Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

José Carreras revine în România

José Carreras va reveni cu un nou concert în România, pe care îl va susține pe 26 noiembrie la Romexpo. Artistul a concertat ultima dată în România în 2013, în cadrul unei Gale de Crăciun.
Concert Jose Carreras, 25 mai 2012, Sala Palatului

Celebrul tenor spaniol José Carreras revine în România pe 26 septembrie, atunci când va susține un concert la Romexpo, alături de cea mai mare orchestră simfonică din Europa. Ultima oară când Jose Carreras a concertat în țara noastră a fost în 2013, în cadrul unei Gale de Crăciun, oferindu-le tuturor spectatorilor o amintire frumoasă. Atunci el a fost acompaniat de invitata sa specială - soprana Natalia Ushakova, de Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio, întregul concert fiind dirijat chiar de nepotul său - David Gimenez Carreras.

José Carreras, pe numele său real Josep Carreras i Coll, este originar din Catalonia și a început să cânte încă de la vârsta de 8 ani. El a debutat cu intepretarea cunoscutei arii din ”Rigoletteo”, de Verdi, ”La donna è mobile”, compoziție care se numără și astăzi printre favoritele artistului.

A studiat la Conservatorul din Barcelona, iar după terminarea studiilor primul său rol a fost cel al lui Flavio din ”Norma” de Bellini, cu Montserrat Caballé în rolul principal. Acesta s-a consacrat destul de repede la nivel internațional, fiind invitat să cânte pe cele mai mari scene lirice ale lumii.

Spre sfârșitul anilor 80, atunci când se afla în perioada sa de glorie, José Carreras a fost diagnosticat cu leucemie, medicii dându-i slabe șanse de supraviețuire. Însă acesta și-a revenit miraculos, după un an în care cariera sa muzicală a luat o pauză. După ce a revenit pe scenă, acesta a fondat ”José Carreras International Leukaemia Foundation”, organizând anual concerte caritabile pentru a ajuta bolnavii de cancer.

Anul acesta fanii români ai lui José Carreras vor avea ocazia de a-l revedea pe artistul care a intepretat de-a lungul timpului peste 60 de roluri. Biletele pentru concertul pe care José Carreras îl va susține la Romexpo încă nu au fost puse în vânzare.

Citește mai multe despre Jose Carreras
Miruna Haican este Ex-Reporter la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
André Rieu a primit un cadou special din partea Steaua București

André Rieu le-a sugerat celor din echipa de fotbal Steaua București să își ia un antrenor olandez și să învețe...

Închide