Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Linkin Park a început să lucreze la un nou album

Mike Shinoda a dezvăluit în cadrul unui interviu că ideile pentru un nou album Linkin Park au început să fie puse cap la cap. Momentan discul se află într-un stadiu incipient, însă se lucrează la noi compoziții constant.

Publicat

pe

Chester Bennington și Mike Shinoda, Linkin Park la Bucuresti
Chester Bennington și Mike Shinoda, Linkin Park la Bucuresti

”Am început să punem ideile împreună. Eu compun mereu, așa încât, pentru mine, procesul e mereu în funcțiune, dar nu știm niciodată ce va ieși. Chester și cu mine chiar glumeam zilele trecute, gândindu-ne că am făcut deja greșeala de a spune oamenilor cum va suna următorul album. Pentru ”Minutes to Midnight”, de exemplu, am compus câteva piese cu adevărat heavy. El a dat apoi interviuri, zicând <<Albumul ăsta va f cel mai heavy de până acum>>. La final, însă, doar două dintre piesele acelea au intrat pe album. Iar reacția fanilor a fost <<Stai puțin, ce e asta? Ne-ai spus că albumull ăsta va suna heavy>>”, a declarat Mike Shinoda pentru Absolute Punk.

Albumul precedent,„The Hunting Party”, a fost lansat în iunie 2014. Cu un sound care îmbină cei 18 ani de istorie a trupei, mai zgomotos și mult mai puternic, discul a ajuns NumberOne pe iTunes în 67 de țări. Pe disc au fost invitați: Tom Morello și Daron Malakian din System of a Down și Page Hamilton din trupa Helmet. Discul a fost primul produs de membrii formației, Mike Shinoda și Brad Delson, trupa renunțând de această dată la colaborarea cu Rick Rubin.

Linkin Park a concertat în România pe 6 iunie 2012, la Romexpo, în fața a aproximativ 13.000 de spectatori. Evenimentul a fost organizat de Events, în deschidere cântând trupelePhenomenon, Coma și Zdob și Zdub. Citește recenzia concertului Linkin Park.

Comentează

Muzică nouă

Mike Shinoda a lansat piesa "Already Over", cu sunet puternic de Linkin Park

Mike Shinoda a lansat o piesă numită "Already Over", care are o doză mai mare de rock alternativ decât de obicei şi mai puţin hip-hop. Acest single solo are ceva puternic de Linkin Park, poate mai mult decât precedentele release-uri semnate Shinoda.

Publicat

pe

Artwork single Mike Shinoda Already Over
Artwork single Mike Shinoda Already Over │ FOTO: Mike Shinoda

"Already Over" a primit şi un videoclip regizat şi animat de către Dusty Deen, care se vede chiar aici. De vizualurile din el s-au ocupat chiar Mike Shinoda, alături de Frank Maddocks, Mark Fiore şi Mike Miller. Piesa sună a imn de rock alternativ de la început de mileniu, cu o percuţie undeva între punk şi drum 'n bass.

Toba şi basul îi setează tonul, dar solo-ul dinspre final e o surpriză plăcută. Refrenul e catchy şi prietenos cu radio-urile de rock alternativ. Iată ce a spus Mike Shinoda despre inspiraţia din spatele acestui single:

"Already Over" mi-a venit ca idee atunci când stăteam cu chitara mea preferată în braţe, aceeaşi chitară pe care am folosit-o la piese ca "What I've Done" şi "In My Head". Era un ADN familiar la piesă, pe care cred că fanii Linkink Park îl vor recunoaşte. Pentru mine creează o punte din trecut spre un viitor neclar dar palpitant.

Alături de "Already Over" Mike Shinoda va lansa şi un joc conectat online pe propriul său site. Ni s-a promis o combinaţie de muzică, jocuri, provocări, lucruri de vizionat şi "artă nouă". La început de an 2023, mai precis în martie, Mike contribuia la coloană sonoră a lui "Scream VI", cu piesa "In My Head". Pe track-ul electro-rock apărea şi cântăreaţa Kailee Morgue.

Tot Mike a compus şi a produs piesa lui Demi Lovato "Still Alive", care apare tot în noul "Scream". De altfel componentul Linkin Park este un personaj în videoclipul lui Demi pentru acel cântec. În altă ordine de idei, Mike a lansat ultima sa piesă solo în 2021, "Happy Endings", deci acum încheie o perioadă de pauză.

Între timp trupa Linkin Park se află în pauză de la moartea lui Chester Bennington în 2017. Shinoda a subliniat de multe ori ideea că nu sunt planuri pentru muzică nouă, albume sau concerte ale trupei.

Citește în continuare

Trending