Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

2015 - Anul chitariștilor de top în România

Trei dintre cei mai importanți chitariști din lume își vor face apariția în 2015 în România, spre bucuria fanilor rockului și ai chitarei electrice. Iată câteva informații despre fiecare dintre aceștia: Yngwie Malmsteen, Slash și Joe Satriani.

Se pare că anul 2015 este anul în care fanii muzicii rock vor fi încântați la maxim de prezența a trei dintre cei mai mari chitariști ai momentului. Fie că este o întâmplare, fie că s-au aliniat stelele pentru publicul român, primim cu bucuria vizita concertistică a spectaculoșilor Yngwie Malmsteen, Slash și Joe Satriani. Haideți să vorbim puțin despre fiecare în parte.

Yngwie Malmsteen

Yngwie Malmsteen s-a născut în Suedia în 1963 într-o familie care iubea muzica. A început să compună încă de la 10 ani iar în perioada adolescenței a fost puternic influențat de compozitori de muzică clasică, cu o influență majoritară venind din partea compozitorului de secol XIX Niccolo Paganini. A învățat să cânte la mai multe instrumente pe parcursul vieții (bass, clape, sitar, violoncel și voce), deși este cunoscut pentru talentele sale de chitarist și pentru inovațiile sale care îmbină muzica metal cu muzica clasică.

Swedish-born guitarist Yngwie Malmsteen has released more than two dozen albums.

Primul său album "Rising Force" a fost creat în 1984 alături de Barrie Barlow de la Jethro Tull, pe când Malmsteen avea 20 de ani, album care i-a adus o nominalizare la premiile Grammy și numele pentru prima sa trupă alături de care a mai creat patru albume de succes. După despărțirea de membri trupei în 1989, anii '90 au fost foarte prolifici pentru Malmsteen, în ciuda vieții personale agitate și a schimbărilor în curentele muzicale din SUA, unde se mutase deja de câțiva ani. În acest deceniu, chitaristul a lansat nouă albume, unul în fiecare an, cu excepția anului 1993.

În a doua parte a anilor '90 a luat naștere grupul G3 în care Malmsteen a cântat alături de Satriani și Vai, iar pe lângă această colaborare, posibilitățile s-au deschis în foarte multe direcții pentru Malmsteen, apărând ca invitat pe diverse albume, a lansat primul DVD live alături de o orchestră și a fost onorat cu apariția numelui său în jocul Guitar Hero II.

În prezent, Yngwie Malmsteen lucrează la un nou album și merge în turneu. Bucureștenii vor avea ocazia să îl vadă pentru prima dată în România la Sala Palatului pe 13 mai la ora 20:00, cu Trooper în deschidere.

Concert Yngwie Malmsteen
Sala Palatului - 13 mai 2015. Detalii aici.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TbHc5i4O2tc]

Slash

Saul Hudson, cunoscut sub porecla de "Slash" s-a născut în Marea Britanie, într-o familie de artiști. Mama sa crea costume african-americane și avea celebrități drept clienți, iar tatăl său desena coperți de albume. Având o copilărie agitată datorită plecării mamei sale în America curând după naștere, datorită relocării alături de ea la vârsta de cinci ani și a despărțirii eventuale a părinților, Slash a fost un copil problemă. Conflictele sale interioare au fost refulate cu ajutorul bicicletei, Saul devenind campion la BMX în adolescență, și apoi cu ajutorul muzicii și al câtorva profesori care l-au inspirat să se apuce de chitară și să renunțe eventual la bicicletă pentru a se dedica studiului la instrument.

slash

A început să studieze bassul, dar a trecut repede la chitară în 1979, iar primele proiecte muzicale s-au derulat în anii '80 alături de prietenul său din copilărie, bateristul Steven Adler. După câteva tentative eșuate, cei doi formează Guns'n'Roses în 1985 alături de Duff McKagan, Axl Rose și Izzy Stradlin. După ruptura din 1996 de trupa care i-a adus succesul, Slash a făcut parte din două proiecte: Slash's Snakepit (1994-2002) și Velvet Revolver (2002-2008), după care și-a demarat cariera solo în 2008, mergând în turneu alături de Myles Kennedy de la Alter Bridge și alături de Aerosmith. Primul său album solo a avut ca invitați o mulțime de muzicieni, printre care Ozzy Osborne, Lemmy Kilmister, Dave Grohl, Chris Cornell sau Adam Levine.

Formula cu care se va prezenta la București, pe data de 28 iunie la Arenele Romane, este denumită "Slash featuring Myles Davis and The Conspirators" și va promova cel de-al treilea album solo al său, numit "World on Fire".

Concert Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators
Arenele Romane - 28 iunie 2015. Detalii aici.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4JgSp_pS3ZE]

 

Joe Satriani

Joe Satriani a adus o influență enormă în lumea rockului mondial prin felul în care și-a dat mai departe talentul, fiind instructor de chitară pentru muzicieni importanți precum Kirk Hammett, Steve Vai, Charlie Hunter, Andy Timmons și alții. Pe lângă această vocație de profesor, Satriani este faimos pentru tehnica sa unică de a cânta la chitara electrică, fiind nominalizat de 15 ori la premiile Grammy și ocupând poziția de "cel mai bine vândut chitarist rock al tuturor timpurilor", cu un număr de peste 10 milioane de albume vândute.

Joe-Satriani-01

Satriani a început să studieze chitara la vârsta de 14 ani, după ce a aflat de moartea lui Jimmy Hendrix și s-a hotărât să devină chitarist. După ce a studiat cu muzicienii de jazz Billy Bauer și Lennie Tristano, Joe a început să dea lecții de chitară până în 1986, când s-a lansat în cariera muzicală alături de elevul și prietenul său Steve Vai. Pe parcursul carierei, Satriani s-a alăturat în turneele lui Mick Jagger și ale celor de la Deep Purple și a cântat alături de trupa Chickenfoot, fondată chiar de el. Unul dintre cele mai spectaculoase proiecte ale sale este turneul G3 care a fost inaugurat în 1995 și a inclus muzicieni importanți precum  Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Kenny Wayne Shepherd, Robert Fripp, Andy Timmons, Paul Gilbert, Steve Morse și alții.

În 2015 Satriani pornește în turneul "Shockwave Tour" alături de Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) si  Mike Keneally  (clape, chitara), poposind și în România, la București pe 12 octombrie și la Cluj pe 13 octombrie.

Concert Joe Satriani - The Shockwave Tour
Sala Polivalentă - 12 octombrie 2015. Detalii aici.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oAalYg53V30]

Ei bine, acum că știți mai multe lucruri despre cei trei maeștri ai chitarei electrice care ne vor onora cu vizita în acest an, vă invităm să fiți prezenți la fiecare dintre concertele lor și să savurați pe deplin experiențele oferite!

Citește mai multe despre Joe SatrianiSlashYngwie Malmsteen
Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
VIDEO: Ane Brun repetă melodii pentru primul său concert în România

Ane Brun repetă piesele din repertoriul pe care-l pregătește pentru 10 mai, zi ce va marca primul concert al artistei...

Închide