Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie Sorin Pârcălab la iUmorSorin Pârcălab, la iUmor: "Dacă nu era reală faza, aș fi râs și eu" - VIDEO Juriu iUmor sezonul 10Emisiunea iUmor nu va mai fi difuzată duminica; află când o poți urmări GIM la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": GIM a primit Golden Buzz de la Florin Călinescu după ce a emoționat cu un mesaj puternic

Starea lui Gabriel Cotabiță este în continuare foarte gravă

Solistul trupei VH2, Gabriel Cotabiță, se află internat de vineri la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București. Artistul a suferit un stop cardio respirator în vreme ce făcea sport într-o sală de fitness. Deși starea sa este momentan stabilă, acesta este monitorizat permanent, fiind ținut în viață cu ajutorul aparatelor.
Gabriel Cotabita (VH2) in concert la Sala Palatului

Gabriel Cotabita (VH2) in concert la Sala Palatului

Gabriel Cotabiță se află în continuare într-o stare critică. După incidentul de vineri, când a suferit un stop cardio respirator, cântărețul a fost internat de urgență la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca. Aici a fost supus mai multor analize, medicii declarând că nu se cunoaște încă exact cauza afecțiunii, dar că cel mai probabil s-a ajuns la această stare extrem de gravă din cauza unor afecțiuni cardio-vasculare pre-existente. Există suspiciuni că artistul ar fi suferit și o hipoxie cerebrală, însă aceste informații nu au fost confirmate încă în spațiul public.

"Starea pacientului este gravă, dar stabilă. Investigațiile complexe de la internare până la momentul de față indică drept cauză cea mai probabilă a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac (produs în contextul unor afecțiuni cardio-vasculare pre-existente), fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară și accidentul vascular cerebral. Pacientul se află sub îngrijirea unei echipe multidisciplinare complexe care îl evaluează permanent, în funcție de starea pacientului urmând să se ia în discuție alte eventuale investigații. Precizăm încă o dată faptul că starea pacientului este stabilă", au transmis luni, într-un comunicat, medicii de la Spitalul Floreasca.

Gabriel Cotabiță este conectat în continuare la aparate, fiind de câteva zile în comă indusă medicamentos. Alături de artist se află familia, prietenii și colegii de trupă.

”Multumim din inimă tuturor celor care ne trimit gânduri bune și vor continua să facă acest lucru și să ne fie alături. În acest moment, tatăl nostru beneficiază de toată îngrijirea medicală necesară și mulțumim pe această cale echipei Spitalului Floreasca pentru dedicația și profesionalismul de care dau dovadă.

Este o perioadă în care familia se concentrează exclusiv asupra stării de sănătate a tatei, drept urmare vom continua să nu răspundem solicitărilor separate din partea presei, iar când va fi cazul pentru declarații, le vom face.

După cum bine știți, tata este o persoană demnă și discretă, atât în ce privește viața lui personală, cât și în aparițiile publice. Apelăm atât la colegii lui cât și la presă să facă posibil ca acest lucru să rămână neschimbat.

Înțelegem preocuparea și o apreciem, însă vă rugăm să nu vă lăsați conduși de emoții pentru a obține orice fel de informație legată de starea lui.

Reprezentanții Spitalului Floreasca, cu acordul nostru, sunt singurele persoane abilitate să ofere informații despre evoluția condiției sale de sănătate și am agreat ca ei să ofere o declarație în cursul zilei de astăzi”, a declarat fiica lui Gabriel Cotabiță, Aela.

Gabriel Cotabiță, în vârstă de 59 de ani, este vocalist și membru fondator, alături de Mihai Pocorschi, al trupei VH2, una dintre cele mai iubite formații românești din ultimii 25 de ani. Cei doi fac echipă cu Răzvan „Lapi” Lupu – tobe, backing vocals, Cătălin Tuta Popescu – keyboards, backing vocals, Vladimir Pocorschi – lead guitar, backing vocals, Eugen’”Soe” Sonia – bass și Cătălin „Țeavă” Cătoiu – percuție.

În octombrie 2012, Gabriel Cotabiță și colegii din trupa VH2 au cântat în deschiderea primului concert Status Quo în România, iar în 2011 au încălzit atmosfera în preambulul concertului Roxette.

Citește mai multe despre Gabriel Cotabiță
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sia a lansat "California Dreamin'" (soundtrack "San Andreas") - AUDIO

Sia a realizat un cover al piesei "California Dreamin'" pentru coloana sonoră a filmului de acțiune "San Andreas". Pelicula regizată...

Închide