Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Tarja Turunen revine în România cu un show de Crăciun

După ce a susţinut un show de excepţie în 2014 la Sala Palatului, Tarja Turunen revine cu un concert de Crăciun, pe care îl va susţine iarna aceasta la Ateneul Român.

Publicat

pe

Concert Tarja Turunen la Sala Palatului din Bucuresti pe 4 noiembrie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Soprana finlandeză Tarja Turunen se întoarce în România anul acesta şi va susţine un show de Crăciun, pe 7 decembrie la Ateneul Român. Acesta va face parte din turneul "Ave Maria Christmas Tour". Artista va susţine în premieră acest concert în ţara noastră şi ne va introduce în atmosfera sărbătorilor de iarnă, fiind acompaniată de pian, flaut şi vioară.

De curând Tarja a încheiat turneul în jurul lumii pentru promovarea albumului symphonic rock "Colours of the Dark", iar acum soprana se întoarce la originile sale, muzica clasică, printr-un nou turneu "Ave Maria Christmas Tour". Fanii artistei au avut ocazia de a o vedea pe aceasta şi în postura de jurat al show-ului de talente "The voice of Finland", concurentul din echipa ei fiind chiar marele câştigător.

Tarja Turunen a concertat ultima dată în ţara noastră anul trecut, în 2014, când a susţinut un concert la Sala Palatului alături de trupa de metal Crimson Blue. Dacă doreşti să afli mai multe detalii despre concertul de anul trecut, te invităm să citeşti recenzia evenimentului.

Concert Tarja Turunen la Sala Palatului din Bucuresti pe 4 noiembrie 2014

Concert Tarja Turunen la Sala Palatului din Bucuresti pe 4 noiembrie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Tarja Turunen este recunoscută drept una dintre cele mai frumoase şi reprezentative voci ale Finlandei. Artista a fost vocalista formaţiei Nightwish de la înfiinţarea trupei până în 2005, dând voce unor piese devenite clasice ca "Wishmaster", "Wish I Had an Angel" sau "Sleeping Sun".

După despărţirea de trupă, Tarja a început o carieră solo, iar cu ajutorul unor instrumentişti de senzaţie printre care şi tobosarul Mike Terrana, a lansat  4 albume de studio. Dar Tarja nu s-a oprit aici: artista a dezvoltat şi alte proiecte alternative printre care "Beauty and The Beat", în care a susţinut concerte în întreaga lume fiind acompaniată de câte o orchestră locală şi de toboşarul Mike Terrana. Cu "Beauty and The Beat", soprana a venit şi la Bucureşti şi a încântat audienţa Sălii Palatului cu interpretări inedite din Mozart, Brahms, Bach, dar şi Queen sau Led Zeppelin.

Trending