Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO

Joe Satriani a lansat "On Peregrine Wings", prima piesă de pe noul album "Shockwave Supernova" - AUDIO

Joe Satriani a dezvăluit prima piesă de pe noul album "Shockwave Supernova". Intitulată "On Peregrine Wings", melodia a avut ca inspirație serialul de animație ”Crystal Planet”, creat de Satriani împreună cu chitaristul Ned Evett.
Joe Satriani la primul concert în România - Sala Palatului, 20 mai 2013

Joe Satriani la primul concert în România - Sala Palatului, 20 mai 2013

Joe Satriani va lansa pe 24 iulie cel de-al 15-lea album de studio, "Shockwave Supernova". Discul a fost înregistrat anul trecut la Skywalker Sound din Lucas Valley, CA, fiind produs de Satch și John Cuniberti, vechi prieteni și colaboratori ai chitaristului. Muzicienii cu care a lucrat pentru înregistrarea noilor compoziții sunt Mike Keneally (clape, chitară), Marco Minnemann (tobe) și Bryan Beller (bas), pe care Satriani îi apreciază foarte mult.

"Nu aș fi putut să cer o trupă mai bună pentru a da viață acestor piese", a declarat chitaristul.

Primul single extras de pe noul disc se numește "On Peregrine Wings" și are ca inspirație un serial de animație creat de Joe Satriani împreună cu Ned Evett. Show-ul se numește Crystal Planet și este o extindere a pasiunii lui Satriani pentru SF-uri.

"Ned Evett și cu mine am creat un serial de animație numit Crystal Planet. Acestă planetă este de fapt planeta Pământ, doar că acțiunea se întâmplă miliarde de ani în viitor. Eroul show-ului folosește muzica generată de o chiară electrică pentru a călători în timp, în vreme ce restul personajelor încearcă să prezerve viitorul și trecutul rasei umane. (...) În vreme ce lucram la acest proiect, m-am gândit că muzica asta ("On Peregrine Wings") ar fi perfectă pentru un personaj care zboară, descriind senzația pe care o ai când sari de la înălțime și începi să zbori", a detaliat Joe Satriani.

Joe Satriani - "On Peregrine Wings" - AUDIO

"Shockwave Supernova" conține 15 piese noi și poate fi deja precomandat de pe site-ul oficial al lui Joe Satriani, iTunes și Amazon.

Tracklist "Shockwave Supernova" - Joe Satriani:

 1. Shockwave Supernova
 2. Lost in a Memory
 3. Crazy Joey
 4. In My Pocket
 5. On Peregrine Wings
 6. Cataclysmic
 7. San Francisco Blue
 8. Keep on Movin'
 9. All of My Life
 10. A Phase I'm Going Through
 11. Scarborough Stomp
 12. Butterfly and Zebra
 13. If There Is No Heaven
 14. Stars Race Across the Sky
 15. Goodbye Supernova
Joe Satriani - ”Shockwave Supernova” (artwork album)

Joe Satriani - ”Shockwave Supernova” (artwork album)

Joe Satriani revine toamna aceasta în România. Pe 12 octombrie 2015, legendarul chitarist va concerta la Sala Polivalentă din București, iar pe 13 octombrie va urca pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. Muzicianul va fi însoțit de membrii trupei sale, Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) și Mike Keneally (clape, chitară). Biletele sunt disponibile la prețuri de presale până pe data de 30 iunie inclusiv.

Citește mai multe despre Joe Satriani
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
A apărut un nou trailer al documentarului "Amy" - VIDEO

Altitude Film a dezvăluit un nou trailer al documentarului ”Amy”. Regizat de Asif Capadia, ”filmul spune povestea cântăreței britanice Amy...

Închide