Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Duran Duran grăbește lansarea noului album - AUDIO

Noul album Duran Duran se numește "Paper Gods" și va fi lansat pe piață pe 11 septembrie, cu o săptămână mai devreme decât era prevăzut inițial, la cererea fanilor. Ascultă "Pressure Off", primul single extras de pe acest disc.
Duran Duran (2015)

Duran Duran (2015) (foto: WMG)

Una dintre principalele trupe promovate de MTV în cursul celei de-a doua invazii britanice în America, Duran Duran va lansa pe 11 septembrie cel de-al 14-lea album de studio. Materialul "Paper Gods" a fost înregistrat în Londra de vocalistul Simon Le Bon, clăparul Nick Rhodes, basistul John Taylor și tobosarul Roger Taylor - formula care a trăit perioada de glorie de la începutul anilor 80. Cei patru au colaborat cu producătorii Nile Rodgers, Mark Ronson, Josh Blair și Mr. Hudson.

Noile melodii sunt apreciate ca fiind cele mai bune de la lansarea discului "Rio" (1982, cu "My Own Way", "Hungry Like the Wolf" și "Save a Prayer"), cuprinzând adevărata esență Duran Duran - dualitatea și conflictul stărilor care s-au aflat întotdeauna la baza mesajelor transmise de trupă. Visceral și îndrăznet, albumul combină muzica pop contemporană cu elemente experimentale, rezultând un material epic în tot ansamblul său. Primul single extras de pe noul disc se numește "Pressure Off" și poate fi ascultat mai jos.

Fostul chitarist Red Hot Chili Peppers, John Frusciante a colaborat cu Duran Duran pentru trei piese de pe acest album: "What Are the Chances?", "Butterfly Girl" și "The Universe Alone". Un alt featuring de pe disc este cu actrița Lindsay Lohan, pentru "Danceophobia".

Coperta este semnată de artistul Alex Israel și reunește elemente reprezentative din istoria formației, precum buzele de pe imaginea albumului "Rio", o siluetă feminină și un pahar de șampanie ce amintesc de videoclipul contrversat "Girls on Film" samd.

Coperta albumului Duran Duran - Paper Gods

Coperta albumului Duran Duran - Paper Gods

Tracklist "Paper Gods"

 1. "Paper Gods"
 2. "Last Night in the City"
 3. "You Kill Me with Silence"
 4. "Pressure Off"
 5. "Face for Today"
 6. "Danceophobia"
 7. "What Are the Chances?"
 8. "Sunset Garage"
 9. "Change the Skyline"
 10. "Butterfly Girl"
 11. "Only in Dreams"
 12. "The Universe Alone"

În această vară, Duran Duran va participa la mai multe festivaluri, iar în septembrie-octombrie vor concerta individual pe teritoriul Statelor Unite. Va urma și un turneu în Marea Britanie, ce va culmina cu un show pe Arena O2 din Londra.

Citește mai multe despre Duran Duran
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concertul VIOLETTA LIVE a fost mutat în Piața Constituției

Concertul Violetta Live, programat inițial pe Arena Națională, a fost mutat de organizator în Piața Constituției. Data de 2 septembrie...

Închide