Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO Mauricio Desole și Natalia Lopez la "Românii au talent" 2021Mauricio Desole și Natalia Lopez au creat o poveste pe scena de la "Românii au talent" Alessandro Dănescu la "Românii au talent" 2021"Ne-ai lovit! Nu ne așteptam la așa ceva", i-a spus Andi Moisescu unui concurent la "Românii au talent" - VIDEO

Organizatorii concertului Robbie Williams au fost amendați de ANPC

În urma neplăcerilor resimțite de publicul prezent la concertul Robbie Williams de pe 17 iulie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a înregistrat peste 300 de reclamații. Sesizările au fost analizate, ANPC stabilind că anumite articole din lege au fost încălcate. Amenda primită de organizatori este de 10.000 de lei.
Publicul prezent la concertul Robbie Williams, 17 iulie 2015

Publicul prezent la concertul Robbie Williams, 17 iulie 2015

"Cele două firme organizatoare ale concertului lui Robbie Williams la Bucureşti au fost amendate cu suma de 10.000 lei de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, pentru un comportament incorect în relaţia cu consumatorii, neasigurând suficiente puncte de vânzare a produselor alimentare şi a băuturilor. Consumatorii au stat la coadă minim 45 de minute pentru a-şi putea achiziţiona produsele respective (ape, sucuri, bere) şi pentru a se putea hidrata corespunzător pe durata evenimentului, care a durat aproximativ cinci ore", a anunţat ANPC într-un comunicat de presă.

Principalul aspect menționat în reclamațiile depuse la ANPC a fost accesul greoi sau chiar lipsa accesului la standurile cu apă și băuturi răcoritoare. Spectatorii au indicat, de asemenea, probleme cu privire la zona de evacuare, aceasta fiind neîncăpătoare pentru numărul mare de oameni veniți la concert (peste 64.000, conform comunicatului transmis de organizatori).

O altă problemă semnalată în reclamații a fost lipsa eliberării bonului fiscal, unii dintre spectatori fiind nevoiți să cumpere carduri fără a primi chitanță. Lipsa de instruire a personalului s-a aflat și ea pe lista reclamațiilor, precum și lipsa unor căi de acces pentru ambulanțe în toate zonele spațiului de concert.

În urma acestor reclamații, ce au fost transmise organizatorilor și pe paginile de Facebook, D&D East Entertainment a publicat o scrisoare deschisă în care detalia modul în care a fost organizat evenimentul, în mesaj fiind incluse explicații cu privire la situația cozilor de la standurile cu băuturi.

"Situația a fost creată de renunțarea din partea firmei de public catering, cu 3 zile înaintea evenimentului, la contractul agreat și semnat, punând organizatorii într-o situație fără precedent și afectând în asemenea măsură organizarea concertului, încât se punea problema anulării acestuia", scrie D&D East Entertainment.

Concertul Robbie Williams a avut loc pe 17 iulie în Piața Constituției din București, fiind organizat de D&D East Entertainment și East European Production.

Citește mai multe despre Robbie Williams
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Young Music Festival (powered by Crina Mardare), un nou concurs muzical adresat copiilor și tinerilor

Arenele Romane vor găzdui în perioada 17-19 septembrie 2015 prima ediție a celui mai mare festival-concurs de muzică din Romania...

Închide