Urmărește-ne în Social Media

Literal video

Nightwish a lansat "Endless Forms Most Beautiful" - LYRIC VIDEO

Nightwish a lansat un lyric video pentru piesa ce dă titlul noului album al formației, "Endless Forms Most Beautiful". Melodia este compusă de Tuomas Holopainen, pentru vizual trupa colaborând pe partea de producție cu Ville Lipiäinen.

Publicat

pe

Nightwish
Nightwish

Endless Forms Most Beautiful”, albumul de studio cu numărul opt al celei mai cunoscute trupe de symphonic power metal, a fost lansat în Europa pe 27 martie 2015.  Este primul disc al formației cu noua solistă, Floor Jansen, și alături de Troy Donockley, care a trecut de la statutul de invitat, la cel de membru cu drepturi depline. Este și primul material fără bateristul Jukka Nevelainen, care a luat o pauză de la activitatea formației din cauza insomniei cronice de care suferă, fiind nevoit să abandoneze înregistrările albumului și turneul mondial de promovare al acestuia. Astfel, partea de percuție a fost preluată de Kai Hahto, cel pe care fanii ARTmania l-au putut vedea alături de Swallow The Sun la ARTmania Festival Sibiu 2010.

Albumul a fost inspirat, declară Tuomas Holopainen, de un citat celebru din cartea “Originea speciilor”, publicată de Charles Darwin în 1859: “endless forms most beautiful” (în traducere, “forme nenumărate dintre cele mai frumoase”) descrie evoluția speciilor de la un strămoș unic comun către cele mai variate organisme vii. Discul “se concentrează pe ideea că toate ființele vii de pe pământ sunt înrudite unele cu altele, dețin o origine comună și de aceea toată lumea este la același nivel”, declară Tuomas. “Totuși, această idee nu trebuie să degradeze omenirea, ci simbolizează o comuniune la mai multe niveluri de profunzime.” Nightwish conectează astfel prezentul, trecutul și viitorul într-un întreg perfect, “Endless Forms Most Beautiful”.

După ”Elan”, prima piesă extrasă de pe acest album, trupa a revenit cu un lyric video pentru compoziția care dă titlul noului disc.

Nightwish - "Endless Forms Most Beautiful" - LYRIC VIDEO

Nightwish concertează la Romexpo București pe 10 decembrie 2015. Trupa revine în România cu prilejul turneului Endless Forms Most Beautiful European Tour, în deschidere urmând a concerta Arch Enemy și Amorphis. Biletele au fost puse în vânzare și au prețuri ce pornesc de la 190 de lei.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 10 decembrie 2015

Nightwish

Loc
Romexpo

Trending