Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019

Blur cântă "Tender" cu Jimmy Fallon - VIDEO

După succesul înregistrat în Marea Britanie cu noul album ”The Magic Whip”, membrii Blur sunt pregătiți să le transmită și americanilor așa-zisa ”febră brit-pop”. Trupa a interpretat alături de Jimmy Fallon piesa "Tender", de pe albumul ”13”. Aceasta a fost prima apariție televizată a trupei într-o emisiune americană după o pauză de 15 ani.
Blur cântând ”Tender” cu Jimmy Fallon

Blur cântând ”Tender” cu Jimmy Fallon

Urmărește-ne pe

Sfidând legile nescrise ale industriei muzicale, conform cărora trupele care se reunesc după o perioadă considerabilă de timp nu prea mai au multe de spus, Blur a revenit cu primul album în formulă de 4 după o pauză de 16 ani și aproape că a epuizat bagajul de sintagme și metafore apreciative acumulat de critici în ani de zile. Discul ”The Magic Whip” a primit review-uri pozitive în unanimitate, debutând pe prima poziție în topul albumelor din UK.

Ceea ce Blur nu a reușit încă să obțină este același nivel de recunoaștere și în Statele Unite. Acest aspect le-a atras atenția, desigur, și membrilor trupei, pentru a contracara luându-se decizia de a începe o promovare în forță pe teritoriul american. În acest sens, Blur a intrat pe lista de invitați a lui Jimmy Fallon, gazda uneia dintre cele mai populare emisiuni din SUA. Cu acest prilej, trupa a susținut un live acustic alături de Jimmy, impresionând prin emoție și acuratețea interpretării. Piesa aleasă pentru acest moment a fost "Tender", o melodie de pe albumul ”13” (1999).

Blur - "Tender" cu Jimmy Fallon - VIDEO

Noul album Blur, „The Magic Whip”, a încheiat o pauză discografică de 12 ani. Materialul a fost început în Hong Kong, în timpul unei pauze în turneul din mai 2013. Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James și Dave Rowntree au înregistrat împreună vreme de 5 zile, după care s-au întors la programul de concerte, iar după turneu, la activitățile lor personale. Înregistrările au fost puse de-o parte până în noiembrie 2014, când Graham a revizuit piesele. În acel moment a intervenit Stephen Street, un vechi colaborator al trupei, iar Damon Albarn a scris versurile celor 12 melodii.

Povestea înregistrării albumului „The Magic Whip” este prezentată chiar de către membrii trupei într-un documentar de jumătate de oră. Cei interesați îl pot urmări mai jos.

Blur - The Magic Whip: Made in Hong Kong

Citește mai multe despre Blur
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
2015 - Anul chitariștilor de top în România

Trei dintre cei mai importanți chitariști din lume își vor face apariția în 2015 în România, spre bucuria fanilor rockului...

Închide