Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod

Blur cântă "Tender" cu Jimmy Fallon - VIDEO

După succesul înregistrat în Marea Britanie cu noul album ”The Magic Whip”, membrii Blur sunt pregătiți să le transmită și americanilor așa-zisa ”febră brit-pop”. Trupa a interpretat alături de Jimmy Fallon piesa "Tender", de pe albumul ”13”. Aceasta a fost prima apariție televizată a trupei într-o emisiune americană după o pauză de 15 ani.
Blur cântând ”Tender” cu Jimmy Fallon

Blur cântând ”Tender” cu Jimmy Fallon

Sfidând legile nescrise ale industriei muzicale, conform cărora trupele care se reunesc după o perioadă considerabilă de timp nu prea mai au multe de spus, Blur a revenit cu primul album în formulă de 4 după o pauză de 16 ani și aproape că a epuizat bagajul de sintagme și metafore apreciative acumulat de critici în ani de zile. Discul ”The Magic Whip” a primit review-uri pozitive în unanimitate, debutând pe prima poziție în topul albumelor din UK.

Ceea ce Blur nu a reușit încă să obțină este același nivel de recunoaștere și în Statele Unite. Acest aspect le-a atras atenția, desigur, și membrilor trupei, pentru a contracara luându-se decizia de a începe o promovare în forță pe teritoriul american. În acest sens, Blur a intrat pe lista de invitați a lui Jimmy Fallon, gazda uneia dintre cele mai populare emisiuni din SUA. Cu acest prilej, trupa a susținut un live acustic alături de Jimmy, impresionând prin emoție și acuratețea interpretării. Piesa aleasă pentru acest moment a fost "Tender", o melodie de pe albumul ”13” (1999).

Blur - "Tender" cu Jimmy Fallon - VIDEO

Noul album Blur, „The Magic Whip”, a încheiat o pauză discografică de 12 ani. Materialul a fost început în Hong Kong, în timpul unei pauze în turneul din mai 2013. Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James și Dave Rowntree au înregistrat împreună vreme de 5 zile, după care s-au întors la programul de concerte, iar după turneu, la activitățile lor personale. Înregistrările au fost puse de-o parte până în noiembrie 2014, când Graham a revizuit piesele. În acel moment a intervenit Stephen Street, un vechi colaborator al trupei, iar Damon Albarn a scris versurile celor 12 melodii.

Povestea înregistrării albumului „The Magic Whip” este prezentată chiar de către membrii trupei într-un documentar de jumătate de oră. Cei interesați îl pot urmări mai jos.

Blur - The Magic Whip: Made in Hong Kong

Citește mai multe despre Blur
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
2015 - Anul chitariștilor de top în România

Trei dintre cei mai importanți chitariști din lume își vor face apariția în 2015 în România, spre bucuria fanilor rockului...

Închide