Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

AUDIO: A-ha - "Under The Makeup", primul single după o pauză de 5 ani

A-ha a lansat prima piesă originală după o pauză de 5 ani. Noul single al norvegienilor se numește "Under The Makeup" și a fost înregistrat cu sprijinul artistului de muzică jazz Lars Horntvedt și a unei orchestre impresionante, compuse din 70 de persoane.
A-ha

A-ha

În martie, A-ha anunța în cadrul unei conferințe de presă că a revenit asupra deciziei din 2009 de a pune punct activității trupei. Spre încântarea fanilor de pretutindeni, formația a hotărât să se reunească pentru a lansa un nou album de studio, titlul ales pentru cel de-al 10-lea material discografic fiind "Cast in Steel".

„Ideea a prins contur treptat, foarte lejer, din momentul în care Morten a început să treacă pe la studioul meu cu diverse ocazii. Eu îi arătam piese la care lucram, iar el punea voce pe acele compoziții cu care se simțea conectat. Așa au mers lucrurile până când am ajuns să avem 10, 12 piese”, a povestit chitaristul Paul Waaktaar.

La aproape 4 luni de la anunțul lansării noului album, A-ha dezvăluie primul single - "Under The Makeup". Versurile și compoziția sunt semnate de Paul Waaktaar, aranjamentul orchestral fiind realizat de Lars Horntvedt, din trupa norvegiană Jaga Jazzist. "Under The Makeup" este disponibilă pe Spotify, Deezer și XboxMusic.

A-ha - "Under The Makeup" - AUDIO

Lars Horntveth și Even Ormestad din trupa Jaga Jazzist au colaborat cu A-ha nu doar pentru piesa "Under The Makeup", ci și pentru alte compoziții de pe albumul "Cast in Steel".

”A fost foarte distractiv. Îmi place să realizez astfel de aranjamente, iar Paul (chitaristul A-ha) a fost foarte încântat de ce a ieșit”, au povestit cei doi.

Pentru înregistrarea pieselor s-a lucrat cu o impresionantă orchestră, formată din 70 de persoane. Mai multe detalii puteți afla chiar din relatările lui Lars și Evan, înregistrate special pentru cei interesați de procesul creativ ce a stat la baza noilor melodii.

Lars Horntveth și Even Ormestad, despre înregistrarea piesei "Under The Make-Up" și a albumului "Cast in Steel"

Citește mai multe despre A-ha
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Rihanna atinge cifra record de 100 de milioane de vânzări digitale

Rihanna este pe clar pe val în această perioadă, lăsând fanii cu gura căscata odată cu videoclip său cel mai...

Închide