Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Universal Music a cumpărat MediaPro Music

Casa de discuri MediaPro Music a fost achiziționată de Universal Music Group prin intermediul subsidiarelor sale Universal Music România și Universal Music Publishing România.

Publicat

pe

Prin această achiziție, Universal Music își consolidează prezența pe piața muzicală românească, MediaPro Music ocupând locul al treilea între casele de discuri independente din România, după cota de piață. MediaPro Music va continua să opereze ca label independent, parte a Universal Music Group, sub conducerea Danei Adam - Director General, care va raporta direct către Ioana Feșnic - Managing Director, Universal Music România.

“Suntem încântați de achiziția MPM și le urăm bun venit artiștilor și angajaților noii companii în familia Universal Music. Este una dintre cele mai importante etape în dezvoltarea companiei noastre, de la înființarea sa, în 2006. Prin intermediul achiziției unuia dintre cei mai semnificativi jucători de pe piața locală a ultimilor 17 ani, Universal Music Group dovedește încrederea sa în potențialul artistic local. Unii dintre cei mai reprezentativi artiști români vor fi acum parte a portofoliului nostru și suntem nerăbdători să lucrăm împreună. Universal Music România este devotată să păstreze și să dezvolte repertoriul MPM. Avem convingerea că expertiza noastră comună și catalogul local reprezentativ vor seta noi standarde pentru industria muzicală locală”, a declarat Ioana Feșnic, Managing Director - Universal Music România.

MediaPro Music a fost înființată în 1997, fiind parte a grupului Central European Media Enterprises din 2009. Casa de discuri este unul dintre cei mai importanți jucători independenți din industria muzicală românească, având un catalog local puternic și relevant, cu artiști din toate genuri muzicale. Printre numele de sub umbrela MPM se numără Loredana, Holograf, Andra, Vunk, Ștefan Bănică, Sore, Alina Eremia, Cargo, Angela Gheorghiu, Nicole Cherry, Lora, Ami etc.

“Suntem entuziaști să devenim parte a celei mai mari case de discuri din lume și încrezători că acest lucru va asigura o dezvoltare sustenabilă a portofoliului nostru de artiști. Pornim în această nouă etapă nerăbdători să ne unim forțele cu Universal Music România”, a afirmat Dana Adam, General Manager - MediaPro Music.

Universal Music România este singurul major prezent în industria muzicală românească. Este parte din Universal Music Group, lider global în industria muzicală, cu o prezență în 77 de țări. Pe lângă activitățile sale clasice de casă de discuri, de producție, distribuție și promovare de conținut muzical, Universal Music România este și o companie de marketing, implicată constant în dezvoltarea de strategie de brand, bazată pe asocierea cu industria de entertainment, prin realizarea unor parteneriate strategice menite să crească achiziția și retenția clienților pentru diverși parteneri.

Trending