Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Universal Music a cumpărat MediaPro Music

Casa de discuri MediaPro Music a fost achiziționată de Universal Music Group prin intermediul subsidiarelor sale Universal Music România și Universal Music Publishing România.

Prin această achiziție, Universal Music își consolidează prezența pe piața muzicală românească, MediaPro Music ocupând locul al treilea între casele de discuri independente din România, după cota de piață. MediaPro Music va continua să opereze ca label independent, parte a Universal Music Group, sub conducerea Danei Adam - Director General, care va raporta direct către Ioana Feșnic - Managing Director, Universal Music România.

“Suntem încântați de achiziția MPM și le urăm bun venit artiștilor și angajaților noii companii în familia Universal Music. Este una dintre cele mai importante etape în dezvoltarea companiei noastre, de la înființarea sa, în 2006. Prin intermediul achiziției unuia dintre cei mai semnificativi jucători de pe piața locală a ultimilor 17 ani, Universal Music Group dovedește încrederea sa în potențialul artistic local. Unii dintre cei mai reprezentativi artiști români vor fi acum parte a portofoliului nostru și suntem nerăbdători să lucrăm împreună. Universal Music România este devotată să păstreze și să dezvolte repertoriul MPM. Avem convingerea că expertiza noastră comună și catalogul local reprezentativ vor seta noi standarde pentru industria muzicală locală”, a declarat Ioana Feșnic, Managing Director - Universal Music România.

MediaPro Music a fost înființată în 1997, fiind parte a grupului Central European Media Enterprises din 2009. Casa de discuri este unul dintre cei mai importanți jucători independenți din industria muzicală românească, având un catalog local puternic și relevant, cu artiști din toate genuri muzicale. Printre numele de sub umbrela MPM se numără Loredana, Holograf, Andra, Vunk, Ștefan Bănică, Sore, Alina Eremia, Cargo, Angela Gheorghiu, Nicole Cherry, Lora, Ami etc.

“Suntem entuziaști să devenim parte a celei mai mari case de discuri din lume și încrezători că acest lucru va asigura o dezvoltare sustenabilă a portofoliului nostru de artiști. Pornim în această nouă etapă nerăbdători să ne unim forțele cu Universal Music România”, a afirmat Dana Adam, General Manager - MediaPro Music.

Universal Music România este singurul major prezent în industria muzicală românească. Este parte din Universal Music Group, lider global în industria muzicală, cu o prezență în 77 de țări. Pe lângă activitățile sale clasice de casă de discuri, de producție, distribuție și promovare de conținut muzical, Universal Music România este și o companie de marketing, implicată constant în dezvoltarea de strategie de brand, bazată pe asocierea cu industria de entertainment, prin realizarea unor parteneriate strategice menite să crească achiziția și retenția clienților pentru diverși parteneri.

Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Viţa de Vie, Les Elephants Bizarres şi mulţi alţii la primul festival de biciclişti

Primul festival pentru biciclişti - Bicycle Music Festival va avea loc pe 20 iunie în Bucureşti şi îi va avea...

Închide