Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Cele mai bune 10 melodii ale lui Michael Jackson

Un artist controversat, un compozitor și producător celebru, o voce sensibilă și un dansator plin de energie - acesta a fost Michael Jackson, iar în memoria lui vă invităm să ascultați cele mai bune piese ale sale.

Michael Jackson

Michael Jackson a reușit să impresioneze prin talentul său încă din copilărie, acesta debutând în 1964 alături de frații săi în trupa The Jackson 5. Regele muzicii pop și-a început cariera solo în 1971 și a reușit să vândă numeroase albume, cel mai de succes fiind Thriller, a transformat videoclipurile într-o formă de artă și a devenit primul cântăreț de culoare promovat de MTV.

Un artist cu o imagine controversată, ținta veșnica a presei, Michael pregătea în primăvara lui 2009 turneul "This is it", care avea să cuprindă 50 de show-uri în Londra, acestea fiind ultimele sale concerte. „Ultima cortină va cădea” spunea Michael Jackson, care nu a mai apucat să susțină spectacolele, deoarece s-a stins din viață pe 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac.

În memoria lui Michael Jackson am ales o parte dintre cele mai bune piese ale sale, pe care vă invităm să le ascultați.

10. Will you be there

A fost lansat în 1993 și inclus pe albumul Dangerous. Cântecul a fost folosit drept coloană sonoră a filmului „Free Willy”. Varianta întreagă a piesei cuprinde și o introducere a Orchestrei din Cleveland, dar și o porțiune din „Simfonia a noua” a lui Beethoven.

9. Man in the mirror

Piesa a fost lansată în 1988 și extrasă de pe albumul Bad, fiind compusă de Siedah Garett și Glen Ballard. A fost una dintre cele mai criticate piese ale artistului și timp de două săptămâni a ocupat primul loc în Billboard Hot 100. Videoclipul este diferit față de celelalte, deoarece Michael apare doar într-o secvență scurtă, în rest accentul este pus asupra unor personalități din viața politică precum John F. Kennedy, Robert Kennedy, Martin Luther King, Adolf Hitler, etc.

8. Give in to me

A fost inclusă pe albumul Dangerous și creată în colaborare cu Slash, chitaristul Guns N' Roses. Considerată o baladă heavy metal cu tentă sexuală agresivă, piesa a ocupat primul loc pentru mai multe săptămâni în topurile din Noua Zeelandă. Videoclipul a fost filmat în aproximativ două ore, în Germania, în 1992.

7. Smooth Criminal

Extrasă de pe albumul Bad și lansată în 1988, piesa are un ritm alert, iar versurile au fost compuse de Michael. „Smooth Criminal”  a fost ideea inițială pentru numele albumului, dar Quincy Jones a respins-o. Melodia a fost tema muzicală principală a fimului  „Moonwalker”.

6. Beat it

A fost produsă de Michael în colaborare cu producătorul Quincy Jones și inclusă pe albumul Thriller, lansat în 1982. Piesa i-a adus un Grammy și două American Music Awards lui Michael Jackson. Eddie van Halen a înregistrat solo-ul de chitară pentru „Beat it”.

5. Earth Song

Este extras de pe albumul HIStory: Past, Present and Future, Book I, fiind o baladă cu influențe de blues, gospel și operă. Videoclipul care surprinde mai multe regiuni geografice, pune accentul pe distrugerea și reînvierea planetei. Este cel mai bine vândut single al Regelui Pop în UK și a fost ultima piesă repetată de artist, în seara dinaintea morții sale.

4.Thriller

A fost lansat în 1984 și inclus pe albumul cu același nume, care s-a dovedit a fi cel mai bine vândut material discografic al lui Michael Jackson. Videoclipul original are aproximativ 14 minute și a câștigat trei premii MTV Video Music Awards. Titlul original al piesei a fost „Starlight”, iar refrenul ar fi trebuit să sune "Starlight! Starlight sun...", însă varianta finală a fost "Thriller! In the night...".

3. Dirty Diana

Piesa a fost extrasă de pe albumul Bad și lansată în 1988, fiind produsă în colaborare cu Steve Stevens, chitaristul lui Billy Idol. După „Beat it”, „Dirty Diana” a fost cel de-al doilea cântec cu un sound hard rock din cariera artistului, în timp ce versurile sale făceau referire la o fană insistentă și nu la Diana Ross, așa cum s-a crezut mult timp.

2. Billie Jean

A fost inclusă pe albumul Thriller și produsă de Michael Jackson și Quincy Jones. De-a lungul timpului au apărut multe contradicții în privința versurilor, însă artistul a afirmat că Billie Jean a fost o reprezentantă imaginară a fanelor, care îl înconjurau atât pe el, cât și pe frații săi.  Melodia a fost prelucrată în 1984 pentru o reclama Pepsi, stârnind febra „Pepsi Generation”.

1. You are not alone

Produsă de R.Kelly și inclusă în albumul HIStory: Past, Present and Future, Book I, piesa este una dintre cele mai sensibile materiale muzicale ale artistului și a fost percepută ca un răspuns al acestuia cu privire la momentele dificile din viața sa personală. În videoclip sunt înfătișați Michael alături de soția sa Lisa Marie Presley, în ipostaze semi-nud. „You are not alone” a câștigat un premiu în Cartea Recordurilor, fiind prima piesă clasată încă de la debut pe primul loc în Billboard Hot 100.

Citește mai multe despre Michael JacksonSlash
RECOMANDARE:Cumpără un album Michael Jackson

album-michael-jackson-live-in-bucharest-the-dangerous-touralbum-michael-jackson-onesalbum-michael-jackson-xscapealbum-michael-jackson-historyalbum-michael-jackson-this-is-it

Miruna Haican este Ex-Reporter la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concert Judas Priest la București: Program și locuri de parcare

Judas Priest revine pe 1 iulie în România cu “Redeemer of Souls Tour”, în deschiderea concertului de la Romexpo urmând...

Închide