Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria"

România a intrat în finala Eurovision 2015, melodia trupei Voltaj trecând de prima semifinală

Piesa trupei Voltaj, "De la capăt" va concura pe 23 mai în finala Eurovision 2015. Prima semifinală a avut loc la Wiener Stadthalle pe 19 mai, România numărându-se printre primele 10 state clasate în urma votului.

Călin Goia interpretând piesa DE LA CAPAT în prima semifinală Eurovision 2015 │ FOTO: Andres Putting (EBU)

În finala Eurovision 2015 vor concura primele 10 piese din fiecare semifinală, plus 7 melodii calificate direct. Pe 19 mai, cei 10 câștigători intermediari au fost (în ordinea aleatoare, conform anunțului oficial):

  1. Albania
  2. Armenia
  3. Rusia
  4. România
  5. Ungaria
  6. Grecia
  7. Estonia
  8. Georgia
  9. Serbia
  10. Belgia

Clasamentul a fost obținut prin media voturilor exprimate de juriile de specialitate și de telespectatorii din 20 de țări - cele 16 participante alături de Spania, Austria, Franța și Australia.

Romania - "All Over Again" în Marea Finală Eurovision

VOLTAJ în prima semifinală Eurovision 2015

VOLTAJ în prima semifinală Eurovision 2015 │ FOTO: AndresPutting(EBU)

Piesa "De la capăt / All Over Again" ce reprezintă anul acesta România la Eurovision a intrat în concurs a cincisprezecea, penultima. Călin Goia, solistul Voltaj a cântat bine, iar sala a reacționat pozitiv pe parcursul interpretării. Momentul piesei a fost emoționant, iar refrenul în limba engleză păstrat la final și-a adus contribuția în evaluarea cosmopolită.

"Suntem foarte foarte fericiți. Vă mulțumim pentru că ne-ați votat, asta înseamnă că mesajul nostru a ajuns la inimile voastre. Acum mesajul nostru va merge în Finală. Am doi fii - soția și copii mei sunt aici. Suntem foarte fericiți că tradiția ca România să cânte în finală va continua." - VOLTAJ

Moldova a deschis semifinala cu piesa "I Want Your Love", interpretată de ucrainianul Eduard Romanyuta. Din păcate, melodia nu a intrat în TOP 10, iar Moldova nu va participa în finala de sâmbătă. F.Y.R. Macedonia, Olanda, Moldova, Finlanda, Danemarca și Belarus au ieșit din competiție.

Țările calificate direct în finală sunt țara gazdă – Austria, cele cinci state susținătoare financiar: Spania, Franța, Germania, Italia și Marea Britanie, plus Australia - invitata acestei ediții aniversare. Anul acesta s-au împlinit 60 de ani de la prima ediției Eurovision.

Voltaj - De La Capat/ All Over Again (Romania) - LIVE în prima semifinală Eurovision 2015

Citește mai multe despre Voltaj
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Muse a lansat o piesă nouă, "Mercy" - LYRIC VIDEO

Muse a lansat un lyric video pentru noul single "Mercy". Piesa este extrasă de pe albumul ”Drones”, așteptat pe piață...

Închide