Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

Iron Maiden lansează primul dublu album din carieră: "The Book of Souls"

Iron Maiden va lansa în septembrie 2015 primul dublu album din carieră. Cel de-al 16-lea material de studio al veteranilor heavy metal-ului britanic se numește "The Book of Souls" și include cea mai lungă piesă compusă de formație până în prezent. "Empire of the Clouds", ultima compoziție din tracklist, se întinde pe parcursul a 18 minute.

Bruce Dickinson - Iron Maiden in concert in Piata Constitutiei din Bucuresti pe 24 iulie 2013

Deși în februarie 2015 solistul Iron Maiden, Bruce Dickinson, anunța că medicii i-au depistat la ultimele analize o tumoare canceroasă, indicând că formația va lua o pauză, se pare că perioada de recuperare a vocalistului a decurs foarte bine. La doar 4 luni de la trista veste, trupa este pregătită să lanseze un nou album și să plece în turneu chiar de anul viitor.

Noul disc Iron Maiden se numește "The Book of Souls" și va fi lansat pe 4 septembrie 2015. Materialul marchează o premieră în cariera formației, acesta fiind primul dublu album înregistrat în cei 40 de ani de activitate.

"Suntem entuziasmați de lansarea albumului "The Book of Souls", ne-am simțit extraordinar înregistrându-l. Am început să lucrăm la el în vara lui 2014 și l-am înregistrat la Guillame Tell Studios din Paris, acolo unde am tras și albumul ”Brave New World” lansat în 2000, așa încât studio-ul păstrează niște amintiri speciale pentru fiecare dintre noi. Am fost încântați să descoperim același vibe magic încă viu și vibrând la maximă intensitate... Până să terminăm, cu toții am căzut de acord că fiecare piesă părea a face parte dintr-un întreg, așa încât am decis că dacă va fi nevoie să facem un album dublu, atunci așa vom face!", a declarat solistul Iron Maiden, Bruce Dickinson.

"The Book of Souls" a fost produs de Kevin "Caveman" Shirley și include cea mai lungă piesă cumpusă până acum de formație: "Empire of the Clouds", ultima compoziție de pe cel de-al 2-lea disc, are 18 minute.

"Am abordat acest album dintr-o perspectivă diferită comparativ cu discul precedent. Multe dintre piese au fost compuse chiar în studio, le-am repetat și le-am înregistrat imediat, cât încă erau calde, și cred că elementul acesta de spontaneitate se simte când asculți piesele. E aproape ca și cum am fi înregistrat live", a declarat basistul Steve Harris pentru Rolling Stone.

Tracklist "The Book of Souls" - Iron Maiden:

Disc 1

 1. "If Eternity Should Fail"
 2. "Speed of Light"
 3. "The Great Unknown"
 4. "The Red and the Black"
 5. "When the River Runs Deep"
 6. "The Book of Souls"

Disc 2

 1. "Death or Glory"
 2. "Shadows of the Valley"
 3. "Tears of a Clown"
 4. "The Man of Sorrows"
 5. "Empire of the Clouds"

Artwork-ul noului album, disponibil mai jos, este realizat de Mark Wilkinson, care a mai colaborat atât cu Iron Maiden, cât și cu Judas Priest și Marillion.

Iron Maiden - ”The Book of Souls” (copertă album)

Iron Maiden - ”The Book of Souls” (copertă album)

Iron Maiden plănuiește să promoveze discul "The Book of Souls" în cadrul unui turneu amplu, ce va începe anul viitor. Concertele vor fi programate în funcție de starea de sănătate a solistului. Momentan, Bruce Dickinson se află într-o stare bună, ultimele analize indicând că tratamentul și-a făcut efectul.

Citește mai multe despre Iron Maiden
RECOMANDARE:Cumpără un disc Iron Maiden

album-iron-maiden-the-book-of-soulsalbum-iron-maiden-from-fear-to-eternity-bestof-1990-2010album-iron-maiden-somewhere-back-in-time-bestof-1980-1989album-iron-maiden-somewhere-in-timealbum-iron-maiden-maiden-england-88

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Piesă nouă Motörhead, "Thunder & Lightning" - AUDIO

Motörhead a dezvăluit "Thunder & Lightning", prima piesă de pe noul album ”Bad Magic”. Cel de-al 22-lea disc din cariera...

Închide