Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ibrahim Maalouf concertează pentru prima oară în România în cadrul Jazz Night Out

Trompetistul libanez Ibrahim Maalouf va concerta în premieră în România pe 19 noiembrie 2015. Cu un stil de jazz aplaudat și de critici, și de publicul care nu prea stă jos la spectacolele sale, Maalouf a colaborat cu nume mari din industria muzicală, inclusiv Sting. Primul concert al muzicianului în țara noastră va avea loc la Sala Radio din București, în cadrul Jazz Night Out.

Publicat

pe

Ibrahim Maalouf
Ibrahim Maalouf

Ibrahim Maalouf este profesor de improvizație la Conservatorul din Paris, având în palmares premiile ”Revelația anului” la Victoire de Jazz și „Cel mai bun artist World Music” la French Awards.

Deși este recunoscut pentru piesele energice și eclectice din show-urile sale, Ibrahim și-a început cariera cu muzica clasică. Urcă pe scenă de la 9 ani, și este remarcat șase ani mai târziu când interpretează cea mai dificilă piesă pentru trompetă din repertoriul clasic – Concertul Brandeburgic nr. 2 de Bach. Atrage atenția muzicienilor profesioniști și este începutul unei serii de evenimente care îl vor face să renunțe la studiile muzicale pentru a se dedica experimentelor personale.

Ibrahim cântă la o trompetă modificată care permite atingerea unor tonuri din muzica tradițională arabă – una din principalele sale surse de inspirație, pe care o combină cu incursiuni în rock, dar și în muzică clasică. Sesiunile sale de improvizație sunt spectaculos de coerente și limpezi, transformând improvizația în partitura. Influențele sale orientale și felul în care le dezvoltă sunt subiectul unui documentar TV5 Monde în care realizatorii au stat alături de artist timp de câteva luni.

Ibrahim Maalouf - "Beirut"

Cântă în cluburi pariziene de jazz, mereu în căutare de sunete proaspete, și este atras de soundtrack-uri de filme. Coloana sonoră a lui Miles Davis de pe filmul „Ascensor pentru eșafod” reprezintă momentul în care, spune el, realizez că trompeta are alt sunet.

Ibrahim vine la Bucureștie cu cel mai nou proiect al său, Kalthoum- un show dedicat și inspirat de opera divei egiptene Umm Kulthum, cea mai cunoscută voce a lumii arabe. Artistul a semnat de curând cu prestigioasa Casă de Discuri americană Impulse!Records.

Pe 19 noiembrie 2015, Ibrahim Maalouf va urca pe scenă alături de Frank Woeste (pian), Rick Margitza (saxofon), Scott Colley (bas) și Clarence Penn (percuție). Evenimentul este susţinut de Ambasada Libanului în România şi Institutul Francez din Bucureşti şi face parte din seria de concerte Jazz Night Out, prezentate de Twin Arts.

Programul concertului Ibrahim Maalouf:

  • Concertul are loc pe 19 noiembrie, ora 20:00 la Sala Radio.
  • Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Prețuri bilete la concertul Ibrahim Maalouf:

  • 95 lei
  • 135 lei
  • 155 lei

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Afiș Ibrahim Maalouf concert Romania 2015
Concerte joi, 19 noiembrie 2015

Ibrahim Maalouf

Loc
Sala Radio
Comentează

Trending