu discul „You Are the Quarry”, de pe care strălucesc single-urile "The World Is Full of Crashing Bores" și "How Can Anybody Possibly Know How I Feel?".

Jesse Tobias, fostul chitarist Red Hot Chili Peppers, i se alătură pentru câteva luni, colaborând la “Ringleader of the Tormentors” (2006), produs de un alt fost asociat al lui Bowie, Tony Visconti, iar la scurt timp de aniversarea de 50 de ani a lui Morrissey vede lumina zilei și “Years of Refusal” (2009). Morrissey rămâne un artist-cult, cu o bază de fani foarte loiali, care îl adoră. O parte dintre ei continuă să spere la o reuniune The Smiths, deși este foarte puțin probabilă – Morrissey a dezmințit în câteva ocazii această posibilitate.

Morrissey va concerta pentru prima oară în România pe 14 octombrie 2015. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului din București și este organizat de Events.

Prețuri bilete pentru concertul Morrissey din București:

  • 120 lei
  • 145 lei
  • 190 lei
  • 220 lei
  • 260 lei

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Morrissey
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Mika a lansat o piesă nouă, "All She Wants" - AUDIO

Mika a lansat un nou single de pe albumul ”No place in Heaven”. Melodia se numește ”All She Wants” și...

Închide