Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden

Organizatorii concertului Robbie Williams au fost amendați de ANPC

În urma neplăcerilor resimțite de publicul prezent la concertul Robbie Williams de pe 17 iulie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a înregistrat peste 300 de reclamații. Sesizările au fost analizate, ANPC stabilind că anumite articole din lege au fost încălcate. Amenda primită de organizatori este de 10.000 de lei.
Publicul prezent la concertul Robbie Williams, 17 iulie 2015

Publicul prezent la concertul Robbie Williams, 17 iulie 2015

"Cele două firme organizatoare ale concertului lui Robbie Williams la Bucureşti au fost amendate cu suma de 10.000 lei de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, pentru un comportament incorect în relaţia cu consumatorii, neasigurând suficiente puncte de vânzare a produselor alimentare şi a băuturilor. Consumatorii au stat la coadă minim 45 de minute pentru a-şi putea achiziţiona produsele respective (ape, sucuri, bere) şi pentru a se putea hidrata corespunzător pe durata evenimentului, care a durat aproximativ cinci ore", a anunţat ANPC într-un comunicat de presă.

Principalul aspect menționat în reclamațiile depuse la ANPC a fost accesul greoi sau chiar lipsa accesului la standurile cu apă și băuturi răcoritoare. Spectatorii au indicat, de asemenea, probleme cu privire la zona de evacuare, aceasta fiind neîncăpătoare pentru numărul mare de oameni veniți la concert (peste 64.000, conform comunicatului transmis de organizatori).

O altă problemă semnalată în reclamații a fost lipsa eliberării bonului fiscal, unii dintre spectatori fiind nevoiți să cumpere carduri fără a primi chitanță. Lipsa de instruire a personalului s-a aflat și ea pe lista reclamațiilor, precum și lipsa unor căi de acces pentru ambulanțe în toate zonele spațiului de concert.

În urma acestor reclamații, ce au fost transmise organizatorilor și pe paginile de Facebook, D&D East Entertainment a publicat o scrisoare deschisă în care detalia modul în care a fost organizat evenimentul, în mesaj fiind incluse explicații cu privire la situația cozilor de la standurile cu băuturi.

"Situația a fost creată de renunțarea din partea firmei de public catering, cu 3 zile înaintea evenimentului, la contractul agreat și semnat, punând organizatorii într-o situație fără precedent și afectând în asemenea măsură organizarea concertului, încât se punea problema anulării acestuia", scrie D&D East Entertainment.

Concertul Robbie Williams a avut loc pe 17 iulie în Piața Constituției din București, fiind organizat de D&D East Entertainment și East European Production.

Citește mai multe despre Robbie Williams
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Young Music Festival (powered by Crina Mardare), un nou concurs muzical adresat copiilor și tinerilor

Arenele Romane vor găzdui în perioada 17-19 septembrie 2015 prima ediție a celui mai mare festival-concurs de muzică din Romania...

Închide