Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2018: Rod Stewart, Hurts, Gheorghe Zamfir
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ed SheeranPrimul concert Ed Sheeran în România va avea loc în 2019, pe Arena Națională din București HavasiINFO CONCERT:
Havasi
INFO CONCERT:
Lenny Kravitz
Antrenori Vocea României 2018Ce piese ar cânta la audiții antrenorii de la Vocea României, Tudor Chirilă, Smiley, Andra și Irina Rimes - VIDEO

"The Thrill Is Gone". BB King, regele blues-ului, a murit la 89 de ani

BB King, muzicianul supranumit regele blues-ului, a murit la vârsta de 89 de ani. Acesta s-a stins din viață pe 14 mai, în timp ce dormea în locuința sa din Los Angeles.
B.B. King

B.B. King (foto: Ethan Miller/Getty Images)

Lumea muzicii a pierdut un mare artist. BB King, considerat cel mai influent muzician de blues din istoria industriei și unul dintre cei mai talentați chitariști ai tuturor timpurilor, s-a stins din viață pe data de 14 mai. Aflat în locuința sa din Los Angeles, acesta a murit în timp ce dormea.

În ultimele luni, muzicianul s-a confruntat cu probleme de sănătate, în aprilie fiind internat în spital pentru o afecțiune provocată de diabet. În ciuda acestor probleme, moartea sa a fost una liniștită, lipsită de suferință, precizează avocatul acestuia în comunicatul transmis Associated Press.

Născut în Mississippi, în 1925, BB King s-a îndrăgostit de muzică la o vârstă fragedă, cumpărându-și prima chitară când avea doar 12 ani. Cariera sa a început să prindă contur în anii '40, ajungând să fie recunoscut pentru vibrato-ul și stilul său sofisticat de a mânui chitara, ce a influențat, fără doar și poate, mai toți artiștii ce au cântat la o chitară electrică în anii care au urmat.

În 1987 a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, iar în 2014 în R&B Music Hall of Fame. A vândut milioane de single-uri în întreaga lume, în lista sa de hituri fiind incluse piesele ”Lucille”, ”Sweet Black Angel”, ”Rock Me Baby”, "The Thrill Is Gone".

Până la vârsta de 70 de ani, BB King a susținut constant peste 200 de concerte pe an, un record de 342 de show-uri fiind înregistrat în 1956.

B. B. King - "The Thrill Is Gone" (Live at Montreux 1993)

Citește mai multe despre BB King
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The Amsterdams, în deschiderea concertului Roxette - PROGRAM, reguli de ACCES

Trupa The Amsterdams se va alătura celor de la Eskobar în deschiderea concertului pe care Roxette îl va susține duminica...

Închide