Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!" Daria Batschi-Beleca la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Daria Batschi-Beleca și interpretarea angelică la harpă l-au făcut pe Andi Moisescu să apese Golden Buzz Akara Dianne la "Românii au talent" 2021"A fost pasiune de la început și până la sfârșit", i-a spus Andi Moisescu unei acrobate la "Românii au talent" Laura Melu la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Laura Melu a îmbinat muzica folclorică cu rockul și a impresionat audiența Lady Gaga, Bradley Cooper - I'll Never Love Again (A Star Is Born)Persoana care îi plimba câinii lui Lady Gaga a fost împușcată, doi buldogi francezi ai artistei au dispărut "Românii au talent" sezonul 11Un nou Golden Buzz la "Românii au talent!", în ediția cu artistul stradal care testează limitele imposibilului: "Sunt nebun, recunosc"

AUDIO: Ascultă noua piesă David Gilmour, "Rattle That Lock", de pe albumul solo așteptat în septembrie

David Gilmour va lansa cel de-al 4-lea album solo pe 18 septembrie 2015. Discul se numește "Rattle That Lock" și conține 10 piese produse de fostul membru Pink Floyd împreună cu Phil Manzanera. În articol puteți asculta piesa ce dă titlul noului material.

David Gilmour

După ani buni scurși de la lansarea disculuiOn an Island” (2006), David Gilmour va reveni în luna septembrie cu cel de-al 4-lea material solo, "Rattle That Lock". Albumul conține 10 piese noi, ale căror versuri au fost scrise de către Polly Samson, soția muzicianului.

Piesa care deschide acest nou capitol în discografia lui David Gilmour este "Rattle That Lock". Compoziția poate fi ascultată mai jos.

David Gilmour - "Rattle That Lock" - AUDIO

"Rattle That Lock" a avut premiera în această dimineață la BBC Radio 2, în cadrul emisiunii ”Chris Evans Breakfast Show”. Noul single a avut ca sursă de inspirație un jingle de 4 note realizat de Michaël Boumendil, care precedă anunțurile în stațiile de tren din Franța.

Mai multe detalii despre modul în care a decurs înregistrarea acestei piese puteți afla chiar de la David Gilmour, muzicianul postând pe canalul său de YouTube un clip filmat în studio.

VIDEO: Geneza piesei "Rattle That Lock" - David Gilmour

Albumul "Rattle That Lock" va fi lansat oficial pe 18 septembrie, prin intermediul Columbia Records. Discul poate fi precomandat de pe iTunes și Amazon.

Tracklist David Gilmour - "Rattle That Lock":

 1. '5 AM'
 2. 'Rattle That Lock'
 3. 'Faces Of Stone'
 4. 'A Boat Lies Waiting'
 5. 'Dancing Right In Front Of Me'
 6. 'In Any Tongue'
 7. 'Beauty'
 8. 'The Girl In The Yellow Dress'
 9. 'Today'
 10. 'And Then…'

Artwork-ul albumului este creația lui Dave Stansbie de la The Creative Corporation.

David Gilmour - ”Rattle That Lock” (copertă album)

David Gilmour - ”Rattle That Lock” (copertă album)

În martie, David Gilmour a anunțat 10 concerte europene în toamna lui 2015. Biletele pentru aceste show-uri au fost epuizate a doua zi de la punerea în vânzare.

Pentru 2016, muzicianul a anunțat 4 noi concerte. Datele pot fi consultate mai jos.

Concerte David Gilmour în 2016:

 • 24 martie 2016 – Hollywood Bowl, Los Angeles – biletele se pun în vânzare la 12pm (PST).
 • 31 martie 2016 – Air Canada Centre, Toronto – biletele se pun în vânzare la 10am (EST).
 • 8 aprilie 2016 – United Center, Chicago – biletele se pun în vânzare la 12pm (CST).
 • 11 aprilie 2016 – Madison Square Garden, New York – biletele se pun în vânzare la 10am (EST).

David Gilmour a produs în 2014 un nou album Pink Floyd, „The Endless River„. Prin acest disc, Gilmour și Mason i-au adus un tribut fostului clăpar al formației, Rick Wright, ce s-a stins din viață în septembrie 2008.

Citește mai multe despre David Gilmour
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Beth Hart vrea să pornească pe urmele lui Dracula

Beth Hart a mărturisit recent că își dorește să facă o excursie în Transilvania pentru a afla cât mai multe...

Închide