Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Pepe - Marina Voica la "Te cunosc de undeva!"Pepe a câștigat o nouă ediție "Te cunosc de undeva!", transformat în Marina Voica - VIDEO Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală Horia Brenciu, la "Rețeaua de idoli": "Îmi e frică de penibil" Cum plănuiește Vama să deschidă Vama. Tudor Chirilă: "Ce facem și-am făcut tot anul ăsta din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă" Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”Coldplay pregătește lansarea unui album ce s-ar putea intitula "Music Of The Spheres"

Fără "Song 2", Blur nu ar mai fi invitată să cânte la festivaluri

Interpretarea hiturilor a devenit o condiție de intrare la festivaluri pentru trupa Blur. Conform bateristului Dave Rowntree, organizatorii nu i-ar mai include în lineup dacă nu ar cânta piesele cunoscute publicului larg. Fără hitul "Song 2", Blur nici nu ar mai avea ce căuta la festivaluri.
Blur

Blur

Deși Blur a revenit anul acesta în forță cu primul lor album după o pauză de 12 ani, lansarea conducând la invitații de a cânta la Isle Of Wight Festival, Benicassim în Spania și Electric Picnic, trupa a avut parte de niște condiționări pentru a fi incluse pe afiș. Conform toboșarului Dave Rowntree, dacă formația nu s-ar angaja să cânte hituri, nu ar mai fi invitați niciodată la festivaluri.

"E dificil. Un concert la un festival are o oră și jumătate și cam o oră din acest set trebuie alocată pentru hituri, altfel nu am mai fi adăugați pe afiș. Știi, dacă nu am cânta "Song 2", nu am mai fi invitați niciodată să cântăm la vreun festival", a declarat bateristul Dave Rowntree într-un interviu acordat XFM.

Blur - "Song 2"

În aceeași discuție, Rowntree a explicat cum stabilesc setlistul pentru concerte.

"În ultima perioada l-am lăsat pe Stuart, cel care se ocupă de partea tehnică, să aleagă piesele. El face un setlist de bază și de acolo începem să ne certăm pe tema pieselor."

Cu sau fără hituri, solistul Damon Albarn a demonstrat în urmă cu ceva timp că pentru el 5 ore pe scenă nu sunt suficiente. La începutul lunii iulie, Damon a cântat în cadrul festivalului Roskilde, alături de proiectul său, Africa Express. Concertul a ținut de la 11 seara până la 4 dimineața, solistul Blur fiind dat jos de pe scenă cu forța, prin intervenția unui agent de pază. Mai multe detalii despre acest incident puteți afla dintr-un articol anterior.

Citește mai multe despre Blur
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cover artist: Sofia Karlberg reinterpretează Take Me to Church și Crazy in Love

Odată ce o melodie devine populară, oamenii se vor bucura să o audă cât mai des și în variante diferite,...

Închide