Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Suedia este câștigătoarea Eurovision 2015 – REZULTATE

Suedia a câștigat cea de-a 60-a ediție a concursului Eurovision. Måns Zelmerlöw a obținut cele mai multe puncte cu piesa "Heroes" și duce competiția înapoi în Suedia după doar 3 ani. Rusia și Italia au completat podiumul. Urmărește clasamentul final.
Måns Zelmerlöw bucurându-se la primirea trofeului Eurovision 2015

Måns Zelmerlöw bucurându-se la primirea trofeului Eurovision 2015 (foto: Thomas Hanses (EBU))

Suedia a obținut 365 de puncte, fiind urmată de Rusia cu 303 puncte și de Italia cu 292 puncte. Finala a avut loc la Wiener Stadhalle din Viena în seara de 23 mai 2015, reunind 27 de piese finaliste.

România, reprezentată de trupa Voltaj cu piesa "De la capăt / All Over Again", a ocupat locul al 15-lea în ierarhia finală, cu 35 de puncte.

Germania și Austria au fost singurele țări care nu au acumulat niciun punct. Totodată, Germania, Franța și Marea Britanie - state finanțatoare ale concursului Eurovision și prezente din oficiu în finală - au ocupat locuri codașe. Pe de altă parte, Suedia are un palmares de invidiat la Eurovision - 6 trofee din 60 de ediții (55 de participări). Anul trecut, a ocupat locul al treilea.

Måns Zelmerlöw ridicând trofeul Eurovision 2015 pentru Suedia

Måns Zelmerlöw ridicând trofeul Eurovision 2015 pentru Suedia (Foto: Elena Volotova (EBU))

Suedia mai câștigase de 5 ori concursul Eurovision, ultima oară în 2012, prin Loreen. Laureații mai vechi au fost: Charlotte Nilsson (1999), Carola (1991), Herrey's (1984) și ABBA (1974).

Piesa câștigătoare din acest an,"Heroes", a fost cântată de Måns Zelmerlöw - un artist polivalent în vârstă de 28 de ani. Zelmerlöw este deopotrivă interpret, compozitor, actor și prezentator TV. Melodia "Heroes" a marcat o revenire în muzică pentru acesta, Måns urmând să lanseze în acest an și un album.

Måns Zelmerlöw, câștigătorul Eurovision 2015

Måns Zelmerlöw, câștigătorul Eurovision 2015 (Foto: Andres Putting (EBU))

Piesa cântată de Måns Zelmerlöw - "Heroes" a fost prima și între cele 10 finaliste rezultate după cea de-a doua semifinală. În finală, Suedia a primit maximum de puncte de la 12 țări: Finlanda, Letonia, Danemarca, Elveția, Belgia, Australia, Slovenia, Marea Britanie, Polonia, Italia, Islanda și Norvegia. Toate țările votante au punctat melodia, grecii oferindu-i  cel mai mic număr de puncte - 4.  Punctajul obținut de piesa "Heroes" (365) este al treilea ca mărime din istoria concursului.

Melodia câștigătoare: Måns Zelmerlöw - Heroes

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5sGOwFVUU0I&w=600]

Ordinea intrării în concurs a țărilor cu melodii finaliste a fost următoarea: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, Romania, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania și Italia.

Cine a votat pentru România la Eurovision 2015

Trupa Voltaj a interpretat melodia "De la capăt / All Over Again" în cea de-a doua jumătate, reprezentând cea de-a 20-a țară din concurs. Piesa României a strâns 35 de puncte, clasându-se a cincisprezecea. Opt țări au punctat melodia trupei Voltaj, astfel:

  1. Belgia - 5 puncte
  2. Cipru - 1 punct
  3. Danemarca - 2 puncte
  4. Ungaria - 1 punct
  5. Israel - 5 puncte
  6. Moldova - 12 puncte
  7. Portugalia - 4 puncte
  8. Spania - 5 puncte
Voltaj interpretând piesa De La Capăt în finala Eurovision 2015 de la Viena

Voltaj interpretând piesa De La Capăt în finala Eurovision 2015 de la Viena (Foto: Elena Volotova (EBU))

În prima semifinală, melodia "De la capăt / All Over Again" ocupase locul #5. Cel mai bun rezultat obținut de-a lungul timpului de România la Eurovision rămâne locul al treilea obținut în 2005 de Luminița Anghel și Sistem, reeditat de Paula Seling & Ovi în 2010. Țara noastră s-a aflat la a 17-a participare, prima datând din 1994 (Dan Bittman - "Dincolo De Nori" - locul 21).

Cu cine au votat românii la Eurovision 2015

Piesa câștigătoare a ocupat locul al treilea în preferințele românilor care au votat în finala Eurovision 2015. Țara noastră a acordat 12 puncte Italiei (clasate a treia) și 10 puncte Rusiei. Restul preferințelor românilor au fost: Belgia (7), Norvegia (6), Letonia (5), Ungaria (4), Azerbaidjan (3), Australia (2) și Israel (1).

Rezultatele Eurovision 2015

Clasamentul final Eurovision 2015

Clasamentul final Eurovision 2015

Votarea s-a desfășurat în 40 de state. Punctajul televotului a fost mediat 50% - 50% cu evaluarea juriului de specialitate.

Eurovision a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai longevivă competiție muzicală de televiziune.

Tema Eurovision 2015 a fost "Building Bridges", ilustrată vizual prin poduri luminoase deasupra sălii Wiener Stadhalle. A existat și un imn al ediției - Building Bridges - interpretat de Conchita Wurst. Showul a fost prezentat exclusiv de femei - Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler și Arabella Kiesbauer.

Tabela punctajelor înregistrate la Eurovision 2015

Tabela punctajelor înregistrare la Eurovision 2015

Tabela punctajelor înregistrare la Eurovision 2015

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Måns ZelmerlöwVoltaj
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE